YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 11:34

SIОACIK YENİ BALIK MEZATI AÇILDI

A
A
A
SIОACIK YENİ BALIK MEZATI AÇILDI

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve yaklaşık bir yıl süren, "Balıkçılık: İtalya ve Türkiye arasında sürdürülebilir ağlar kurma" projesi kapanış kokteyli, proje kapsamında yapılan Yeni Balık Mezatı açılışı ve uluslararası panellerle tamamlandı.
Seferihisar bölgesinde balıkçılıkta üretim ve pazarlama standartlarını, Avrupalı meslektaşlarıyla ortaklıklarını güçlendirmek, bilgi, aktarımını sağlamak ve iyi uygulamaların paylaşımı yoluyla geliştirmek hedefiyle gerçekleşen projede Türk Balıkçılar İtalya`ya giderek İtalyan balıkçıların tekniklerini ve yöntemlerini incelerken, İtalya`dan gelen eğitimcilerle mutfak eğitimleri gerçekleştirildi. Ayrıca Belediyenin girişimleriyle TEDAŞ tarafından balık mezatının yanında hem sarkan kablolar nedeniyle tehlike içerebilecek hem de kötü görünen elektrik trafosu kaldırıldı.
Projenin kapanış kokteyli, mezat alanı açılışı ve uluslararası paneller gerçekleşti. Proje Yerel Koordinatörü Tolga Dinçer ve Laura Cicinelli tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kaymakam Şakir Erden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü İlksen Hilal Yıldır ve Ege üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç, projeyle ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi.
Proje Koordinatörü Laura Cicinelli ve Caterina Desole tarafından, projeye katılan balıkçılara sertifikaları verildi.
AB STANDARTINDA BALIK MEZATI
Ardından Sığacık Balık Mezatı`nın açılışı gerçekleştirildi. Kooperatifin geleneksel olarak balık satışlarını düzenlediği mezat alanı, Avrupa Birliği standartlarında cam sistemiyle kapatıldı ve çatısı yenilendi. Satış sonrası temizlenen alan kapatılarak sürekli hijyenik kalması sağlandı. Satış yapılan tezgahta granit kullanılacak ve bütün mezat alanında seramik ve cam mozaik kullanıldı.
Belediyenin kazandırdığı yeni satış alanıyla mezat sonrası da balık satışı standartlara uygun olarak devam edilebilecek. Bu dükkan içerisinde balık temizleme ünitesi bulunuyor. Cam vitrinli balık dolabı da bu alanda kullanılacak. Kooperatife ait dükkanın içerisi proje kapsamında tamamıyla fayans kaplandı. Yenilenen bu bölümde uzun süreli muhafaza sağlayacak büyük bir depo tip buzdolabı ve günlük 200 kg kapasiteli buz makinesiyle standartlara uygun balık satışı için en önemli unsur olan soğuk zincir için gerekli her unsur kooperatife kazandırılmış oldu.
``Sürdürülebilir Balıkçılık``, ``Sivil Toplum Diyaloğu ve Sürdürülebilir Balıkçılık: En İyi Uygulamalar`` ve ``Kurumsal Bakış Açıları`` konulu üç panelle program tamamlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden trafik sorununa çözüm için önemli adım Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı ve yeni nesil kavşak ihaleleri gerçekleştirildi. Efeler ilçesi şehir geçişi trafiğinde önemli düzeyde rahatlamaya ve seyahat sürelerinin kısalmasına neden olacak dev proje başlıyor. Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı, Eski Dörtyol Kavşağı, Kadın Doğum Hastanesi Kavşağı, Işıklı Yolu Kavşağı, Bayındırlık Kavşağı ve Eski Otoyol Gişeleri Kavşağı ile Efeler’e 18 kilometre uzunluğunda yeni kuzey güney doğrultulu çevre yolu yapılması ve Tabakhane Çayı üzerindeki köprünün genişletilerek yenilenmesini içeren dev projede ihale gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek ve yatırım maliyeti 2 buçuk milyar Türk Lirası’nı aşan projenin tümünün iki yıl içerisinde tümüyle tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Efeler şehir içi geçişi tümüyle katlı kavşak ve akıllı yeni nesil kavşaklara kavuşmuş olacak. Bununla birlikte Muğla yolu güzergahından itibaren de Zeybek Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’ne kadar Efeler’de ikinci bir ana ulaşım güzergahı ortaya çıkacak. "Aydın ulaşımında çığır açıyoruz" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Aydın ulaşımında çığır açacak, trafik yoğunluğunu kalıcı bir biçimde azaltacak, ulaşımda akıllı sistemleri kullanacak bu projeleri Aydın basını ve kamuoyu ile paylaşmış, hızla uygulama projelerinin tamamlanarak yapım ihalelerini gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. Bugün de Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Efeler ilçemizin ulaşım altyapısının çehresini baştan aşağı değiştirecek olan bu projelerin yapım ihalesini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydınımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Projeleri iki yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini de ifade eden Başkan Çerçioğlu, "İlk etapta bir yıl içerisinde Tabakhane Köprüsü’nü yenileyerek genişletecek ve Yeni Dörtyol Kavşağımızda hayata geçireceğimiz köprülü kavşağımızı da Aydınlı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Eş zamanlı olarak 18 kilometre uzunluğunda Kuzey-Güney Çevreyolu inşaatı ve diğer kavşaklarımızın da imalatını tamamlayarak 2 yıl sonunda Efeler ilçesinde bambaşka bir ulaşım altyapısını Aydın halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı. Bir ay içerisinde projelerin yapımına başlanacağı ifade edilirken, Söke ve Nazilli ilçelerinde gerçekleştirilecek kavşak projeleri için de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaşıldı.