YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 13:33

CHP MERKEZ İLÇE YÖNETİMİ KGD`Yİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
CHP MERKEZ İLÇE YÖNETİMİ KGD`Yİ ZİYARET ETTİ

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve yeni Yönetim Kurulu üyeleri, Karaelmas Gazeteciler Derneği`ni (KGD) ziyaret ettiler.
Ziyarette, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler hazır bulundu. Samimi bir ortamda geçen ziyarette, CHP Merkez İlçe Başkanlığı`na yeniden seçilen Tarık Coşkun, kongre sürecini ve yeni dönemdeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Coşkun, ``Sizin yeni yönetiminizi ziyaret olarak biraz geciktirdik, kongre sürecinde olduğumuz için bu vesile ile sizinde yeni yönetiminizi kutlar başarılar dilerim. KGD`nin basın camiasında çok önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Basın emekçilerinin, toplumun haber alma özgürlüğü anlamında önemli görevler üstlendiğine inanıyoruz. Basın camiasının ve yerel basının sorunlarını biliyoruz. Biz belediye noktasında da her zaman basın camiasının yanındayız. Basın-siyasetçi-bürokrasi hep bir arada olması gerekiyor. Çünkü bizler bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin sorunlarına ortak payda da katkı vermek zorundayız. Yeni seçilen yönetime de başarılar diliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde hep birlikte Zonguldak adına güzel işler başaracağımıza inanıyoruz`` dedi.
KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ``Ziyaretinizden dolayı biz size teşekkür ederiz. Kongreniz sonunda çok hızlı olarak çalışmaya başladınız. Bu gençliğinizden olsa gerek. Zaten başarılıydınız, bundan sonra da size ve yönetim kurulunuza başarılar diliyoruz. Bizler KGD olarak, hem mesleki anlamda, hem de Zonguldak Platformu olarak bir takım çalışmalar yapmıştık. Sizler de bize Zonguldak Platformu`ndaki imza çalışmalarımızda destek verdiniz. Bu ve bunun gibi Zonguldak`ın sorunlarının kamuoyu oluşturulması konusunda sizlerden desteklerinizi bekliyoruz. İktidarıyla, muhalefetiyle Zonguldak sorunlarına sahip çıkmamız ve hep birlikte bu sorunları çözmemiz lazım. Ziyaretinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İznik’te 1700 yıl sonra bir ilk: Konsil kültürel etkinlikle anılacak İznik’te 325 yılında gerçekleştirilen ve Hristiyanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan İznik Konsili, aradan geçen 1700 yılın ardından ilk kez kültürel bir etkinlikle anılacak. 31. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda, görme engelli yurttaşlar onur konuğu olacak. Noel Baba Barış Konseyi tarafından organize edilen etkinlikler, İznik Gölü kıyısında bulunan Aziz Neofitos Bazilikası’nın seyir platformunda gerçekleştirilecek açılış programıyla başlayacak. Açılışta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler, görevleri başında hayatını kaybeden askerler, milletin bağımsızlığı uğruna mücadele eden isimsiz kahramanlar ile Gazze’de ve tüm savaşlarda yaşamını yitiren çocuklar anısına saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşunun ardından aynı platformda kültürel bir etkinlik düzenlenecek. Programın sunumunu görme engelli Halil Bilgiç yaparken, etkinliklerin onur konuğu ise İstanbul’dan gelecek görme engelli yurttaşlar olacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca "1700 Yıl Önce - 1700 Yıl Sonra: Arama Konferansı" düzenlenecek. Konferansta, Roma İmparatoru I. Konstantin’in 325 yılında İznik Konsili’ni toplama gerekçeleri ve konsilde yaşanan gelişmeler ele alınacak. Tarihçiler, akademisyenler, milletvekilleri, gazeteciler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleşecek konferansta, 1700 yıl önceki süreç ile günümüz değerlendirmeleri birlikte masaya yatırılacak. Öte yandan, anti-siyonist entelektüel çevrelerde önemli bir yere sahip olan Yahudi Haham Yaakov Shapiro’ya Noel Baba Barış Ödülü’nün verilmesi de programda yer alıyor. Etkinlikler, İznik Konsili’ne 1700 yıl önce katılan Antalyalı Aziz Nikolaus’un anısına düzenlenen ve bu yönüyle 1700 yıl içerisindeki ilk kapsamlı anma programı olma özelliğini taşıyor. Böylece İznik Konsili, tarihte ilk kez 1700 yıl sonra, 2025 yılında gerçekleştirilen kültürel bir etkinlikle anılmış olacak. Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, etkinliklerin barış, tarihsel hafıza ve toplumsal farkındalık açısından önemli bir buluşma olacağını ifade etti.