YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 11:33

PAZARLARLILAR, GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

A
A
A
PAZARLARLILAR, GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

19 Mayıs tarihinde 5.9 şiddetindeki depremden sonra sürekli olan deprem, 16 Nisan`dan sonra hızını ve şiddetini artırdı.16 Nisan`da 4.8 ve 4.7 şiddetindeki depremler ile başlayan süreçte yüzlerce deprem olmaya devam ediyor. Son olarak 27 Nisan tarihinde gece 01:05`de 4.9 şiddetinde deprem oldu. 4.9`un onlarca artçı depremi olmaya devam ediyor.
16 Nisan tarihinden itibaren irili ufaklı yüzlerce depremden etkilenen Pazarlar ilçesinde vatandaşlar, depremlerin sürmesi nedeniyle geceleri sokaklarda geçiriyor.
Vatandaşların bir kısmı kendi imkânları ile kurduğu çadırlarda ve araçlarında kaldığı bildirildi. İlçede yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğu artçı sarsıntılardan tedirgin oldukları için evlerine giremedikleri ve halkın gündüzleri ise normal yaşantılarına devam ettiği bildirildi.
Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, korku ve panik nedeniyle geceyi sokaklarda geçiren vatandaşların ziyaret edilerek mağduriyetlerinin giderildiğini söyledi. Çınar, ``İlçemizde yaşayan insanlarımızın deprem dolayısıyla çektiği çileyi hepimiz birlikte çekiyoruz. Jandarma ve Emniyet teşkilatımız da depremden hemen sonra ilçe merkezinde ve köylerimizdeki vatandaşlara anında ulaşmışlardır. Yaşanılan bu depremde tüm vatandaşlarımızın metanetli ve sağduyulu yaklaşımları nedeniyle hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim `` diye konuştu.
İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun ise depremi Simav ile aynı şiddette hissettiklerini belirterek, ``İnsanlarımız deprem korkusuyla evlere girmiyorlar. Depremlerin 16 Nisan tarihinden itibaren çok sık olması ve şiddetli olması halkımızı tedirgin ediyor. Deprem anında ve sonrasında sakin olmamız gerekiyor. Deprem ile birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Eğirdir’de bağımlılıkla mücadele ve intiharı önlemede kurumlar güç birliği yaptı Eğirdir’de 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele ve İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu toplantılarında, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı ile 2025 Yılı İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eğirdir Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantılar, Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit başkanlığında yapıldı. Toplantılarda, ilçede bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen mevcut çalışmalar değerlendirilirken, kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığıyla mücadelede yürütülen faaliyetler gözden geçirilerek, önleyici ve koruyucu çalışmaların etkinliğinin artırılması için yapılabilecekler ele alındı. Ayrıca gençlerin ruh sağlığının korunması, psikolojik dayanıklılıklarının güçlendirilmesi ve intihar riskinin azaltılmasına yönelik yürütülen çalışmalar da gündeme geldi. Bu kapsamda, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen farkındalık, eğitim ve önleme faaliyetleri değerlendirilerek yeni dönem planlamaları üzerinde duruldu. Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi paylaşımında bulunurken, daha etkili ve sürdürülebilir sonuçlar elde edebilmek adına ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Toplantılar, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik alınan kararlarla sona erdi.