GENEL - 27 Nisan 2012 Cuma 14:48

BAŞKAN GÖKSU: "ESENLER`DE KİMSE BEN İŞSİZİM DİYEMEZ"

A
A
A
BAŞKAN GÖKSU: "ESENLER`DE KİMSE BEN İŞSİZİM DİYEMEZ"

Esenler Belediyesi`nin gerçekleştirdiği 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF)`nın üçüncü gününde basın mensuplarıyla bir araya gelen esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Esenler`de kimse ben işsizim diyemez" dedi.
Tekstilkent`te basın mensuplarıyla kahvaltı toplantısında bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı`nın üçüncü gününde değerlendirmelerde bulundu.
Esenler belediye Başkanı M. Tevfik Göksu "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının bugün üçüncü günündeyiz. Geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz, Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu fuarın öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Tabi küresel anlamda da istihdamın bütün ülkelerin sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu küresel soruna yerel bir çözüm üretmek adına zaman zaman kafa yorduğumuz ve her birimizin bir araya geldiğinde konuştuğumuz işsizlikle ilgili meseleyle ilgili kimimiz bir entelektüel
olarak, kimimiz bir akademisyen olarak, kimimiz yerel yöneticiler olarak hep çözümler üretiriz. Bu görmüş olduğunuz çalışma pratiğe dökülmüş bir çalışmadır. Geçen yıl ilki düzenlenirken heyecan vardı üzerimizde. Acaba böyle bir çalışma muafak olur mu, başarıya ulaşır mı diye. Gerçekten geçen seneki çalışmanın başarıya ulaştığını görünce bu sene ikincisini organize ederken, çok daha heyecanlı bir şekilde organize edildi" dedi.
Fuarın yüzlerce insana ekmek kapısı açması bakımından önemli bir fuar olduğunu belirten Başkan Göksu, "Bu bağlamda istihdam fuarı, isim olarak bile üzerinde durulması gereken bir fuardır. İnsanın ekmeğini bulabilmesi için aracısız, referanssız, kayırmasız, hiç kimsenin referansına ihtiyaç duymadan, bireyin bizzat kendisinin referans olduğu çok önemli bir buluşmadır. Çünkü insanlarımızda şöyle bir kanaat var. Ben şuraya işe gidebilirim ama çevremin olması lazım. Geçtiğimiz yıl yapılan fuarda 50 binin
üzerinde ziyaretçi gelmişti. 8 bin üzerinde iş görüşmesi, 4 bine yakın istihdam söz konusu olmuştu. Bu sene ki hedefimiz 100 binin üzerinde ziyaretçi, 10 binin civarında da istihdam bekliyoruz. En yoğun Cumartesi ve Pazar günleri olacaktır fuar" diye konuştu.
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Birçok insan buraya gelip gerçekten kendi geleceği ile ilgili, hatta ailesinin geleceği ile ilgili çok önemli kararlar ve görüşmelerin yapılabileceği bir alandır. İnsanımıza özellikle duyurmamız gereken nokta, insanlar evinde oturarak işsizliğini gideremezler. Stantları dolaştığımızda gördüğümüz manzara şu. Her bir stantta ki Türkiye`nin en büyük firmaları buradalar. Her stantta bugün şu kadar eleman bulmam lazım gibi büyük bir heyecan gördüm. Hatta birçok
standın insan kaynakları sorumlularının, biz üniversiteden insan bekliyoruz demeleri çok önemli bir şey. Özellikle üniversitedeki arkadaşlarımızın fuara katılarak, yarın mezun olduklarında hayata atılabilmeleri anlamında bu fuar çok önemli bir kapı aralayacaktır. O yüzden üniversitedeki arkadaşlarımızı da çok yoğun bir şekilde bu fuara bekliyoruz. Geldikleri takdirde her sektörün temsilcileri burada. İşe girecek eleman arıyorlar. Bu çok önemli bir şey. Yani iş aramıyorlar. İşe girecek eleman arıyorlar"
diye konuştu.
Çok sayıda eleman talebinin olduğunu ifade eden Başkan Göksu, "Dün bizim belediyenin kariyer merkezine sadece yarım saatte baktım. Yüzlerce talep gelmiş. Fuarın güzel bir yanı, Anadolu`dan bile insanlar arıyorlar. Biz de gelip müracaat edebilir miyiz diye. Tabi ki herkes müracaat edebilir. Bu ülkenin her bir parçası bizim görev alanımızın içinde olmasa da her bir parçası bizim için kıymetlidir. Geçen sene yaklaşık 120 civarındaydı katılan firma sayısı. Bu sene 165 aktif katılım, destekçisiyle beraber 200
katılımlı bir fuar oldu. Bu fuarda inanıyorum ki, geçen sene üç gün sürmüştü fuarımız. Bu sene 5 gün sürecek. Sokakta dolaşırken anne babalarla dolaşıyoruz. Bize şunu söylüyorlar. Başkanım oğluma iş, kızıma iş. İş yerine giriyoruz. Başkanım eleman bulamıyorum. İşte bu fuar oğluma iş, kızma iş diyen babayla, başkanım eleman bulamıyorum diyen işverenin buluşma fuarıdır. Yani hiç kimsenin ben oğluma, kızıma iş bulamıyorum demek gibi bir lüksünün olmadığını düşünüyorum. Ya da bir başka firmanın ben elaman
bulamıyorum emek gibi bir lüksünün olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu fuar, bu her iki talebi buluşturan, iş arayanla iş vereni buluşturan bir fuardır" dedi.
Fuara gelen herkesin iş bulacağına inandığını belirten Başkan Göksu, "Bunun için temel sloganımızın da dediği gibi, bu fuarda iş vardır. Biz belediye olarak bu fuarda doldurulan bütün CV`leri, süreçlerini günlük rapor olarak alıyoruz. Daha sonrasında bu CV`lerin akıbetleri ne oldu, ne kadarı girdi, ne kadarı geri döndü bunları takip edeceğiz. İnanıyorum ki yerel ölçekte kendi istihdam sorunumuzu çözmüş olacağız. Şunu artık çok rahat bir şekilde söylüyoruz. Esenler`de kimse ben işsizim diyemez. Eğer
Esenler`de biri ben işsizim diyorsa, o işsiz olduğu için işsiz değildir. O sadece tembel olduğu için işsizdir. Biz insanın balık tutabilmesi için her türlü imkanı hazırlıyoruz. Balık tutmak isteyen insanları buraya davet ediyoruz. İstanbul`un birçok merkezinden ücretsiz otobüsler kaldırılıyor. Kadıköy, Eminönü, Bakırköy gibi merkezlerden otobüsler kaldırılıyor. Bu otobüsler sayesinde insanlarımız ücretsiz bir şekilde gelebilirler" diye konuştu.
Gelecek yıl hem Anadolu yakası hem de Avrupa yakasında bu organizasyonu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, "Biz bu fuarı yalnız İstanbul olarak düşünmedik. Artık ulaşım çok kolay. Özellikle üniversiteden mezun olacak öğrencilerimiz, kendilerine iş aramaya başlayacaklar. Bu arkadaşlar gelir de bu fuarda başvuru yaparlara, gelecekteki çalışma alanlarını burada görme imkanları var. Bu gün otomotiv sektörünün en büyük temsilcilerinde biri burada. Türkiye`nin
en büyük holdinglerinin temsilcileri burada. Bundan dolayı hava, kara, deniz, ulaşım, sağlık, gıda tamamiı bu fuarın içerisinde.Kendilerine iyi bir gelecek hazırlamak istiyorlarsa, kapı kapı dolaşmak gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorlarsa öğrencilerimizi bu fuara bekliyoruz" dedi.
Fuar, 29 Nisan Pazar gününe kadar ziyaretçilerine açık olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 3 - Konyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe, sahasında Konyaspor’la karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 3-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 7. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası girişinde topla buluşan Talisca’nın içeri girdikten sonra karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Bahadır gole izin vermedi. 12. dakikada Kerem’in sol taraftan ortasında top ceza sahasında savunmadan sekerek sağ çaprazdaki Asensio’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla plase vuruşunda kaleci Bahadır, uzak köşeye yönelen meşin yuvarlağı çeldi. 24. dakikada Jhon Duran, ceza sahası içi sol çaprazdan Uğurcan Yazğılı’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ozan Ergün, VAR’dan gelen uyarı sonrası pozsiyonu izledi ve penaltı kararı verdi. 28. dakikada penaltı vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçen Talisca, meşin yuvarlağı sağ alt köşeden filelerle buluşturdu. 1-0 30. dakikada Archie Brown’un sol taraftan ortasında herkesi aşan topu Asensio, sağ taraftan tekrardan içeriye ortaladı. Alverez’in dokunduğu meşin yuvarlak, Mert Müldür’ün vuruşunda savunmada Calusic’e de çarparak ağlara gitti. 2-0 37. dakikada Asensio’nun pasında topla buluşan Talisca’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sol ayağıyla set vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden filelerle buluştu. 3-0 44. dakikada Ederson’un uzun degajında topa yönelen Kerem Aktürkoğlu’nun kaleci Bahadır’ı çalımladıktan sonra sağ çaprazdan vuruşunda savunmada Uğurcan son anda meşin yuvarlağın ağlara gitmesini engelledi. 45+3. dakikada Asansio’nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak uzak direğe çarptıktan sonra Konyaspor savunması tarafından uzaklaştırıldı. Hakemler: Ozan Ergün, Ceyhun Sesigüzel, Anıl Usta Fenerbahçe: Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Archie Brown, Edson Alvarez, Fred, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Yiğit Efe Demir, Levent Mercan, Kamil Efe Üregen, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Haydar Karataş Teknik Direktör: Domenico Tedesco Konyaspor: Bahadır Güngördü, Yhoan Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Josip Calusic, Guilherme, Jin-Ho Jo, Enis Bardhi, Melih İbrahimoğlu, Morten Bjorlo, Jackson Muleka, Umut Nayir Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Tunahan Taşçı, Pedrinho, Marius Stefanescu, Marko Jevtovic, Melih Bostan, İsmail Esat Buğa, Utku Eriş, Kaan Akyazı Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Anderson Talisca (dk. 28 pen. ve dk. 37), Mert Müldür (dk. 30) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Fred, Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), Jin-Ho Jo (Konyaspor)
Ankara Yargılanan eski DHMİ Daire Başkanı Acar: "Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) eski daire başkanı Mehmet Cemil Acar, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ suçlaması ile yargılandığı davada, "Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" dedi. Ankara 89. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Acar’ın eski eşi tutuksuz sanık Çağla Acar ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanık Acar’a söz verdi. Sanık Acar, "Hiçbir çekincem olmadan 20 yıllık banka hesaplarımın incelemesini istedim. 28 yıl boyunca onur ve şerefimle devlete hizmet ettim, birçok projede görev aldım. Hakkımda en ufak bir soruşturma olmadı. Ben emekli olduktan sonra bu soruşturma yapıldı. Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak. Babamın fabrikası yüzünden bana bir linç yürütülüyor. Şerefim, haysiyetim zan altında bırakıldı" dedi. Avukat ve sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Cemil Acar’ın tutukluluk halinin devamına, Acar’ın eski eşi Çağla Acar hakkındaki mevcut adli kontrolün ise devamına hükmetti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 12 Ocak 2026 tarihine erteledi. Olayın geçmişi Eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar’ın evinde yapılan aramada Acar’a ait kasada 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin euro bulunmuştu. Soruşturma sürecinde Acar’ın bürokratken çok sayıda gayrimenkul edindiği de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından tespit edilmişti.