YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 11:37

BURSA`DA HER EVE KARAGÖZ GİRECEK

A
A
A
BURSA`DA HER EVE KARAGÖZ GİRECEK

Bursa`nın Orhaneli ilçesinde üretilen Karagöz-Hacivat oyunu ile artık anne-babalar, çocuklarına oyunla eğitim verecek. Seri üretime geçen Karagöz-Hacivat oyunu, 60 liradan alıcılarını bekliyor.
Bursa`nın önemli değerlerinden olan Karagöz-Hacivat orta oyunu artık her eve girecek. BEBKA desteğiyle Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nün 40 bayan kursiyeri tarafından yapılan Karagöz-Hacivat oyunu, şuana kadar 100 üretim yaparak satıldı. Gelecek siparişler üzerine seri üretime geçen kursiyerler, talepler dahilinde 3 bin adedi 15 günde yapabiliyor. Yeni açılan kurslarla kursiyer sayısını da hızla artıran Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, her eve Karagöz-Hacivat gölge oyunu satmayı hedefliyor.
ÜRETTİKLERİ OYUNLAR TÜKENDİ
Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ayaktaş, yaptığı açıklamada ``BEBKA`nın sanayi ve ticaret gücü arttırılmasına yönelik hibe programında Orhaneli Kaymakamlığı olarak Orhaneli turizmde kalkınma projesini hazırladık. 2011 Nisan ayında bu projemiz imzalandı. 18 Nisan 2012`de bu projemiz bitti. Projemiz kapsamında hem Orhaneli`nin tanıtımı yapıldı, hem de Orhaneli`nin tarihi şahsiyetlerinden olan Karagöz`ün hediyelik eşya ve çocuk oyunu olarak Halk Eğitim Merkezi ortaklığında üretildi. Minyatür Karagöz-Hacivat gölge oyuncağımız lavanta Karagöz bebeklerimiz bu kapsamda üretildi. 100 adet Karagöz-Hacivat gölge oyuncağı, 3 bin adet ise Karagöz bebekleri üretilerek satıldı. Şimdi 100 adet daha Karagöz-Hacivat gölge oyuncağı siparişi aldık`` dedi.
FRANSA`DA KARAGÖZ RÜZGARI ESECEK
Özellikle okullara yönelik bu çalışmanın başladığını kaydeden Mehmet Ayaktaş, ``Hem çocukların anne-babalarıyla olan iletişimi arttırmak, hem de anne babaların çocuklarına mesajları oyun yoluyla böyle bir eğitim aracı da yapılmış oldu. 7 Mayıs`ta Fransa`ya gideceğiz. Fransa`daki kukla şenliğinde oyuncağımızı tanıtacağız. Aynı zamanda Orhaneli`yi de dünyaya tanıtmış olacağız. 40 bayan kursiyer bu projede çalıştı. Üretilen ürünlerden Karagöz-Hacivat gölge oyuncağını 60 liradan, Karagöz bebekleri ise 2,5 lira ile 4 lira arasında satışa sunuldu`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir