GENEL - 27 Nisan 2012 Cuma 22:53

VAN`DAKİ DOKTORLARIN EYLEMİ

A
A
A
VAN`DAKİ DOKTORLARIN EYLEMİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, uzman ve pratisyen hekim eksikliği gerekçesiyle bugün iş yavaşlatma eylemi yapan doktorlarla telekonferans sistemiyle görüşme yaparak, doktor açığını bir hafta içinde çözeceğine dair söz verdi.
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İpekyolu Devlet Hastanesi`nde görevli bazı doktorların, acil servisteki doktor yetersizliğinden dolayı poliklinik kapatma eylemi yapması Sağlık Bakanlığı`nı harekete geçirdi. Akşam saatlerinde hastanede görevli doktorlar, Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar başkanlığında toplantı yaptı. Toplantı sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın telekonferans sistemiyle toplantıya katılarak, sorunu çözeceğine dair söz verdiği belirtildi.
Toplantı sonrası Sağlık Müdürü Bilal Acar, doktorları temsilen Acil Tıp Uzmanı Recep Dursun ile ortak basın toplantısı düzenledi. Acar, pratisyen ve uzman doktor eksikliği gerekçesiyle bugün yaşanan eylemi hatırlatarak, sorunun çözümü için mesai bitiminde Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hekimleriyle sorunun çözümüne yönelik bir toplantı yaptıklarını söyledi.
Toplantı sırasında söz alan her hekimin farkı önerilerinin olduğunu dile getiren Acar, ``Toplantı halindeyken Sağlık Bakanımız Recep Akdağ aradı. Bakanımız depremden çıktığımızdan dolayı atlattığımız zor badirelerden dolayı bu tür sıkıntıların olabileceğini belirterek, bu sorunun çözülmesi için olaya el attığını söyledi. Hekim arkadaşlarımız bunu alkışla karşıladılar. Van`daki hekim arkadaşlarımızla 24 saat görev yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Her türlü sıkıntıya rağmen hekimlerimiz görevlerini
sonuna kadar devam ettirecekler. Bugünkü toplantımız neticesinde bakanımızın ilimize ve bizlere sahip çıkması hepimizi memnun etmiştir`` dedi.
Doktorları temsilen Bakan Akdağ ile görüşen doktor Recep Dursun ise, ``Bakanımız Van`daki hekim açığına dair sorunları bir hafta içerisinde çözüleceğin dair söz verdi. Biz de sağlık bakanımıza güveniyoruz işimize devam ediyoruz`` şeklinde konuştu. Bir gazetecinin sorusu üzerine Dursun, bütün hekimlerle işlerinin başında olduğunu ifade ede rek, şunları söyledi:
``Van`da acil hizmetlerimiz hiç bir zaman eksilmedi ve acil servislerde hiç bir hastamız mağdur edilmiyor. Sadece bugün poliklinik yavaşlatma eylemi vardı. Bütün arkadaşlar olarak telekonferas sistemiyle bakanımızı dinledik. Çözümü bekliyoruz.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Amacımız hızla sonuç üretmektir" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye bünyesinde hizmet veren Çözüm Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşların taleplerini bizzat dinledi. Başkan Kul, "Vatandaşımızın talebi bizim için emirdir, amacımız sadece dinlemek değil, hızla sonuç üretmektir" dedi. Terme Belediyesi, vatandaşla belediye arasındaki iletişimi güçlendirmek ve sorunlara anında müdahale etmek amacıyla kurumsal yapısında önemli bir dönüşüme imza attı. Belediye Başkanı Şenol Kul, Çözüm Merkezi koltuğuna oturarak hem vatandaşlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi hem de gelen taleplerin takip süreçlerini denetledi. Vatandaşla samimi sohbet hızlı çözüm Samimi bir atmosferde geçen görüşmelerde vatandaşların isteklerini not alan Başkan Kul, belediyenin yürüttüğü projeler hakkında da halkı bilgilendirdi.Birimin artık sadece bir "ses kayıt merkezi" olmadığını belirten Kul, "Önceden Çağrı Merkezi adıyla hizmet veren birimimizi artık ’Çözüm Merkezi’ olarak yeniden yapılandırdık. Vatandaşlarımızın tüm taleplerinin en kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla bu birimi teknolojik ve personel açısından güçlendirdik" açıklamasında bulundu. 7/24 kesintisiz hizmet ve WhatsApp hattı Çözüm Merkezi’nin işleyişi hakkında detaylı bilgi veren Başkan Şenol Kul, "Çözüm Merkezimiz, 444 82 55 numarasıyla haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Vatandaşlarımız sadece telefonla değil, aynı numara üzerinden WhatsApp hattımız aracılığıyla da bizlere kolaylıkla ulaşabiliyor. Her müdürlüğümüzde Çözüm Merkezimizin bir muhatabı var. Gelen talep anında ilgili birime düşüyor ve personelimiz süreci birebir takip ediyor. Eğer bir sorun hemen çözülebiliyorsa sonuçlandırıyor, farklı bir süreç gerekiyorsa da vatandaşa anlık olarak geri bildirim sağlıyoruz" diye konuştu. "Amacımız şikayeti azaltmak, memnuniyeti çoğaltmak" Terme’de yaşayan her bireyin huzur ve mutluluğuna büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kul, "Çözüm Merkezi bizim vitrinimizdir. Vatandaşlarımızın Terme’de daha mutlu ve huzurlu yaşamaları için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Burada verdiğimiz hizmetin kalitesini en üst seviyeye taşımak temel gayemiz. Vatandaşlarımızın şikâyetlerini en aza indirmek ve memnuniyetlerini mümkün olduğunca çoğaltmak için bütün ekip arkadaşlarımızla sahadayız. Biz artık sadece çağrıları karşılamıyoruz, biz sorunları çözüyoruz" şeklinde konuştu.
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 0 - Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 17. dakikada Efecan Karaca’nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Güven Yalçın’ın kafa vuruşunda top kaleci Onuralp Çevikkan’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 42. dakikada Sikan’ın ceza sahası içinde indirdiği topa gelişine vuran Auguston’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Viktor’da kaldı. 44. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Ogundu’nun vuruşunda kaleci Onaralp Çevikkan topu çeldi. Hakemler: Mehmet Türkmen, Serkan Çimen, Suat Güz Trabzonspor: Onuralp Çevikkan, Pina, Serdar Saatçi, Batagov, Arif Boşluk, Ozan Tufan, Bouchouari, Cihan Çanak, Olaigbe, Augusto, Sikan Yedekler: Ahmet Doğan Yıldırım, Ernest Muçi, Stefan Savic, Onuralp Çakıroğlu, Turan Deniz Tuncer, Oleksandr Zubkov, Yakuphan Sarıalioğlu, Taha Emre İnce Teknik Direktör: Fatih Tekke Alanyaspor: Victor, Nuno Lima, Fidan Aliti, Fatih Aksoy, Hadergjonaj, Baran Moğultay, İbrahim Kaya, Makouta, Efecan Karaca, Ogundu, Güven Yalçın Yedekler: Mert Furkan Bayram, Batuhan Yavuz, Pereira Duarte, Hagi, Mehmet Öz, Hwang Ui-jo, Nicolas Janvier, Yusuf Can Karademir, Ümit Akdağ, Semih Doğanay Teknik Direktör: Joao Pereira Gol: Güven Yalçın (dk. 17) (Alanyaspor) Sarı kart: Nuno Lima (Alanyaspor)