YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 14:14

7 BİNİNCİ AKILLI SU SAYACI ABONESİNE HEDİYE

A
A
A
7 BİNİNCİ AKILLI SU SAYACI ABONESİNE HEDİYE

Yaklaşık 3 yıl önce `akıllı su sayacı` uygulaması başlatan İnegöl Belediyesi 7 bininci aboneye ulaştı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Belediye Meclisi üyesi İsmail Sıtkı Baykoz ile birlikte 7 bininci aboneyi evinde ziyaret ederek çeşitli hediyeler takdim etti. Mahmudiye Mahallesi Çağlar Sokağı`nda ikamet eden Nadire Uçar`ın evine misafir olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bütün ilçe halkını aklıl sayaç kullanmaya davet etti. 2009 yılının Temmuz ayında ön ödemeli sayaç uygulamasına geçiş kararı aldıklarını ve 2009 yılının Kasım ayında ilk kartlı su sayacı abonesini yaptıklarını belirten Aktaş, "Halkımıza bu sistemin daha avantajlı olduğunu göstermek için ben de 100. abone olarak evimdeki normal sayacı akıllı su sayacına dönüştürdüm. Yaptığımız ilan tanıtımlarla Temmuz 2010`da bin 500`üncü, Ocak 2011`de ise 3 bin 500`ncü aboneye ulaştık. 3500`üncü abone ile ilgili Ocak 2011`de yaptığımız basın toplantısında 2011 yılı sonu hedefimizi 6 bin olarak belirlemiştik. 2011 yılını 6 bin 500 abone ile kapatarak hedefimizi aşmış olduk. Hizmetlerimizi, abone sayısı ile doğru orantılı olarak artırdık" dedi.
7 bininci aboneye ulaştıklarını kaydeden Aktaş, "Bin 500`üncü abonemize buharlı ütü hediye ettiğimiz gibi 7 bininci abonemize de bir hediye takdiminde bulunacağız. Bugüne kadar gelinen süreci kısaca özetleyecek olursak, ilk sistem kurulduğunda 1 olan satış veznemizi (kontör yükleme noktamızı) üçe çıkardık. Bunun yanı sıra abonelerin hafta sonu ya da mesai saatleri dışında suları bittiğinde mağdur olmamaları için, başkanlık binamızdaki nöbetçi zabıta birimine avans yükleme noktası açtık. Aboneler buradan mesai saatleri dışı ve resmi tatil günlerinde 24 saat avans su yüklemesi yapabiliyor. Başkanlık ve Alanyurt ek hizmet binamızdaki tahsilat birimlerinde, kontör yükleme noktalarını hayata geçirerek, hem vezne önündeki yığılmaları önlemiş, hem de sırf su yüklemek için Alanyurt bölgesinden merkeze gelen abonelerimizi bu zahmetlerinden kurtarmış olduk" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.