GENEL - 27 Nisan 2012 Cuma 22:53

VAN`DAKİ DOKTORLARIN EYLEMİ

A
A
A
VAN`DAKİ DOKTORLARIN EYLEMİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, uzman ve pratisyen hekim eksikliği gerekçesiyle bugün iş yavaşlatma eylemi yapan doktorlarla telekonferans sistemiyle görüşme yaparak, doktor açığını bir hafta içinde çözeceğine dair söz verdi.
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İpekyolu Devlet Hastanesi`nde görevli bazı doktorların, acil servisteki doktor yetersizliğinden dolayı poliklinik kapatma eylemi yapması Sağlık Bakanlığı`nı harekete geçirdi. Akşam saatlerinde hastanede görevli doktorlar, Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar başkanlığında toplantı yaptı. Toplantı sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın telekonferans sistemiyle toplantıya katılarak, sorunu çözeceğine dair söz verdiği belirtildi.
Toplantı sonrası Sağlık Müdürü Bilal Acar, doktorları temsilen Acil Tıp Uzmanı Recep Dursun ile ortak basın toplantısı düzenledi. Acar, pratisyen ve uzman doktor eksikliği gerekçesiyle bugün yaşanan eylemi hatırlatarak, sorunun çözümü için mesai bitiminde Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hekimleriyle sorunun çözümüne yönelik bir toplantı yaptıklarını söyledi.
Toplantı sırasında söz alan her hekimin farkı önerilerinin olduğunu dile getiren Acar, ``Toplantı halindeyken Sağlık Bakanımız Recep Akdağ aradı. Bakanımız depremden çıktığımızdan dolayı atlattığımız zor badirelerden dolayı bu tür sıkıntıların olabileceğini belirterek, bu sorunun çözülmesi için olaya el attığını söyledi. Hekim arkadaşlarımız bunu alkışla karşıladılar. Van`daki hekim arkadaşlarımızla 24 saat görev yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Her türlü sıkıntıya rağmen hekimlerimiz görevlerini
sonuna kadar devam ettirecekler. Bugünkü toplantımız neticesinde bakanımızın ilimize ve bizlere sahip çıkması hepimizi memnun etmiştir`` dedi.
Doktorları temsilen Bakan Akdağ ile görüşen doktor Recep Dursun ise, ``Bakanımız Van`daki hekim açığına dair sorunları bir hafta içerisinde çözüleceğin dair söz verdi. Biz de sağlık bakanımıza güveniyoruz işimize devam ediyoruz`` şeklinde konuştu. Bir gazetecinin sorusu üzerine Dursun, bütün hekimlerle işlerinin başında olduğunu ifade ede rek, şunları söyledi:
``Van`da acil hizmetlerimiz hiç bir zaman eksilmedi ve acil servislerde hiç bir hastamız mağdur edilmiyor. Sadece bugün poliklinik yavaşlatma eylemi vardı. Bütün arkadaşlar olarak telekonferas sistemiyle bakanımızı dinledik. Çözümü bekliyoruz.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 29,06, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,66 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,3 artış gösterdi. Ana gruplar incelendiğinde, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 2,12, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,57 yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,79, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,19 artış kaydedildi. Alt gruplar bazında yıllık Tarım-GFE verilerine göre 6 alt grupta artış oranı ortalamanın altında, 5 alt grupta ise üzerinde gerçekleşti. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 18,91 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 20,98 ile bina bakım masrafları olurken, en yüksek artış yüzde 64,33 ile veteriner harcamaları ve yüzde 47,39 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Ekim ayında aylık bazda artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,09 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 0,27 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 5,61 ile veteriner harcamaları ve yüzde 4,71 ile tohum ve dikim materyali oldu.