GENEL - 27 Nisan 2012 Cuma 14:48

BAŞKAN GÖKSU: "ESENLER`DE KİMSE BEN İŞSİZİM DİYEMEZ"

A
A
A
BAŞKAN GÖKSU: "ESENLER`DE KİMSE BEN İŞSİZİM DİYEMEZ"

Esenler Belediyesi`nin gerçekleştirdiği 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF)`nın üçüncü gününde basın mensuplarıyla bir araya gelen esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Esenler`de kimse ben işsizim diyemez" dedi.
Tekstilkent`te basın mensuplarıyla kahvaltı toplantısında bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 2012 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı`nın üçüncü gününde değerlendirmelerde bulundu.
Esenler belediye Başkanı M. Tevfik Göksu "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının bugün üçüncü günündeyiz. Geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz, Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu fuarın öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Tabi küresel anlamda da istihdamın bütün ülkelerin sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu küresel soruna yerel bir çözüm üretmek adına zaman zaman kafa yorduğumuz ve her birimizin bir araya geldiğinde konuştuğumuz işsizlikle ilgili meseleyle ilgili kimimiz bir entelektüel
olarak, kimimiz bir akademisyen olarak, kimimiz yerel yöneticiler olarak hep çözümler üretiriz. Bu görmüş olduğunuz çalışma pratiğe dökülmüş bir çalışmadır. Geçen yıl ilki düzenlenirken heyecan vardı üzerimizde. Acaba böyle bir çalışma muafak olur mu, başarıya ulaşır mı diye. Gerçekten geçen seneki çalışmanın başarıya ulaştığını görünce bu sene ikincisini organize ederken, çok daha heyecanlı bir şekilde organize edildi" dedi.
Fuarın yüzlerce insana ekmek kapısı açması bakımından önemli bir fuar olduğunu belirten Başkan Göksu, "Bu bağlamda istihdam fuarı, isim olarak bile üzerinde durulması gereken bir fuardır. İnsanın ekmeğini bulabilmesi için aracısız, referanssız, kayırmasız, hiç kimsenin referansına ihtiyaç duymadan, bireyin bizzat kendisinin referans olduğu çok önemli bir buluşmadır. Çünkü insanlarımızda şöyle bir kanaat var. Ben şuraya işe gidebilirim ama çevremin olması lazım. Geçtiğimiz yıl yapılan fuarda 50 binin
üzerinde ziyaretçi gelmişti. 8 bin üzerinde iş görüşmesi, 4 bine yakın istihdam söz konusu olmuştu. Bu sene ki hedefimiz 100 binin üzerinde ziyaretçi, 10 binin civarında da istihdam bekliyoruz. En yoğun Cumartesi ve Pazar günleri olacaktır fuar" diye konuştu.
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Birçok insan buraya gelip gerçekten kendi geleceği ile ilgili, hatta ailesinin geleceği ile ilgili çok önemli kararlar ve görüşmelerin yapılabileceği bir alandır. İnsanımıza özellikle duyurmamız gereken nokta, insanlar evinde oturarak işsizliğini gideremezler. Stantları dolaştığımızda gördüğümüz manzara şu. Her bir stantta ki Türkiye`nin en büyük firmaları buradalar. Her stantta bugün şu kadar eleman bulmam lazım gibi büyük bir heyecan gördüm. Hatta birçok
standın insan kaynakları sorumlularının, biz üniversiteden insan bekliyoruz demeleri çok önemli bir şey. Özellikle üniversitedeki arkadaşlarımızın fuara katılarak, yarın mezun olduklarında hayata atılabilmeleri anlamında bu fuar çok önemli bir kapı aralayacaktır. O yüzden üniversitedeki arkadaşlarımızı da çok yoğun bir şekilde bu fuara bekliyoruz. Geldikleri takdirde her sektörün temsilcileri burada. İşe girecek eleman arıyorlar. Bu çok önemli bir şey. Yani iş aramıyorlar. İşe girecek eleman arıyorlar"
diye konuştu.
Çok sayıda eleman talebinin olduğunu ifade eden Başkan Göksu, "Dün bizim belediyenin kariyer merkezine sadece yarım saatte baktım. Yüzlerce talep gelmiş. Fuarın güzel bir yanı, Anadolu`dan bile insanlar arıyorlar. Biz de gelip müracaat edebilir miyiz diye. Tabi ki herkes müracaat edebilir. Bu ülkenin her bir parçası bizim görev alanımızın içinde olmasa da her bir parçası bizim için kıymetlidir. Geçen sene yaklaşık 120 civarındaydı katılan firma sayısı. Bu sene 165 aktif katılım, destekçisiyle beraber 200
katılımlı bir fuar oldu. Bu fuarda inanıyorum ki, geçen sene üç gün sürmüştü fuarımız. Bu sene 5 gün sürecek. Sokakta dolaşırken anne babalarla dolaşıyoruz. Bize şunu söylüyorlar. Başkanım oğluma iş, kızıma iş. İş yerine giriyoruz. Başkanım eleman bulamıyorum. İşte bu fuar oğluma iş, kızma iş diyen babayla, başkanım eleman bulamıyorum diyen işverenin buluşma fuarıdır. Yani hiç kimsenin ben oğluma, kızıma iş bulamıyorum demek gibi bir lüksünün olmadığını düşünüyorum. Ya da bir başka firmanın ben elaman
bulamıyorum emek gibi bir lüksünün olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu fuar, bu her iki talebi buluşturan, iş arayanla iş vereni buluşturan bir fuardır" dedi.
Fuara gelen herkesin iş bulacağına inandığını belirten Başkan Göksu, "Bunun için temel sloganımızın da dediği gibi, bu fuarda iş vardır. Biz belediye olarak bu fuarda doldurulan bütün CV`leri, süreçlerini günlük rapor olarak alıyoruz. Daha sonrasında bu CV`lerin akıbetleri ne oldu, ne kadarı girdi, ne kadarı geri döndü bunları takip edeceğiz. İnanıyorum ki yerel ölçekte kendi istihdam sorunumuzu çözmüş olacağız. Şunu artık çok rahat bir şekilde söylüyoruz. Esenler`de kimse ben işsizim diyemez. Eğer
Esenler`de biri ben işsizim diyorsa, o işsiz olduğu için işsiz değildir. O sadece tembel olduğu için işsizdir. Biz insanın balık tutabilmesi için her türlü imkanı hazırlıyoruz. Balık tutmak isteyen insanları buraya davet ediyoruz. İstanbul`un birçok merkezinden ücretsiz otobüsler kaldırılıyor. Kadıköy, Eminönü, Bakırköy gibi merkezlerden otobüsler kaldırılıyor. Bu otobüsler sayesinde insanlarımız ücretsiz bir şekilde gelebilirler" diye konuştu.
Gelecek yıl hem Anadolu yakası hem de Avrupa yakasında bu organizasyonu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, "Biz bu fuarı yalnız İstanbul olarak düşünmedik. Artık ulaşım çok kolay. Özellikle üniversiteden mezun olacak öğrencilerimiz, kendilerine iş aramaya başlayacaklar. Bu arkadaşlar gelir de bu fuarda başvuru yaparlara, gelecekteki çalışma alanlarını burada görme imkanları var. Bu gün otomotiv sektörünün en büyük temsilcilerinde biri burada. Türkiye`nin
en büyük holdinglerinin temsilcileri burada. Bundan dolayı hava, kara, deniz, ulaşım, sağlık, gıda tamamiı bu fuarın içerisinde.Kendilerine iyi bir gelecek hazırlamak istiyorlarsa, kapı kapı dolaşmak gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorlarsa öğrencilerimizi bu fuara bekliyoruz" dedi.
Fuar, 29 Nisan Pazar gününe kadar ziyaretçilerine açık olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da sağanak sonrası 5 ila 6 bin dekarlık alanda hasar oluştu Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış ve dolu, tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. İlk incelemelerde yaklaşık 5 ila 6 bin dekarlık tarım arazisinde hasar oluştuğu tespit edildi. bağlı Oğuzlu Mahallesi’nde özellikle ekili alanlarda etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle birçok tarım arazisi zarar gördü. Yağışın ardından Süleymanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile TARSİM yetkilileri bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekip ve yetkililerle birlikte Oğuzlu Mahallesi’nde incelemelerde bulunan AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Nusret Mandacı, 5-6 bin dekarlık alanda zarar oluştuğunu söyledi. Mandacı, "Kurban Bayramı’nın ikinci gününde etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası tarım ilçe müdürümüzle birlikte arazilerimizi geziyoruz. Oğuzlu Mahallemizde yaklaşık 5-6 bin dekarlık arazimizde hasar var. Şu anda zarar gören alanların konumlandırılması yapılıyor. Tarım İlçe Müdürlüğümüz ve TARSİM ile birlikte bu afet sonrası oluşan zayiatın giderilmesi için her türlü imkanı kullanacağız" dedi. Bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, çiftçinin uğradığı zararın net boyutunun yapılacak detaylı incelemelerin ardından ortaya çıkacağı belirtildi.
Tekirdağ Bayram dönüşünde Tekirdağ-İstanbul yolunda yoğunluk Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil bölgelerinde geçiren vatandaşların dönüş yolculuğuna başlamasıyla Tekirdağ-İstanbul kara yolunda trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle Marmaraereğlisi, Yeniçiftlik, Yenice ve Beyazköy mevkilerinde araç trafiği zaman zaman durma noktasına geldi. Bayram tatilinin sona ermesine kısa süre kala İstanbul başta olmak üzere çevre illere dönüşe geçen sürücüler, Tekirdağ güzergahında uzun araç kuyrukları oluşturdu. Trafik yoğunluğunun öğle saatlerinden itibaren arttığı gözlenirken, bazı kavşaklarda araçların ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Yoğunluğun yaşandığı bölgelerde polis ekipleri sürücülerin güvenli şekilde ilerleyebilmesi için önlem aldı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ-İstanbul kara yolu üzerindeki 7 ana ışıklı kavşakta denetim ve trafik akışını sağlamak amacıyla görev yaptı. Kent genelinde trafik akışının kontrollü şekilde sürdürülebilmesi için 30 ekip ve 82 trafik personelinin sahada görev yaptığı öğrenildi. Ekipler, sürücüleri emniyet kemeri kullanımı, hız sınırlarına uyulması ve takip mesafesinin korunması konusunda uyardı. Özellikle Marmaraereğlisi geçişi ile Yeniçiftlik ve Beyazköy kavşaklarında trafik zaman zaman tamamen dururken, araç yoğunluğunun akşam saatlerine doğru daha da arttığı görüldü. Yetkililer, bayram dönüş trafiğinin pazar günü boyunca da devam etmesinin beklendiğini belirterek sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
İstanbul İstanbul’un Fethi’nin 573. Yıl Dönümünde Haliç’te anma programı İstanbul’un Fethi’nin 573. yıl dönümü ve geleneksel bayramlaşma programını Haliç Kongre Merkezi’nde program düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programda, Kazakistan kökenli Alatau grubu ve Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin sahne alarak katılımcılara müzik ziyafeti sundu. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından İstanbul’un Fethi’nin 573. yıl dönümü ve geleneksel bayramlaşma programı düzenlendi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağladığı programda, Kazakistan kökenli Alatau grubu ve Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin sahne alarak katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Gösterilerin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Gösterilerin ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, teşkilatlara hitap ederek Kurban Bayramı’nı ve fetih yıl dönümünü kutladı. Büyükgümüş, "İnşallah bu ruh ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürerek Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin dünya mazlumlarına umut olacak bir geleceği inşa etmesini temin edeceğiz. Bu istikametle çalışırken ilk hedefimiz, bu kutlu kadronun emeğiyle 2028 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha cumhurbaşkanı seçmek olacaktır" ifadelerini kullandı. "Bu aziz şehri yeniden AK Davamızla buluşturacağız" Büyükgümüş, fetih şuuruyla hareket edeceklerini vurgulayarak, "Fethin bugünkü anlayışının temsilcileri olarak, bu aziz şehri yeniden AK davamızla buluşturacağız. O güne kadar, bugün hangi ruh ve heyecanla bu güzel meydanda bir araya geldiysek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu. Programın devamında kürsüye çıkan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ise teşkilatın sahadaki kararlılığına vurgu yaptı. Siyasetin kendileri için ulvi bir amaç uğruna feragat etme yeri olduğunu söyleyen Özdemir "Dünya lideri olan Genel Başkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürümek, bizim için siyasette erişilebilecek makamların en güzelidir. Sayın Cumhurbaşkanım, sizin liderliğinizde biz de İstanbul’da durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Biliyoruz ki bir şehirde gönülleri fethetmek, o şehri fethetmek kadar gerekli ve değerlidir. Bu uğurda gece gündüz demeden çalışan tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Durmak, dinlenmek yok. Yeni bir tarih için şahlanma zamanı" açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından, Haliç’te gerçekleştirilen geçiş töreninde gemiler, Cumhurbaşkanı ve vatandaşları selamladı. Etkinlik, fetih yıl dönümüne özel görsel bir gösteriyle sona erdi.