GENEL - 27 Nisan 2012 Cuma 14:48

BAŞKAN GÖKSU: "ESENLER`DE KİMSE BEN İŞSİZİM DİYEMEZ"

A
A
A
BAŞKAN GÖKSU: "ESENLER`DE KİMSE BEN İŞSİZİM DİYEMEZ"

Esenler Belediyesi`nin gerçekleştirdiği 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF)`nın üçüncü gününde basın mensuplarıyla bir araya gelen esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Esenler`de kimse ben işsizim diyemez" dedi.
Tekstilkent`te basın mensuplarıyla kahvaltı toplantısında bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı`nın üçüncü gününde değerlendirmelerde bulundu.
Esenler belediye Başkanı M. Tevfik Göksu "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının bugün üçüncü günündeyiz. Geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz, Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu fuarın öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Tabi küresel anlamda da istihdamın bütün ülkelerin sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu küresel soruna yerel bir çözüm üretmek adına zaman zaman kafa yorduğumuz ve her birimizin bir araya geldiğinde konuştuğumuz işsizlikle ilgili meseleyle ilgili kimimiz bir entelektüel
olarak, kimimiz bir akademisyen olarak, kimimiz yerel yöneticiler olarak hep çözümler üretiriz. Bu görmüş olduğunuz çalışma pratiğe dökülmüş bir çalışmadır. Geçen yıl ilki düzenlenirken heyecan vardı üzerimizde. Acaba böyle bir çalışma muafak olur mu, başarıya ulaşır mı diye. Gerçekten geçen seneki çalışmanın başarıya ulaştığını görünce bu sene ikincisini organize ederken, çok daha heyecanlı bir şekilde organize edildi" dedi.
Fuarın yüzlerce insana ekmek kapısı açması bakımından önemli bir fuar olduğunu belirten Başkan Göksu, "Bu bağlamda istihdam fuarı, isim olarak bile üzerinde durulması gereken bir fuardır. İnsanın ekmeğini bulabilmesi için aracısız, referanssız, kayırmasız, hiç kimsenin referansına ihtiyaç duymadan, bireyin bizzat kendisinin referans olduğu çok önemli bir buluşmadır. Çünkü insanlarımızda şöyle bir kanaat var. Ben şuraya işe gidebilirim ama çevremin olması lazım. Geçtiğimiz yıl yapılan fuarda 50 binin
üzerinde ziyaretçi gelmişti. 8 bin üzerinde iş görüşmesi, 4 bine yakın istihdam söz konusu olmuştu. Bu sene ki hedefimiz 100 binin üzerinde ziyaretçi, 10 binin civarında da istihdam bekliyoruz. En yoğun Cumartesi ve Pazar günleri olacaktır fuar" diye konuştu.
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Birçok insan buraya gelip gerçekten kendi geleceği ile ilgili, hatta ailesinin geleceği ile ilgili çok önemli kararlar ve görüşmelerin yapılabileceği bir alandır. İnsanımıza özellikle duyurmamız gereken nokta, insanlar evinde oturarak işsizliğini gideremezler. Stantları dolaştığımızda gördüğümüz manzara şu. Her bir stantta ki Türkiye`nin en büyük firmaları buradalar. Her stantta bugün şu kadar eleman bulmam lazım gibi büyük bir heyecan gördüm. Hatta birçok
standın insan kaynakları sorumlularının, biz üniversiteden insan bekliyoruz demeleri çok önemli bir şey. Özellikle üniversitedeki arkadaşlarımızın fuara katılarak, yarın mezun olduklarında hayata atılabilmeleri anlamında bu fuar çok önemli bir kapı aralayacaktır. O yüzden üniversitedeki arkadaşlarımızı da çok yoğun bir şekilde bu fuara bekliyoruz. Geldikleri takdirde her sektörün temsilcileri burada. İşe girecek eleman arıyorlar. Bu çok önemli bir şey. Yani iş aramıyorlar. İşe girecek eleman arıyorlar"
diye konuştu.
Çok sayıda eleman talebinin olduğunu ifade eden Başkan Göksu, "Dün bizim belediyenin kariyer merkezine sadece yarım saatte baktım. Yüzlerce talep gelmiş. Fuarın güzel bir yanı, Anadolu`dan bile insanlar arıyorlar. Biz de gelip müracaat edebilir miyiz diye. Tabi ki herkes müracaat edebilir. Bu ülkenin her bir parçası bizim görev alanımızın içinde olmasa da her bir parçası bizim için kıymetlidir. Geçen sene yaklaşık 120 civarındaydı katılan firma sayısı. Bu sene 165 aktif katılım, destekçisiyle beraber 200
katılımlı bir fuar oldu. Bu fuarda inanıyorum ki, geçen sene üç gün sürmüştü fuarımız. Bu sene 5 gün sürecek. Sokakta dolaşırken anne babalarla dolaşıyoruz. Bize şunu söylüyorlar. Başkanım oğluma iş, kızıma iş. İş yerine giriyoruz. Başkanım eleman bulamıyorum. İşte bu fuar oğluma iş, kızma iş diyen babayla, başkanım eleman bulamıyorum diyen işverenin buluşma fuarıdır. Yani hiç kimsenin ben oğluma, kızıma iş bulamıyorum demek gibi bir lüksünün olmadığını düşünüyorum. Ya da bir başka firmanın ben elaman
bulamıyorum emek gibi bir lüksünün olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu fuar, bu her iki talebi buluşturan, iş arayanla iş vereni buluşturan bir fuardır" dedi.
Fuara gelen herkesin iş bulacağına inandığını belirten Başkan Göksu, "Bunun için temel sloganımızın da dediği gibi, bu fuarda iş vardır. Biz belediye olarak bu fuarda doldurulan bütün CV`leri, süreçlerini günlük rapor olarak alıyoruz. Daha sonrasında bu CV`lerin akıbetleri ne oldu, ne kadarı girdi, ne kadarı geri döndü bunları takip edeceğiz. İnanıyorum ki yerel ölçekte kendi istihdam sorunumuzu çözmüş olacağız. Şunu artık çok rahat bir şekilde söylüyoruz. Esenler`de kimse ben işsizim diyemez. Eğer
Esenler`de biri ben işsizim diyorsa, o işsiz olduğu için işsiz değildir. O sadece tembel olduğu için işsizdir. Biz insanın balık tutabilmesi için her türlü imkanı hazırlıyoruz. Balık tutmak isteyen insanları buraya davet ediyoruz. İstanbul`un birçok merkezinden ücretsiz otobüsler kaldırılıyor. Kadıköy, Eminönü, Bakırköy gibi merkezlerden otobüsler kaldırılıyor. Bu otobüsler sayesinde insanlarımız ücretsiz bir şekilde gelebilirler" diye konuştu.
Gelecek yıl hem Anadolu yakası hem de Avrupa yakasında bu organizasyonu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, "Biz bu fuarı yalnız İstanbul olarak düşünmedik. Artık ulaşım çok kolay. Özellikle üniversiteden mezun olacak öğrencilerimiz, kendilerine iş aramaya başlayacaklar. Bu arkadaşlar gelir de bu fuarda başvuru yaparlara, gelecekteki çalışma alanlarını burada görme imkanları var. Bu gün otomotiv sektörünün en büyük temsilcilerinde biri burada. Türkiye`nin
en büyük holdinglerinin temsilcileri burada. Bundan dolayı hava, kara, deniz, ulaşım, sağlık, gıda tamamiı bu fuarın içerisinde.Kendilerine iyi bir gelecek hazırlamak istiyorlarsa, kapı kapı dolaşmak gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorlarsa öğrencilerimizi bu fuara bekliyoruz" dedi.
Fuar, 29 Nisan Pazar gününe kadar ziyaretçilerine açık olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara RTÜK Türk Müzik Topluluğu sanatseverlerle buluştu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Türk Müziği Topluluğu, Ankara’da sanatseverlerle buluştu. RTÜK Türk Müziği Topluluğu, CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da düzenlediği 5. konseriyle sanatseverlerle buluştu. Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinin seslendirildiği konsere RTÜK Başkanvekili Dr. Deniz Güçer, RTÜK üyeleri Hasan Davulcu ve Ahmet Can Buğday, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Neşe Çıldık, RTÜK daire başkanları, daire başkan yardımcıları, kurum personeli, koristlerin misafirleri ve sanatseverler katıldı. Konserin açılış konuşmasını yapan RTÜK Başkanvekili Deniz Güçer, "Değerli misafirlerimiz, kıymetli çalışma arkadaşlarımız, sözlerime RTÜK Başkanımız Mehmet Daniş’ın selamlarını ileterek başlamak istiyorum. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak bizler, yayıncılığın sadece teknik ve hukuki bir alan olmadığını, aynı zamanda kültürün, sanatın ve ortak değerlerin taşıyıcısı olduğunu biliyoruz. Ekranlardan ve mikrofonlardan topluma ulaşan her ses, aslında bir medeniyetin izini taşır. Bugün de biz o sesi kendi içimizden yükseltiyoruz. Sanat iyileştirir, yakınlaştırır ve ortak bir hafıza oluşturur. Bizler de RTÜK ailesi olarak sorumluluklarımızı yerine getirirken aynı zamanda kültürel değerlerimizi yaşatmayı ve çoğaltmayı önemsiyoruz. Bu anlamda organizasyonda emeği geçen başta başkanlık personeli olmak üzere bu güzel mekânı bizimle paylaşan CSO yetkililerine, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın temsilcilerine ve burada bulunan çok değerli başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum" dedi. Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve ses sanatçısı Seçil Ak Kutlu şefliğinde sahne alan 25 kişiden oluşan topluluk, iki bölümden oluşan konserde toplam 24 eser seslendirdi. Repertuarda rast, hicaz, nihavent, kürdilihicazkâr, muhayyerkürdi, acemaşiran, hüzzam ve sultaniyegâh makamlarında bestelenmiş eserler yer aldı. Gecenin sunuculuğunu Oya Şahin, koro başkanlığını Feridun Çıldık, koro idari başkanlığını Cansel Bağış, organizasyon sorumluluğunu ise Nazlı Öktem Çam üstlendi. Koro, başta RTÜK Başkanı Mehmet Daniş olmak üzere İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Erhan Güven ile personeline, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’ne ve CSO Tarihi Salon personeline teşekkür etti. RTÜK Başkanvekili Deniz Güçer, Türk sanat müziğinin yaşatılmasına katkı sunan şef, sunucu, koro yönetimi ve organizasyon ekibine teşekkür ederek, Şef Seçil Ak Kutlu’ya çiçek takdim etti. RTÜK Üyesi Hasan Davulcu da programda Başkanvekili Dr. Deniz Güçer’e, Üye Ahmet Can Buğday ise gecenin sunuculuğunu üstlenen Oya Şahin’e çiçek takdiminde bulundu.
İstanbul CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi: SSC Palmberg Schwerin: 1 - Zeren SK: 3 Zeren Spor Kulübü, CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında deplasmanda Alman temsilcisi SSC Palmberg Schwerin’i 3-1 mağlup etti. Zeren SK, CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında Alman temsilcisi SSC Palmberg Schwerin ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Palmberg Arena’da tribünlerin tamamen dolduğu atmosferde oynanan mücadelede kazanan taraf 3-1’lik skorla Zeren Spor Kulübü oldu. Karşılaşma dengeli başladı. İlk bölüm 9-9 eşitlikle geçilirken, set ortasında 19-16 ile üç sayılık farkı yakalayan Zeren Spor oyunun kontrolünü eline aldı. Kontrolü kaybetmeyen Başkent ekibi, seti 25-21 kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sete ev sahibi ekip 8-4’lük seriyle başladı. Ancak Zeren Spor oyun disiplininden kopmadı. 16-19 ile öne geçen Zeren, Alman ekibinin geri dönüşü ile skor 20-19 ev sahibi lehine çevrilse de setin son bölümünde hata yapmayan Zeren Spor Kulübü, ikinci seti de 25-21 alarak skoru 2-0’a getirdi. Üçüncü sette Schwerin etkili hücum performansıyla öne çıktı. 18-13’lük üstünlüğü yakalayan Alman temsilcisi, tempoyu belirledi ve set 25-21 ev sahibi ekibin oldu. Dördüncü sete 4-2 geride başlayan Türk ekibi, devam eden bölümde rakibin hatalarını iyi değerlendirdi ve 12-8 üstünlüğü yakaladı. Kalan bölümde geri dönüşe izin vermeyen Zeren Spor, seti 25-14, maçı ise 3-1 kazanarak rövanş öncesi önemli bir avantaj elde etti.