YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 16:03

TÜRK YILDIZLARI`NIN PROVASI NEFES KESTİ

A
A
A
TÜRK YILDIZLARI`NIN PROVASI NEFES KESTİ

Türk Hava Kuvvetleri`ne bağlı Türk Yıldızları Gösteri Ekibi`nin Milas-Bodrum Havalimanı`nda yaptığı prova nefes kesti.
Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları Gösteri Ekibi`nin 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle Milas-Bodrum Havalimanı`nda Pazar günü gerçekleştirilecek uçuşlar öncesi yapılan prova nefesleri kesti. Milas-Bodrum Havalimanı`nda öğrenciler ve protokol için havalanan uçakların gösterisi ilgiyle izlendi. Uçakların provasını Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Garnizon ve Milas Hava Meydan Komutanı Yarbay Hasan Hüseyin Kanbur, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, basın mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.
Yaklaşık 50 kişilik kara ve hava ekibi ile gelen Türk Yıldızları, 29 Nisan Pazar günü saat 11.00`de ana gösterisini yapacak. 20 bine yakın vatandaşın katılması beklenen gösteriler, halka açık ve ücretsiz olacak. Gösteriler öncesi, kent merkezinin çeşitli noktalarından ücretsiz servislerle havalimanına ulaşım sağlanacak.Gösteriye Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile çok sayıda üst düzey komutanın da katılması bekleniyor. Gösteride ilk Türk savaş uçağı Solo Türk`de uçuş yapacak. Garnizon ve Milas Hava Meydan Komutanı Yarbay Hasan Hüseyin Kanbur, gösterilere tüm Milas halkını davet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’nın Mudanya ilçesinde H.O.B.A. projesi kapsamında anlamlı yürüyüş Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen H.O.B.A. Projesi kapsamında aile-okul iş birliğini güçlendirmeye yönelik yürüyüş etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan etkinlik, Mütareke İlkokulu öncülüğünde gerçekleştirildi. Mütareke İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinden oluşan yürüyüş grubuna Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürü Suat Topal ile Şube Müdürü Mehmet Ali Dursun da eşlik etti. Mütareke Alanı’ndan başlayan yürüyüşe öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik boyunca aileler ve çocuklar birlikte yürüyerek sağlıklı yaşam bilincini pekiştirirken, okul ile aile arasındaki bağların güçlendiği samimi bir ortam oluştu. Yürüyüşle; öğrencilerin aktif yaşam alışkanlığı kazanmaları, ailelerin eğitim sürecine daha etkin katılım sağlamaları ve toplumda hareketli yaşam farkındalığının artırılması hedeflendi. Katılımcıların yüksek motivasyonu ve ilgisi, projenin amacına ulaştığını bir kez daha ortaya koydu. Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen ve aile katılımını esas alan projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, etkinliğe katılan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere teşekkür etti.