GENEL - 27 Nisan 2012 Cuma 18:39

SİSTEM ARIZA VERİNCE BAKAN ŞAHİN ESPRİYİ PATLATTI

A
A
A
SİSTEM ARIZA VERİNCE BAKAN ŞAHİN ESPRİYİ PATLATTI

Bursa`da Yıldırım Kaymakamlığı`nın yeni hizmet binasını açan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sistemin arıza vermesi üzerine, "Basın mensuplarını görünce heyecanlandı" diye espri yaptı.
İçişleri Bakanı İdris Nami Şahin, Bursa Valiliği`ni ziyaretinin ardından Cuma namazını Ulucamii`nde kıldı. Cuma çıkışı vatandaşlarla sohbet eden Bakan Şahin, daha sonra Yıldırım Hükümet Konağı`nın açılışına geçti. Yaklaşık 3.5 milyon TL`ye mal olan ve 8 ay da tamamlanan Yıldırım Hükümet Konağı`nın kurdelesini kesen Bakan Şahin, burada İlçe Nüfus Müdürlüğü`nü ziyaret ederek, çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
Müdürlükte çalışan memurlara bir kimliğin ne kadar zamanda alındığını soran Bakan Şahin, 2 saniyede nüfus çıkarıldığını öğrenince memnun kaldı. Bunun üzerine bir deneme yapmak isteyen Bakan Şahin, bir vatandaşın TC kimlik numarasının kayıt örneğinin alınmasını istedi. Memurlar bir vatandaşın TC kimlik numarasını alarak, kayıt örneği çıkarmak için bilgisayara giriş yaptı. Ancak sistem kısa süreli arıza verince Şahin, "İnsanlar bile bu kadar basın mensubunu karşılarında görünce heyecanlanıyor, makineler de
heyecanlandı" diyerek espri yaptı. Memurlar, bir dakika içinde yeniden devreye giren sistem sayesinde vatandaşın nüfus kayıt örneğini çıkararak, Bakan Şahin`e teslim etti.
Bakan Şahin, daha sonra merkez Osmangazi ilçesine bağlı Yeniceabat`taki Necdet Coşkunüzer İlköğretim Okulu`nun açılışına katıldı. Açılışta konuşan Bakan Şahin, "Bu okul size hayırlı olsun. Sizden sonra okuyacaklara da hayırlı olsun" dedi.
Şahin, kurdeleyi protokol mensuplarıyla birlikte kesti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.