YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 16:04

ADAPAZARI BELEDİYESİ VE KIZILAY İŞBİRLİĞžİ PROTOKOLÜ UZATILDI

A
A
A
ADAPAZARI BELEDİYESİ VE KIZILAY İŞBİRLİĞžİ PROTOKOLÜ UZATILDI

Adapazarı Belediyesi ile Kızılay Sakarya Şubesi tarafından açılan Toplumsal Yardımlaşma Marketi için bir yıldır devam eden protokol uzatıldı.
Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar arasında yapılan protokolle Toplumsal Yardımlaşma Marketi bir yıl daha hizmet verecek. Her yıl yenilenecek olan protokol gereği Yağcılar Mahallesi`nde ihtiyaç sahipleri için açılan markette şartları uyan aileler her ay istediği alışverişi marketten yapabiliyor.
Protokol sonrası konuşma yapan Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, ``Adapazarı Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Dişli`ye bir yıldır bu protokolün çok başarılı bir şekilde devam etmesinden dolayı özellikle teşekkür ediyorum.Şahsında tüm ekibini de kutluyorum. Bu arada en önemli şey ihtiyaç sahibi insanların titizlikle seçilmesidir. Sayın belediye başkan yardımcımız ve ilgili komisyonun bu olayın üstünde hassasiyetle durarak gerçek hak sahibi insanları tespit etmesinden dolayı bir yıldır başarılı bir çalışma oldu. Bundan sonra da güzel olacağı konusunda sayın başkanımızla hem fikiriz. İnşallah daha çok insana daha çok hizmet anlayışı ile birlikte fakir fukaranın derdine derman olmaya çalışacağız. Toplumsal Yardımlaşma Marketimize yardım eden işadamlarımıza, esnafımıza da Allah razı olsun diyoruz. Kendilerine teşekkür ederek yardımlarının devamını bekliyoruz``dedi.
Başkan Süleyman Dişli ise İşgüzar`a teşekkür ederek ``Kızılıyla birlikte ihtiyaç sahipleri için kurduğumuz Toplumsal Yardımlaşma Marketimizde bir senelik faaliyet dönemimizi tamamladık. Gerçekten çok başarılı çok güzel bir yıl geçirdik. Kızılay şubemiz arasında çok iyi bir dayanışmamız var. Şuana kadar vergi muafiyeti kapsamında Kızılay ile birlikte 170 bin liralık yardım sağlanmış oldu. Tabi bu bir koordinasyon, bir ekiple yapılıyor. Bütün emeği geçen arkadaşlarıma bende teşekkür ediyorum.``diye konuştu.
Başkan Dişli, ``Şuana kadar toplumsal yarımlaşma marketimizden her ay düzenli olarak 85 ailemiz yardım alıyor.Bu hem Kızılay ile birlikte yapmış olduğumuz dayanışma hem de hayırsever iş adamlarımızın yapmış olduğu yardımlarla oluyor. Bütün tarafları canı gönülden tebrik ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Aslında bizim duamızdan daha önemli olan marketten faydalanan o mazlum, sıkıntılı olan insanlarımızın yapmış olduğu dualardır. Bu tip çalışmaları başarılı bir şekilde sürdürmek için gayret edeceğiz hem de daha çok insana ulaşmak suretiyle şehirdeki elimiz dokunmamış, kıyıda kenarda kalmış mağdur insan bırakmayacağız. Bizim hedefimiz bu olması lazım. Bu doğrultuda çalışıyoruz``dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Kanser hastası kadınlar, umutlarını rattan objelere taşıdı Erzincan’da kanser hastası kadınlar, Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Kursları (ERMEK) tarafından açılan Rattan Kursu ile terapi amaçlı ev aksesuarları tasarladı. Kanser hastası kadınlar, terapi amaçlı gerçekleştirilen kursta rattan ile çanta, sepet, duvar aksesuarları yaparak umutlarını tasarladıkları objelere taşıdı. Haftada 1 gün gerçekleştirilen kursta kadınlar, örme tekniklerini, malzemenin bakımını ve ürün yapımını öğreniyor, aynı zamanda el emeği ürünlerini ekonomik kazanca dönüştürüyorlar. "Burada hepimiz kanser hastasıyız, hepimiz kemoterapi almış insanlarız" diyen kursiyer Sacide Yıldız, kursta moral ve motivasyon amaçlı ürünler yaptıklarını söyledi. Sepet gibi birçok ürün çıkardıklarını belirten Yıldız, "Burası bizim açımızdan, çok güzel, çok keyifli ve eğlenceli geçiyor. Burada çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Beraberinde hocamızla çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Bizim için çok iyi geldi. Bu sayede biraz olsun dertlerimizden üzüntülerimizden uzak kalıp güzel işler çıkardık" dedi. Bir diğer kursiyer Mediha Demir ise kurs aldıkları süreçte hastalıklarını unuttuklarını ifade ederek, "Kendimizle daha barışık oluyoruz, sosyalleşiyoruz. Kurs bize çok iyi geliyor" diye konuştu. Erzincan Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak görev yapan Merve Aksun, kursun kemoterapi hastalarına özel olarak açıldığını ve moral, motive vermek amacı taşıdığını aktardı. Kursiyerlerin moral ve motivasyon bulmasının yanı sıra ürettikleri ürünlerle gelir elde ettiklerini dile getiren Aksun, kursiyer kadınların hali hazırda birçok ürün yapıp sattığını kaydetti. Öte yandan kursta aile gibi olduklarını ifade eden Aksun, "Biz burada bir aile olduk her şeyden önemlisi. Beraber gülüp eğleniyoruz. Aynı zamanda da sohbet eşliğinde sepetlerimizi örüyoruz" şeklinde konuştu.