GENEL - 25 Nisan 2012 Çarşamba 16:54

KOSOVA MECLİS BAŞKANI JAKUP KRASNIQI KONYA`DA

A
A
A
KOSOVA MECLİS BAŞKANI JAKUP KRASNIQI KONYA`DA

Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasnıqı, bir dizi temasta bulunmak üzere Konya`ya geldi.
Meclis Başkanı Krasnıqı ve beraberindeki heyet, ilk olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğan`ı makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri`ni imzalayan Başkan Krasnıqı, daha sonra Vali Doğan`dan Konya hakkında bilgi aldı. Başkan Krasnıqı`nın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Vali Aydın Nezih Doğan, "Ziyaret için Kosova`dan gelenleri kendimiz gibi görüyoruz. Konya, Mevlana şehri. Sizi onun hoşgörüsüyle selamlıyorum" dedi.
Konya`ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Krasnıqı, "Türkiye ile Kosova arasında derin tarihi bağlar bulunuyor. Bu bağlardan bir tanesi de Kosova`da yaşayan Türk toplumudur. Türkiye ile ilişkilerimiz oldukça iyi bir noktadaydı. Bundan sonra daha da gelişeceğinden hiç kuşkumuz yok`` şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda Vali Doğan tarafından Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasnıqı`ye çini işlemeli tabak hediye ederken Başkan Krasnıqı ise Vali Doğan`a kol düğmesi hediye etti.
Başkan Krasnıqı ve Vali Doğan yaya olarak Valilik hizmet binasından Mevlana Müzesi`ne yürüdü. Yol üzerinde bulunan bir keçe atölyesine giren Başkan Krasnıqı, keçe yapımını izleyerek bilgi aldı. Başkan Krasnıqı, burada yapılan bir Mevlevi Sikkesi`ni de başına giyerek denedi. Daha sonra Mevlana Müzesi`ne geçen heyet, müzeyi ziyaret ederek sergilenen eserler hakkında müze yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Krasnıqı ve beraberindeki heyet daha sonra Mevlana Müzesi arkasında bulunan Gülbahçe`de sema gösterisi
izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir