YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 16:06

``EОİTİMDE FATİH PROJESİ``NDE PİLOT İL KASTAMONU

A
A
A
``EОİTİMDE FATİH PROJESİ``NDE PİLOT İL KASTAMONU

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi, Kastamonu`da tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Fatih Projesini mutlaka başarmak istediklerini söyledi.
Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya; Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Eti, SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türeli, Gazi Üniversitesi`nden konuşmacı Doç. Dr. Ziya Selçuk Özdemir ile okul öğretmenleri ve idareciler katıldı. Fatih Projesinin detaylarının konuşulduğu toplantıda Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu`nun projenin pilot illerinden biri olduğunu belirterek, ``Ülkemizin çok önem verdiği, gerçekten de önemli olan bir projeyle, projenin bir pilot uygulamasıyla siz değerli öğretmenlerin huzurundayız. Gerçekten bu farklı ve yeni bir dünya. Gerçekten riskleri de olan bir dünya ama girmek zorunda olduğumuzda bir dünya. Eğer gelecek idamız olacaksa bu dünyadan kaçma şansımız yok. Bir şekilde bu dünyanın bir parçası olmaz zorundayız. Proje sahipleri bize ``biz bu işi yaparsak bu dünyanın ölçüsü oluruz. İlklerinden oluruz`` diyorlar. Ülke olarak, Kastamonulu olarak da Türkiye`nin öncüsü olma şansı doğdu`` dedi.
Konuşmanın ardından, Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, projenin tanıtımını gerçekleştirerek, ``˜21. Yüzyıl Becerileri ve Değişen Öğrenme Ortalarında Öğretmenin Rolü` konulu bir sunum yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden trafik sorununa çözüm için önemli adım Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı ve yeni nesil kavşak ihaleleri gerçekleştirildi. Efeler ilçesi şehir geçişi trafiğinde önemli düzeyde rahatlamaya ve seyahat sürelerinin kısalmasına neden olacak dev proje başlıyor. Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı, Eski Dörtyol Kavşağı, Kadın Doğum Hastanesi Kavşağı, Işıklı Yolu Kavşağı, Bayındırlık Kavşağı ve Eski Otoyol Gişeleri Kavşağı ile Efeler’e 18 kilometre uzunluğunda yeni kuzey güney doğrultulu çevre yolu yapılması ve Tabakhane Çayı üzerindeki köprünün genişletilerek yenilenmesini içeren dev projede ihale gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek ve yatırım maliyeti 2 buçuk milyar Türk Lirası’nı aşan projenin tümünün iki yıl içerisinde tümüyle tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Efeler şehir içi geçişi tümüyle katlı kavşak ve akıllı yeni nesil kavşaklara kavuşmuş olacak. Bununla birlikte Muğla yolu güzergahından itibaren de Zeybek Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’ne kadar Efeler’de ikinci bir ana ulaşım güzergahı ortaya çıkacak. "Aydın ulaşımında çığır açıyoruz" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Aydın ulaşımında çığır açacak, trafik yoğunluğunu kalıcı bir biçimde azaltacak, ulaşımda akıllı sistemleri kullanacak bu projeleri Aydın basını ve kamuoyu ile paylaşmış, hızla uygulama projelerinin tamamlanarak yapım ihalelerini gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. Bugün de Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Efeler ilçemizin ulaşım altyapısının çehresini baştan aşağı değiştirecek olan bu projelerin yapım ihalesini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydınımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Projeleri iki yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini de ifade eden Başkan Çerçioğlu, "İlk etapta bir yıl içerisinde Tabakhane Köprüsü’nü yenileyerek genişletecek ve Yeni Dörtyol Kavşağımızda hayata geçireceğimiz köprülü kavşağımızı da Aydınlı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Eş zamanlı olarak 18 kilometre uzunluğunda Kuzey-Güney Çevreyolu inşaatı ve diğer kavşaklarımızın da imalatını tamamlayarak 2 yıl sonunda Efeler ilçesinde bambaşka bir ulaşım altyapısını Aydın halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı. Bir ay içerisinde projelerin yapımına başlanacağı ifade edilirken, Söke ve Nazilli ilçelerinde gerçekleştirilecek kavşak projeleri için de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaşıldı.