YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 18:42

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ`NDE SİNEMA GÜNLERİ ETKİNLİОİ

A
A
A
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ`NDE SİNEMA GÜNLERİ ETKİNLİОİ

Kırıkkale Üniversitesi tarafından ilki gerçekleştirilen "Sinema Günleri" etkinliğinin ilk konuğu Kırıkkaleli usta yönetmen Mesut Uçakan oldu. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından usta yönetmen Mesut Uçakan`a `Ömür Boyu Yaşam` plaketi verdi.
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız usta yönetmen Mesut Uçakan`ın Üniversitede sinemayı anlattığı için çok mutlu olduklarını söyledi. Yıldız, "Bizim inanç ve kültürümüzle ölçüşen toplumsal meseleleri bu duyarlılıkla birçok meseleye imza atan bir yönetmenimiz. Kendisini Üniversitemizde görmek dolayı son derece mutluyuz. Aynı zamanda Mesut Uçakan Kırıkkalelidir. Bundan sonra inşallah güzel çalışmalara imza atacağız. Bu gibi çalışmaların devamı gelecek. Kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz devam edecek. Üniversite yönetimi olarak gençliğimize rehberlik edecek sanat adamları, kültür adamları, edebiyat adamlarına her zaman ihtiyacımız var" dedi.
Programın ilk gününde öğrencilere, usta Yönetmen`in hukuksal bir mücadeleyi anlattığı, Necip Fazıl Kısakürek`in aynı isimli eserinden uyarlanan "Reis Bey" filmi gösterildi. Yoğun ilgi gören etkinliğin ikinci gününde Uçakan, Kırıkkale Üniversitesi`ne konuk olarak öğrencilerle buluştu. Kırıkkaleli tiyatro ve dizi oyuncusu Sezai Yeşilyurt tarafından yönetilen "Hayatımız Sinema" konulu söyleşinin hemen ardından öğrencilerle soru cevap kısmına geçildi. İlginç soruların sorulduğu bölümde öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan ve ilginç sorular karşısında zaman zaman tebessüm eden Uçakan, verdiği sanat mücadelesini öğrencilerle paylaştı.
Söyleşi öncesinde usta Yönetmen`in sanat hayatını anlatan bir belgesel izleyicilere sunuldu. Söyleşi sonrasında ise Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından Mesut Uçakan`a 38. sanat yılı vesilesiyle Kırıkkale Üniversitesi adına yaşam boyu onur ödülü takdim edildi. Ödül almaktan dolayı oldukça memnun olduğunu gözlenen Uçakan, Rektör Yıldız`a, kendi yazdığı ve kendisi üzerine yazılan kitapları hediye etti. Duruşuyla Türk Sineması`na damga vuran usta Yönetmen`i Üniversite`de ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Rektör Yıldız, kültürel faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız Üniversitenin 20. kuruluş yıldönümü dolayısıyla birçok etkinliklerin başlatıldığını belirterek profesyonel olarak tiyatro, müzik, resim ve spor branşlarında kurslar açıldığını, Kırıkkale Üniversitesinin birçok alanda çıtayı yükselteceğini ve etkinliklerin geleneksel hale getirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.
Önümüzdeki Şubat`da "Sinema Günleri" ve "Kısa Film Yarışması" 27 Mart dünya Tiyatrolar Günü münasebetiyle "Tiyatro Festivali" Nisan`da çeşitli yarışmaların ve gösterilerin düzenleneceği "Spor Festivali" ve Mayıs`ta şiir dinletileri ve söyleşiler içeren "Edebiyat Günleri" düzenlenmesinin planlandığını söyledi.
Etkinlik içerisinde yaşam boyu onur ödülü takdim edilen Mesut Uçakan, bu programla 1974`te başlayan sanat yolculuğunda verdiği mücadeleye bir kültür olayı olarak sahip çıkıldığını ve tarihe mal edildiğini, bunun kendisini onurlandırdığını belirtti. Bu vesileyle genç neslin bu mücadeleye dikkat çekildiğini de söyledi ve programın, sinemada önemli bir kültür geleneğinin oluşması adına çok yararlı olduğuna vurgu yaptı.
İlk gün "Reis Bey" filminin gösterimiyle başlayan etkinlik dört gün sürecek. Söyleşi programı ile devam eden programın devamında usta Yönetmen`e ait iki film daha gösterilecek. Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonu`nda bugün saat 13.30`da "Kelebekler Sonsuza Uçar" ve yarın saat 14.00`de de "Anka Kuşu" isimli filmleri gösterime konacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.