YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 14:59

İNGİLİZCE EОİTİMİNDE DÜNYA DEVİ WALL STREET INSTİTUTE GAZİANTEP`TE

A
A
A
İNGİLİZCE EОİTİMİNDE DÜNYA DEVİ WALL STREET INSTİTUTE GAZİANTEP`TE

Dünyanın en büyük İngilizce Dil Okulu Wall Street Institute (WSI), Türkiye`deki merkezlerine bir yenisini daha ekledi. 27 ülkede 450 merkezde her yıl 200 bini aşan öğrenciye İngilizce eğitimi veren WSI`nın 15. merkezi, Türkiye`nin önemli sanayi şehirlerinden Gaziantep`te açıldı.
Eğitim, medya ve yayıncılık alanında, konusunda dünya devi Pearson bünyesindeki Wall Street Institute, öğrencilerine yüzde 100 başarı garantisi veren tek dil okulu. Bilgi ve pratiği harmanlayan `Blended Method` ile öğrencilerini hedefe ulaştıran okulun Gaziantep merkezi, SANKO Park AVM`de hizmet verecek. WSI, bugüne kadar 50 binin üzerinde öğrenciye İngilizce eğitimi verdiği bin 300`ün üzerinde kurumsal firmanın çözüm ortağı oldu. Gaziantep merkezinin açılışı için Bayazhan`da bir basın toplantısı
düzenleyen WSI`nın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, WSI ailesinin Türkiye`de her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ve bu büyümenin mutluluk verici olduğunu söyledi.
Uçar, Gaziantep gibi sanayinin kalbinin attığı, turizmde büyük hamlelerin yapıldığı bir şehirde merkez açmanın önemine değinerek, "Dünyanın en çok konuşulan dili olan ve bütün ülkelerin öğrenme seferberliğine girdiği İngilizce öğretimi başlı başına bir uzmanlık gerektiriyor ve bizim ekibimiz bu uzmanlığa sahip. Bu doğrultuda 15. merkezimiz Gaziantep ile Türkiye`deki merkez sayımızı arttırmayı yıl sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.
Uçar, Gaziantep`te olmaktan dolayı heyecanlı olduklarını ifade ederek, "İngilizce`yi 600 milyon insan anadil olarak konuşuyor. 900 milyon insan ikinci dil olarak konuşuyor. Şu anda 2 milyar insan İngilizce öğrenmeye çalışıyor. Yani dünyanın yarısı İngilizce öğreniyor. Türkiye`de de bu dil önemlidir. Kiminle konuşursanız İngilizce`nin öğrenilmesi gerektiği söylenir. Çok hızlı hareket etmek mecburiyetindesiniz. Bir pazara girecekseniz beklemeye zamanınız yok. Eskiden neydi slogan? `Büyük balık küçük balığı
yer`, ama şimdi `Hızlı balık yavaş balığı yer`. Olay değişti ve dolayısıyla bu hıza sahip olmanız için bu dili bilmek zorundasınız. Artık tercüme etmeye vakit kalmadı" dedi.
`İngilizceyi Doğru Yerde Öğrenin` sloganıyla hizmet verdiklerini ifade eden Uçar, "Öğrencilerine kendi zaman ve hızlarını belirleme imkanı sunuyoruz. Anadili İngilizce olan öğretmenler eşliğinde ortalama 2 kişilik sınıflarda, uygulamalı pratik dersleri ile İngilizce`yi öğretiyoruz. Öğrencinin kendi programına göre ayarlanan ders saatleri ve öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile dil öğreniminde fark meydana getiriyoruz" diye konuştu.
WSI`nin İngilizce eğitiminde kurumsal anlamda da her türlü ihtiyaca cevap verecek kapsamlı programlara sahip olduğunu anlatarak, "Genel İngilizce, iş İngilizcesi, profesyonel İngilizce, kurumun ihtiyaçlarına göre uyarlanmış programlar ve özel dersler gibi seçenekler ile kurumlara çözüm ortağı oluyor. Bireysel eğitimler kadar kurumsal eğitimlerde de başarısını kanıtlamış olan WSI olarak, Gaziantep`teki sanayi sektörü ve sektör çalışanlarına da mesleki İngilizce öğretebilmeyi hedefliyoruz" şeklinde
konuştu.
WSI HAKKINDA
Dünyanın eğitim, medya ve yayıncılık devi olan Pearson Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Wall Street Institute (WSI), 1972 yılında kuruldu. 27 ülkede 450 civarındaki merkeziyle hizmet veren WSI, her yıl 200 binin üzerinde kişiye İngilizce öğretiyor. WSI`nın İstanbul`da Şişli, Bakırköy, Caddebostan, Erenköy,Taksim ve Beylikdüzü`nde; Ankara`da Kızılay, Ostim ve Çayyolu`nda; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kampüsü içinde, İzmit, Bursa, İzmir, Antalya ve Gaziantep`te olmak üzere toplam 15 merkezi bulunuyor.
Eğitim programının tasarımı, geliştirilmesi, uygulaması ve kalite kontrolü alanında ISO 9001:2008 belgesine sahip tek dil okulu olan WSI, Cambridge Üniversitesi ESOL Bölümü tarafından yapılan araştırma ile programı ve öğrettiği seviyeleri, Genel Avrupa Dil Standartları (CEFR) ile uyumluluğu kanıtlanan ilk ve tek dil okulu. Verdiği hizmetin kalitesi ve işleyişi sebebiyle 3 yıl üst üste "Uluslararası Mükemmellik Ödülü" almaya hak kazanan WSI, aynı zamanda Cambridge Üniversitesi`nin dünyaca kabul görmüş "İş
İngilizcesi Test Servisi" BULATS`ın Türkiye yetkili test merkezi. Wall Street Institute, esnek ders saatleri, ortalama 2 kişilik uygulamalı pratik dersleri ve anadili İngilizce olan öğretmenlerle öğrencilerine ayrıcalıklı bir eğitim sunuyor.
Kişiselleştirilmiş eğitim programı sayesinde öğrenciler kendi tempolarında ilerlerken ders kaçırma sorunu ile karşılaşmıyorlar. Bunun yanı sıra akıcı konuşma sınıfları, sosyal kulüp aktiviteleri ve sohbet saatleri gibi uygulamalarla öğrencilere İngilizce`yi keyifle, kolayca ve konuşarak öğrenme imkanı sunuluyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Aydın’da ’Demokrasi ve Însan’ dersi Bir dizi program ve etkinlik için Aydın’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen özel programda Aydın’daki bir grup öğrenciye ‘Demokrasi ve İnsan’ konulu ders verdi. Yıllar sonra öğrencilerin karşısına geçip ders veren Bakan Tekin, yaklaşık 1 saatlik gecikme ile başladığı programına öğrencilerden helallik isteyerek başladı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Aydın Fen Lisesi ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nden seçilen öğrenciler ‘Demokrasi ve İnsan Dersi’ni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in anlatımı ile dinledi. Dersine; yasama, yürütme ve yargı sistemini anlatarak başlayan Bakan Tekin, Türkiye’de demokrasinin 1878’de başladığını ancak Adnan Menderes Dönemi’nde yaşananların demokrasiyle bağdaşmadığını belirterek, "Bizde demokrasi tartışması bize bu konuda akıl verenlerden çok önce 1878 de başlamıştır" dedi. "Nisan ayını Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı ilan ettik" Demokrasi ve milli egemenlik tarihi bakımından Nisan ayını önemsediklerini ve bu nedenle bu ayı ‘Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı’ ilan ettiklerini kaydeden Bakan Tekin, Demokrasi Müzesi’nde verdiği dersinde demokrasi şehidi Aydınlı Başvekil Adnan Menderes’in siyasi hayatı ve o dönemde yaşananlardan bazı kesitlere yer verdi. Adnan Menderes’in içinde siyasete başladığı CHP’nin takip ettiği politikayı, ülke çıkarları adına beğenmeyerek Celal Bayar ile Demokrat Parti’yi kurduğunu belirten Tekin, Türkiye’de birden fazla siyasi partinin katıldığı ilk seçimde açık oy kullanılıp gizli sayım yapılan günleri anlattı. 27 Mayıs 1960’da halkın iradesi yok sayılarak yapılan darbeden de kısaca söz eden Bakan Tekin, millet iradesi ve demokrasinin önemine değindi. Dersin sonunda Bakan Tekin, öğrencilerin sorularını cevapladı. Türkiye’deki eğitim sistemi ülkemizin dünyadaki durumu hakkında da bilgiler veren Tekin, artık beceri odaklı bir eğitime odaklanıldığını kaydetti. "350 bin sınıftan 750 bin sınıfa geldik" Türkiye’nin 2002 yılındaki sınıf sayısının 350 bin civarında, öğretmen sayısının 500 bin civarında olduğunu geride kalan süreçte bu sınıfların yaklaşık 150 binin deprem veya çeşitli nedenlerle yok olduğunu belirten Tekin, "Bugün gelinen noktada 750 bin sınıf 1 milyon 250 bin öğretmen ile eğitim devam ediyor" dedi. Bakan Tekin, "Eskiden bilgiyi erişmek için tek enstrüman okul idi. O zaman bizim sistem bunun üzerine kurulu idi. Artık bilgi vermek değil beceri temelli bilginin hayata dönüştürüldüğü bir sistem önem kazandı. Beceri odaklı eğitim müfredatına geçtik. Türkiye’de 75 bin okulumuz var. Kararları alırken aldığımız kararın yan etkilerini de düşünerek alıyoruz" dedi. Program sonunda Bakan Tekin’e Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni tarafından anlık olarak çizilen bir portre hediye edildi.