YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 12:40

İLKÖОRETİM 8. SINIF ÖОRENCİLERİ İÇİN ``LİSELİ OLMAK PROJESİ``

A
A
A
İLKÖОRETİM 8. SINIF ÖОRENCİLERİ İÇİN ``LİSELİ OLMAK PROJESİ``

Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından ilçe genelindeki ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencilerine yönelik ``Liseli Olmak Projesi`` hazırlandı.
Karşıyaka Anadolu Lisesi`nin hazırladığı ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi`nin destek verdiği Liseli Olmak Projesi kapsamında ilçe genelinde bulunan ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencilerine yönelik bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu sene okullarını bitirecek olan seneye orta öğretimlerini devam ettirecekleri okulları seçecek olan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin ilgili ve yetenekleri doğrultusunda orta öğretim kurumlarına yönlendirmek, velileri bilinçlendirmek ve kent yaşamından uzak öğrencileri bu yaşama katmak amacıyla Karşıyaka Anadolu Lisesi`nin performans kriterlerinden birisi olan öğrencilerin kent yaşamını tanımaları ve yararlanabilecekleri imkanlar hakkında bilgilendirilmeleri ile ilgili Liseli Olmak Projesi hazırlandı.
Projenin ilk ayağında Samsun Rehberlik Araştırma Merkezi rehber öğretmenleri eşliğinde ilçe genelinde bulunan ilköğretim okulları ziyaret edilerek 8. sınıf öğrencileri bilgilendirildi. Projenin ikinci ayağında ise ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencileri Karşıyaka Anadolu Lisesi`ni ziyaret ettikten sonra kentin tarihi ve turistik yerleri gezildi. Projenin üçüncü ve son ayağında ise Karşıya Anadolu Lisesi`nin bahçesine kentte bulunan tüm meslek liselerinin tanıtım stantları kurulacak ve bu okulların tanıtımları yapılacak.
Projenin ikinci ayağı olarak hazırlanan kent gezisi kapsamında Karşıyaka Anadolu Lisesi`ne gelen ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencileri ve rehber öğretmenler, okul yönetiminin misafiri olarak kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu. Öğrenciler gün boyu süren gezi kapsamında gönüllerince eğlenirken, öğrencilere Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Cengiz Ciğerci ve Karşıyaka Anadolu Lisesi Müdürü Ayşegül Özkaraduman eşlik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Darp, gasp, şantaj: Çıplak görüntüleri için 100 bin lira istediler Kırıkkale’de darbettikleri gencin 12 bin lirasını gasp edip çıplak görüntüleri için 100 bin lira isteyen 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Olay, dün saat 02.45 sıralarında Nene Hatun Caddesi üzerindeki bir market önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, oto yıkamacıda çalışan D.E.U. (19), araçla olay yerine gelen M.K. (21), Ö.F.Ö. (18) ve kimliği henüz tespit edilemeyen 3 kişi tarafından darbedildi. Şüphelilerin, mağdurun 12 bin lirasını zorla aldığı, olay sonrası ise M.K.’nin mağduru telefonla arayarak kendisine ait olduğu öne sürülen çıplak görüntüler üzerinden 100 bin lira talep ettiği iddia edildi. Hastaneden darp raporu alan mağdurun şikayeti üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı. Yürütülen teknik ve fiziki takip sonucunda M.K. ile Ö.F.Ö., düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilirken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen ve kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Haklarında "yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "kasten yaralama" ve "şantaj" suçlarından adli işlem başlatılan şüphelilerin GBT sorgulamasında daha önce de benzer suçlardan kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Malatya Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha Battalgazi Belediyespor’un genç sporcusu Yusuf Efe Ataş, Türkiye Futsal U19 Millî Takımı’nın Kocaeli kampı için aday kadroya davet edildi. Battalgazi Belediyesi’nin spora ve gençlere yönelik yatırımlarının sahadaki karşılığı sürüyor. Battalgazi Belediyespor forması giyen Yusuf Efe Ataş, Türkiye Futsal U19 Millî Takımı’nın 22-26 Aralık tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştireceği hazırlık kampının aday kadrosuna davet edildi. Daha önce Battalgazi Belediyespor Futsal Takımı oyuncusu Salih Öndüç’ün futsal A Millî Takımı’na çağrılmasıyla milli gurur yaşayan kulüp, Yusuf Efe Ataş’ın U19 Millî Takım aday kadrosuna seçilmesiyle bu başarıyı ikinci kez tekrarladı. Altyapıdan yetişen sporcuların milli takımlara kazandırılması, Battalgazi Belediyesi’nin uzun vadeli spor politikalarının önemli çıktıları arasında yer aldı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın göreve geldiği günden bu yana sporu yalnızca bir branş olarak değil, gençliğe yapılan kalıcı bir yatırım olarak ele aldığı; tesisleşme, altyapı çalışmaları ve sporcu gelişimine yönelik desteklerin bu başarıda etkili olduğu ifade edildi. Battalgazi Belediyespor’dan iki sporcunun milli takımlara davet edilmesi ilçe genelinde memnuniyetle karşılanırken, Yusuf Efe Ataş’a millî takım kampında başarılar dilendi. Battalgazi Belediyesi’nin, önümüzdeki dönemde de Türk sporuna yeni milli sporcular kazandırmaya devam etmesi hedefleniyor.
Muğla Mandalin Festivali’ne yoğun ilgi Bodrum’da düzenlenen Mandalin Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Bodrum Belediyesi, Bodrum Mandalin Hareketi ve Bitez Mahalle Muhtarlığı organizasyonuyla; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğinde, bu yıl 18’incisi düzenlenen Bodrum Mandalin Festivali, Bitez Köy İçi’nde yapıldı. Coğrafi işaretli Bodrum Mandalini’nin fark oluşturan aroması ve eşsiz kokusunu tanıtmak, ekonomik değerini görünür kılmak amacıyla düzenlenen festival, mandalina bahçesindeki hasat şenliği ve kortejle başladı. Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin katılımıyla yapılan hasat şenliği ve davullu zurnalı kortejin ardından festival alanına geçildi. Bitez Muhtarlığı Halkoyunları ekibinin gösterisi sonrası saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Bitez Mahalle Muhtarı Seda Dönen Özgüçlü, "Böyle güzel bir günde, mandaline destek olmak için burada olan, bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise mandalinin Bodrum için önemine dikkat çekerek şöyle konuştu; "Mandalinle var olmuş bir beldeden bahsediyoruz. 1930’lu yıllarda ilk mandalin fideleri buralara gelmiş, ilk mandalin fideleri dikilmiş. Daha sonra mandalin başta olmak üzere balıkçılık, süngercilik ve tarımla iç içe olan bir Bodrum. Ancak 1980’lerden sonra turizme yüzünü dönmüş, turizmle tarımı harmanlamış, turizmle o üreticinin, çiftçinin emeğini harmanlamış bir Bodrum’a dönüştük" İlçede pandemiden sonra inşaat ekonomisinin hızlı şekilde arttığına dikkati çeken Mandalinci, Bodrum Belediyesi olarak mandalinin eski değerine ulaşabilmesi için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı da festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İlçemizin, bölgemizin en önemli değerlerinden biri olan, coğrafi işaretli ürünümüz mandalinamızın festivalini yapmaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayız. Bu festivali ilçemize, mahallemize kazandırılmasını sağlayan başta Bitez Mahalle Muhtarımız olmak üzere, festival komitemize ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. Mandalina ile ürettiği gıda ürünlerini festivalde satan Gıda Mühendisi Ayça Öğet, "Mandalina bizim yöresel lezzetimiz, tescilli ürünümüz. Bodrum’da festivalini düzenlemek gerçekten onur ve gurur verici. Biz de lezzetlerimizle birlikte mandalinayı burada temsil etmeye çalıştık" dedi. Festivalde halk oyunları gösterileri, mandalin konulu ikramlar ve satış stantlarının yanı sıra çocuklara özel aktiviteler de yer aldı. Mandalinli tatlar yarışması ve müzik etkinlikleriyle katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadılar. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde açılan stantlarda mandalinalı ürünlerin az olması dikkati çekti.