YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 10:43

MERSİN DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞžİ KOROSU`NDAN MUHTEŞEM KONSER

A
A
A
MERSİN DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞžİ KOROSU`NDAN MUHTEŞEM KONSER

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu`nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında verdiği konsere 6 yaşındaki Türker damga vurdu. Seyirciler, ``Fikrimin İnce Gülü`` şarkısını söyleyen minik Türker`i dakikalarca alkışladı.
Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında, Mersin Valiliği kutlama programı kapsamında Kültür Merkezi`nde muhteşem bir konser verdi. Şef Hakan Çetinay yönetiminde iki bölümden oluşan konserin 1. bölümünde Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları, 2. bölümde ise TRT Çukurova Radyosu Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu sahne aldı. Birbirinden seçkin Türk Sanat Müziği eserlerini seslendiren Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ve Çocuk Korosu izleyicilere zevkli dakikalar yaşattı.
Konserin en dikkat çekıcı yanı ise henüz 6 yaşındaki Türker Günay`ın söylediği şarkı oldu. Geceye damgasını vuran minik Türker, koro ile birlikte sahneye çıkarak, ``Fikrimin İnce Gülü`` adlı eseri seslendirdi. Türker, seyirciler tarafından dakikalarca alkışlandı.
Konser ile ilgili bilgi veren Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Aşkın Günay, ``Milli kültürümüzü teşkil eden müziğimizi ileriki nesillere taşıyacak olan çocuklarımız en değerli varlıklarımızdır. Bu kapsamda TRT Çukurova Radyosu TSM Çocuk Korosu`nu, Koromuz Şef Yrd. Hakan Çetinay çalıştırmaktadır. Devlet Korosu olarak her zaman çocuklarımıza eğitim ve tanıtım amaçlı konserler vermekteyiz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir