GENEL - 27 Nisan 2012 Cuma 15:06

TİREBOLU BALIKÇI BARINAОININ LİMAN OLMASINA TEPKİ

A
A
A
TİREBOLU BALIKÇI BARINAОININ LİMAN OLMASINA TEPKİ

Giresun`un Tirebolu ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Emin Uğur, balıkçı barınaklarının bölünerek büyük bir kısmının ulaştırma limanına dönüştürüleceğini ileri sürerek bu projeye karşı çıktıklarını söyledi.
Giresun`un Tirebolu ilçesinde 2010 yılında tamamlanarak Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`na devredilen balıkçı barınağının limana dönüştürülecek olmasından endişe duyduklarını belirten Uğur ``Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`ndan, Milli Emlak`a devredildikten sonra kooperatifimiz tarafından kiralamayı düşündüğümüz balıkçı barınağının büyük bir kısmının ulaştırma limanına dönüştürülmesi için bir takım proje geliştirildiğini öğrendik. Yıllardır tamamlanmasını beklediğimiz barınağımızın şimdi de limana dönüştürülmesi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Limana dönüştürülmesi ilçemize hiç bir şey kazandırmayacağı gibi balıkçılarımız da bugün başka yerlerde örneklerini gördüğümüz gibi limana sokulmayacaktır. Giresun limanı nasıl atıl vaziyette bekletiliyorsa Tirebolu limanı da kiralayan tarafından atıl kalacaktır. Bölgemizde sadece Trabzon limanı faal şekilde çalışırken, Giresun Limanı`na kömür boşaltılmakta ve kömür tozundan vatandaşların ve liman çevresinin nasıl rahatsız olduğu yerel basına yansımaktadır. Liman olmamız halinde Giresun`daki aynı manzarayı yarın biz yaşayacağız`` dedi.
Tirebolu`nun bir balıkçı kenti olduğunu da belirten Uğur ``Kooperatifimize kayıtlı yaklaşık 100`u balıkçımız varken, balık sezonunda ülkenin her yerinden en büyük balıkçı tekneleri Tirebolu`ya akın etmekte ve yüzlerce kişi ilçemize gelerek esnafına ekonomik kazanç sağlamaktadır. Peki aynı şeyi liman için söylememiz mümkün olmayacağı gibi barınak için ayrılacağı düşünülen alan ise bize kesinlikle yeterli değildir. Biz balıkçı barınağı olarak yapılan barınağımızın bölünerek liman olmasına ve yarın içerisine sokulmayacak olduğumuz birilerine kiralanmasına da karşıyız`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı) UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında Samsunspor deplasmanda Mainz 05 ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısını Alman ekibi 1-0 önde tamamladı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 7. dakikada Zeki’nin sağdan ortasında iyi yükselen Mouandilmadji’nin kafa vuruşunda top direğin sağından auta çıktı. 11. dakikada Samsunspor ceza sahasındaki karambolde Weiper’in kafa şutunda Zeki Yavru topu kale çizgisinden oyun alanına uzaklaştırdı. 14. dakikada Amiri’nin kullandığı serbest vuruşta, kaleci Okan topu kornere çeldi. 24. dakikada Musaba’nın soldan pasında penaltı noktası üzerinde buluşan Emre’nin şutunda kaleci Batz meşin yuvarlağı çeldi. 30. dakikada ceza sahası içince topla buluşan Amiri’nin şutunda kaleci Okan meşin yuvarlağı kornere gönderdi. 44. dakikada sol kanattan savunmanın arkasına sarkan Widmer’in şutunda top filelerle buluştu. 1-0 Stat: MEWA Arena Hakemler: Mohammed Al Emara, Turkka Valjakka, Mika Lamppu (Finlandiya) Mainz 05: Daniel Batz, Dominik Kohr, Andreas Hanche-Olsen, Kacper Potulski, Danny da Costa, Silvan Widmer, Nadiem Amiri, Kaishu Sano, Paul Nebel, Jae-seong Lee, Nelson Weiper Yedekler: Lasse Finn, Louis Babatz, Lennard Maloney, Stefan Bell, Konstantin Schopp, Arnaud Nordin, Daniel Gleiber, Armindo Sieb, William Vick, Benedict Hollerbach, Fabio Fell, Ben Bobzien Teknik Direktör: Urs Fischer Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, Antoine Makoumbou, Carlo Holse, Olivier Ntcham (Yunus Emre Çift dk. 33), Emre Kılınç, Anthony Musaba, Marius Mouandilmadji Yedekler: Albert Posiadala, Efe Törüz, Joe Mendes, Toni Borevkovic, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tahsin Bülbül, Polat Yaldır Teknik Direktör: Thomas Reis Gol: Widmer (dk. 44) (Mainz) Sarı kart: Mouandilmadji (Samsunspor)