YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 16:14

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ŞEHİRLERERASI OTOBÜS TERMİNALİ`NİN İNŞAATINA BAŞLADI

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ŞEHİRLERERASI OTOBÜS TERMİNALİ`NİN İNŞAATINA BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum`un yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali`nin inşasına başladı. 57 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan yeni terminal, yaz ortasında Erzurum`un hizmetinde olacak.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali`ni kuracağı Kuzey Çevre Yolu`nu adeta şantiyeye çevirdi. Geçtiğimiz yıl start verilen yapım çalışmalarına havaların ısınmasıyla birlikte yeniden başlanırken, mevcut otobüs terminalinin yerinde ise, İkiz Kuleler projesi hayata geçirilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali`nin Erzurum`a yakışır nitelikte ve modern bir görünüme sahip olacağını söyledi. Yeni terminaldeki çalışmalara havaların ısınmasıyla birlikte yeniden başlandığını bildiren Küçükler, "Yüklenici firma geçtiğimiz yıl yer tesliminin hemen ardından hafriyat ve temel kazım çalışmalarını başlatmıştı. Karların erimesi ve havaların yeniden ısınmaya başlamasıyla birlikte çalışmalara kaldığımız yerden yeniden başladık. Otogar projemiz çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ve Erzurum`un ulaşım vizyonunu tamamen değiştirecek." dedi.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: YOLCU TAŞIMACILIОI SEKTÖRÜ ÇAОDAŞ BİR VİZYON KAZANACAK
Erzurum`da uzun yıllardır kullanılan mevcut otogarın, ihtiyaca cevap veremez hale geldiğinin altını çizen Küçükler, "Mevcut otobüs terminali Erzurum`a yakışmıyor ve standartların çok altında. Yeni şehirlerarası otobüs terminali hizmete açıldığında Erzurum`un modern görünümü görsel bir zenginlik daha kazanacak" diye konuştu.
Yolcuların her türlü ihtiyacı düşünülerek tasarlanan projenin, Erzurum`da ulaşım hizmetleri sektörüne yeni ve çağdaş bir vizyon kazandıracağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 57 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek olan yeni şehirlerarası otobüs terminalinin, yolcu peronlarından sosyal donatılarına, araç bakım istasyonlarından otoparkına varıncaya kadar çeşitli niteliklere sahip olacağını belirtti.
OTOBÜS TERMİNALİ TAMAMLANIR TAMAMLANMAZ, ``˜İKİZ KULELER PROJESİ`NE BAŞLANACAK
Yapımı kısa sürede tamamlanarak şehrin hizmetine sunulacak olan terminalin, Erzurum`a kazandırılacak olan 210 milyon dolarlık MNG yatırımı için ön adım olacağını hatırlatan Başkan Küçükler, "Şehirlerarası otobüs terminalinin yapımı tamamlanır tamamlanmaz, mevcut otogarı yıkacak ve İkiz Kuleler Projesi için düğmeye basacağız. Çünkü söz konusu proje, mevcut otogarın bulunduğu Terminal Caddesi bölgesinde hayata geçirilecek." şeklinde konuştu.
Erzurum`a kazandırılacak olan Şehirlerarası Otobüs Terminali`nin, tek başına 10 milyon liralık bir yatırım olduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler, ``Bu yatırım, Erzurum`da hayata geçireceğimiz İkiz Kuleler projesinin bir parçası niteliğinde. Mevcut otogarın yerinde yürütülecek olan İkiz Kuleler projesiyle toplam yatırım bedeli 210 milyon doları bulacak. Yani bu yatırım, Erzurum`a belediyecilik tarihinde kazandırılmış en büyük yatırım olma özelliğini de taşıyacak`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir