YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 13:48

NUSAYBİN`DE 60 GİRİŞİMCİ ADAYINA KOSGEB SERTİFİKASI VERİLDİ

A
A
A
NUSAYBİN`DE 60 GİRİŞİMCİ ADAYINA KOSGEB SERTİFİKASI VERİLDİ

Mardin`in Nusaybin ilçesinde 60 girişimci adayına KOSGEB sertifikası verildi.
Nusaybin Hükümet Konağı toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, MÜSİAD ve KOSGEB işbirliği ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dündar, "Türkiye`deki çalışmalara baktığımızda işin başının eğitim olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle biz de girişimcilerimize, girişimci adaylarımıza bu yönde eğitim veriyoruz" dedi.
Kaymakam Murat Girgin ise, "Bölgemizin sosyal problemlerden dolayı istihdam sağlanması ekonomik anlamda gelişmişliğin artırması bizim için çok önemli ve bu anlamda son yılarda ciddi adımlar atıldı. Eskiden 1980`li ve 1990`lı yıllarda verdiğimiz teşviklerde yaşadığımız olumsuzluklarda tecrübe edindik. Daha tecrübeli teşvik sistemleri geliştirildi. Vatandaşımıza al para senin olsun ne yaparsan yap şeklinde değil, öncelikle eğitim verilerek daha sonrada her aşamada denetleme yapılarak, paranın her kuruşu
incelenerek, araştırılarak, hesaplanarak veriliyor. Gelişmiş ülkelerdeki gibi bir sistem oluşturmaya çalışıldı. Buradaki en önemli adımlar bölgelerde kurulan kalkınma ajanslarıdır. Kalkınma ajansımız da son yılarda bölgemizde çok ciddi bir katkı sağladı. KOSGEB aracılığıyla verilmeye başlanan eğitim, kredi de iyi programları var. Bunlar gerçekten bölgemiz büyük bir şans. Bu programlardan tüm vatandaşlarımızın faydalanmasını istiyoruz. Girişimcilerimize işlerin başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra sertifika almaya hak kazanan 60 kursiyere, Kaymakam Girgin, Ticaret Odası Başkanı Mahsun Özmen, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan, Başkan Yardımcısı Necat Taşpınar, Müsiad Başkanı Mehmet Ali Dündar, Başkan Yardımcısı Mesut Tahiroğlu ve Şoförler Odası Yöneticisi Muhtar Mehmet Emin Ay tarafından sertifika verildi.
Kursa katkılarından dolayı Jeoloji Mühendisi Murat Şen`e plaket verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de meslek edindirme kursunu bitirdi hayaline kavuştu Sultangazi Belediyesi’nin sanat ve meslek edindirme kursları sayesinde bir kadın daha kendi işinin patronu oldu. Gülnaz Türkmen’in hayalini kurduğu kuaförün açılışını Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Sultangazi Belediyesi, sanat ve meslek edindirme kursları ile hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenlere fırsat sunmaya devam ediyor. İlçedeki hizmet tesislerinde bulunan Sanat ve Mesleki Eğitim kursları, binlerce kişinin sosyal hayatın içinde daha güçlü bir şekilde var olmalarını ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Hayaller gerçek oldu SU-MEKAN’da kuaförlük atölyesinde eğitim alan Gülnaz Türkmen, başarıyla bitirdiği kursun ardından kendi işinin patronu olmaya karar verdi. Hayallerini gerçekleştiren Türkmen bir kuaför dükkanı açtı. Yunus Emre Mahallesi’ndeki kuaför dükkanının açılışını Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Güçlü kadın güçlü toplum Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Meslek edindirme kurslarımızla istihdama katkı sunarken, her yaştan komşumuzun elinde bir altın bileziğinin olması için eğitimler veriyoruz. Hobisini gerçeğe dönüştürerek iş hayatına adım atan kursiyerlerimiz bizleri mutlu ediyor. Onlardan bir tanesi de Gülnaz hanım oldu. Hayallerini kurslarımızda aldığı eğitimlerle gerçeğe dönüştürürken kendi işinin patronu olmayı başardı. Yolu açık, kazancı bol olsun" dedi.