ASAYİŞ - 26 Nisan 2012 Perşembe 13:22

AKLİ DENGESİ YERİNDE OLMAYAN AKRABASINI ÖLDÜREN ŞAHSA MÜEBBET HAPİS CEZASI

A
A
A
AKLİ DENGESİ YERİNDE OLMAYAN AKRABASINI ÖLDÜREN ŞAHSA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Kastamonu`nun Taşköprü ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayında akli dengesi yerinde olmayan "Deli İsmet" lakaplı İsa Çetin`i (40) silahla öldürmek suçundan hakim karşısına çıkarılan Mustafa Gülten (40), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada sanık Mustafa Gülten ve avukatı Mehdi Keskin ile Maktul İsa Çetin`in ailesinin avukatı Mustafa Arabacı ile maktulün babası İsmail Çetin hazır bulundu. Duruşmada maktul Çetin`in ailesinin avukatı Mustafa Arabacı, akli dengesi yerinde olmayan İsa Çetin`e sanık Mustafa Gülten`in tabancasıyla maktulün arkasından ateş etmiş olduğunu gösteren deliller ve yere düştükten sonra yanına gelerek tekrar ateş etmesi, yere düşen İsa Çetin`i tekmelemesi ve olay yerinde
sigara içmesi gibi görgü tanıklarına dayandırdığı delilleri mahkeme heyetine sundu. Arabacı ayrıca, Mahkeme Başkanına daha önceki duruşmalarda sanık Mustafa Gülten`e sorulan "Akli dengesi yerinde olmayan birini neden vurdunuz" sorusu üzerine Gülten`in "Ben doktor muyum deli olduğunu nerden bileyim" şeklinde verdiği cevabı hatırlatarak ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini talep etti. Sanık Avukatı Mehdi Keskin ise, müvekkilinin "Deli İsmet" lakaplı İsa Çetin`in tahriklerine dayanamayarak cinayeti
işlemiş olduğunu savundu. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti Türk Ceza Kanunu`nun 82. maddesi gereğince "ruh sağlığı yerinde olmayan ve kendini savunamayacak kişiyi öldürmek" suçundan sanık Mustafa Gülten`i ağırlaştırılmış müebbet, sanığın daha önceden sabıkası bulunmaması üzerine indirime giderek müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman Doğa Koleji mezunlarından öğrencilere yol gösterici söyleşi Adıyaman Doğa Koleji öğrencileri, gelecek planlamalarına katkı sunmak amacıyla düzenlenen anlamlı bir söyleşi programında mezun öğrencilerle bir araya geldi. Okuldan mezun olarak lise eğitimini tamamlayan ve üniversiteye geçiş sürecini bizzat deneyimlemiş mezun öğrenciler, lise kademesinde öğrenim gören öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Gerçekleştirilen söyleşide mezun öğrenciler üniversiteye geçiş sürecinde uyguladıkları çalışma yöntemlerini, sınavlara hazırlık aşamalarını, zaman yönetimini, motivasyonlarını koruma yollarını ve bu süreçte karşılaştıkları zorlukları samimi bir dille anlattı. Programda ayrıca doğru hedef belirlemenin ve planlı çalışmanın önemine dikkat çekilerek, mezun öğrencilerin kendi deneyimlerinden örnekler sunuldu. Öğrenciler, üniversite yolculuğuna dair merak ettikleri soruları doğrudan mezunlara yöneltme imkânı buldu. Söyleşi sayesinde sınav sürecine ilişkin farkındalık kazanan öğrencilerin motivasyonlarının arttığı gözlendi. Okulun Kurucu Müdürü Orhan Ekici, mezun-öğrenci buluşmalarının öğrencilerin gelecek hedeflerini netleştirmede önemli bir rol oynadığı vurgulanarak, bu tür rehberlik ve yönlendirme çalışmalarının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği belirtti. Program sonunda söyleşiye katılarak deneyimlerini paylaşan mezun öğrencilere teşekkür edilirken, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dilendi.