GENEL - 25 Nisan 2012 Çarşamba 13:54

EОİTİM-BİR-SEN`DEN FAKS EYLEMİ

A
A
A
EОİTİM-BİR-SEN`DEN FAKS EYLEMİ

Memur-Sen Konfederasyonu`na bağlı Eğitim Bir-Sen Sinop Şubesi üyeleri, Uğur Mumcu Meydanı`nda düzenledikleri basın açıklamasının ardından öğretmen ve öğretim görevlilerinin isteklerini içeren taleplerini Başbakan, Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve Sinop milletvekiline faks çekti.
Geçen hafta içinde düzenledikleri eylemle maaş bordrolarını yakan Eğitim Bir-Sen Sinop Şubesi üyeleri bugün de faks eylemi gerçekleştirdi. Faks eylemi öncesi basın açıklaması yapan sendika üyeleri ek ödeme mağduru öğretmen ve öğretim elemanları için alanlarda olduklarını söyledi. Faks eylemi öncesi Sendika adına açıklamayı Şube Başkanı Mustafa Aslan yaptı. Aslan açıklamasında, öğretmenler ve öğretim elemanları olarak ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi için 81 ilde alanlarda olduklarını kaydetti. Mustafa Aslan Sendika şubesi olarak faks eylemi yaparken genel merkezlerinin de Ankara`da Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptığını hatırlattı.
Ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanlarının kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürüldüğünü öne süren Aslan, `` ``˜Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor` diyenlere eğer büyüme varsa büyümeyi maaşlarımızda ve mutfağımızda hissetmek istiyoruz. Eğitime her fırsatta en fazla pay ayrıldığı ve önem verildiği belirtiliyor. Bundan memnunuz ancak eğitime ayrılan pay ile eğitimciye ayrılan pay arasında uçurum var. 800 bini geçkin öğretmen ve öğretim elemanına ``˜Muadilinizi bulamadık, onun için toplu sözleşme masasında görüşmek üzere sizi kapsam dışında bıraktık` açıklaması masayı işaret etmiştir. Öğretmen ve öğretim elemanlarının, eğitimi ve ülkeyi geleceğe taşımayı bir yana bırakın, kendilerini bir sonraki aya taşıyacak takatleri kalmamış ve sabırları tükenmiştir. Meclis çalışanına, danışmanına, şoförüne, üst düzey bürokratlarına, gizli kararname ile askerine cömert davranan hükümet, eğitimciler söz konusu olduğunda ``˜mali denge`den söz etmekte, bizlerin sinirlerini germektedir. Mart ayında, evlerde kullanılan elektriğe yüzde 9.26, doğalgaz fiyatına yüzde 18.70 zam yapılmıştır. Yapılan zamlarla akaryakıtın litre fiyatının geldiği nokta ise bütün kamuoyunun malumudur. Öğretmenler ve öğretim elemanları, son 8 yılda bazı meslek grupları ile aynı muameleyi görmemiştir. Ocak 2004-Ocak 2012 tarihleri arasında bazı meslek gruplarında çalışanların aylıklarında yüzde 175 ile yüzde 230 oranında artış yapılırken, öğretmenlerin aylıklarındaki artış ise, maalesef yüzde 154`te kalmıştır`` dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan ve sendika üyeleri PTT`den Başbakan, Maliye Bakanı, Milli Eğitim bakanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy`a taleplerini içeren belgeleri faksladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir