YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 15:16

SULTANDAОI`NA YAPILAN YATIRIMLAR

A
A
A
SULTANDAОI`NA YAPILAN YATIRIMLAR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Milli Eğitim, Sağlık, Ulaştırma Bakanlıkları ve diğer kurumların son 9 yılda Sultandağı`nda büyük yatırımlar gerçekleştirdiği belirtildi.
Sultandağı`nın kalkınması ve halkın refah seviyesinin yükselmesi için içme suyundan sulama suyuna, eğitimden sağlığa, çevreden tarıma pek çok alanda yeni yatırımlar gerçekleştirilirken ilçede en fazla yatırımın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığı bildirildi. Tamamlanan Çamözü Akbaba YAS Sulama Şebekesi ile sulu tarıma geçildiği ve çiftçilerin ürün artışı sağlandığı ifade edilirken, İl Özel İdaresi tarafından inşaatı devam eden Merkez 1., 2. ve 3. Kısım YAS Sulama Şebekeleri, Dereçine 1. ve 2. Kısım YAS Sulama Şebekeleri, Kırca YAS Sulama Şebekesi ve Yakasenek 1., 2. ve 3. Kısım YAS Sulama Şebekeleri tamamlandığında Sultandağı`nın verimli arazilerinin suya kavuşacağı kaydedildi.
Osman ve Su İşleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, Sultandağı halkının hasretle beklediği ve planlama, proje işleri devam eden Kırca Göleti ve Sulaması`nın inşaatının ihalesinin önümüzdeki Haziran ayında yapılacağı belirtildi. Bu gölet sayesinde bin 30 dekar arazinin sulanacağına yer verilen açıklamada, Yeşilçiftlik Regülatör Sulamasının planlama, proje işlerinin devam ettiği, bu tesis ile bin 700 dekar arazinin suya kavuşacağı ifade edildi. Açıklamada, "Vatandaşlara daha kaliteli su temin etmek maksadıyla Sultandağı`na arsenik arıtma tesisi kurulmuştur. Kurulan arsenik giderme tesisi ile arıtılarak memba suyu niteliğine getirilecek olan içme suyunu bundan sonra vatandaşlar rahatlıkla kullanabileceklerdir. Taşkınla mücadele çalışmaları çerçevesinde Sultandağı`nda Çukurcak Köyü, Karapınar Kasabası, Kırca Deresi ve Yakasenek Kasabası Taşkın Koruma Tesisleri tamamlanarak bu yerleşim yerleri taşkın zararlarından korunmuştur" denildi.
56 BİN 700 DEKAR ALANDA AОAÇLANDIRMA YAPILDI
Ağaçlandırma faaliyetlerinde ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Sultandağı`nda 2003-2011 yılları arasında 56 bin 700 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapıldığına yer verilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"2012 yılında ise 15 bin 370 dekar alanda ağaçlandırma faaliyeti yürütülecektir. İlçede 1 adet piknik ve mesire yeri, 1 adet kent ormanı ile 4 adet şehitler ormanı tesis edilmiştir. Alım garantili fidan üretimi projesi çerçevesinde 56 adet üreticiye 639 bin adet fidan üretimi yaptırılarak kendilerine ek gelir sağlanmıştır. Orman köylerinde yaşayan 24 aileye 35 bin 334 TL güneş enerjisi kredisi verilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı`na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Sultandağı`na 1 adet meteorolojik gözlem istasyonu kurulmuştur. Çevre ve altyapı projeleri için toplam 1 milyon 669 bin 371 TL maddi destekte bulunulmuştur. Bütün bunların yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu`nun istek ve takipleri neticesinde İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Sultandağı`nda daha pek çok yatırım gerçekleştirilmiştir. Eğitim alanında Sultandağı`na Yakasenek ilköğretim okulu ile anaokulu inşa edilmiş, ayrıca Selçuk ilköğretim okuluna ek derslik yapılmıştır. Vatandaşların sağlıklı bir hayat sürmeleri maksadıyla 300 kişilik spor salonu ve Sultandağı Halk Eğitim Merkezi tamamlanarak hizmete alınmıştır. Sağlık alanında ise 25 yataklı Sultandağı Devlet Hastanesi tamamlanarak hizmete alınmıştır. İl Özel İdaresi tarafından ilçeye 1 adet ambulans kazandırılmıştır."
TOPLAM 31 MİLYON 674 BİN TL ZİRAİ DESTEK
90 kilometrelik Afyonkarahisar-Sultandağı-Akşehir bölünmüş yolunun tamamlandığı belirtilen açıklamada, "Tarım ve hayvancılık bakımından Sultandağılı çiftçilerimiz desteklenmiş ve yeni istihdam sahaları geliştirilmiştir. Sultandağılı çiftçilerimize 2003-2011 yılları arasında toplam 31 milyon 674 bin TL zirai destek verilmiştir. İl Özel İdaresi tarafından köylerin altyapısını güçlendirmek için 134 km yol, 73 içme suyu tesisi, 4 kanalizasyon şebekesi, 4 köyün sulama tesisi işleri yapılmıştır. Köylere toplam 29.900 m2 parke taşı döşemesi yapılmıştır. Ayrıca 1 adet itfaiye aracı ile 7 köye çocuk oyun alanı kazandırılmıştır" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Birlik Vakfı Kütahya Şubesi üyeleri, ’Gazze Dayanışma Çadırı’nı ziyaret etti Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri tarafından DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi yanında başlatılan ’Gazze Dayanışma Çadırı’nı ziyaret etti. Vakfın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öğrencilerle sohbet edip baklava ikramında bulunun Özdemir, İsrail’in ortaya koymuş olduğu katliamların soykırım boyutuna ulaştığına dikkat çekti. Başkan Özdemir, "Geçmiş dönemde Hitler’in soykırımına sessiz kalan devletler, bugün İsrail’e karşı da herhangi bir tepki ortaya koymuyor. Bizler akademisyenlerimizle, öğrencilerimizle birlikte özgürlüğün gerçekleştiği ana kadar nöbetimize devam edeceğiz. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu tepkinin yanındayız. İslam dünyasının da aynı tepkiyle devam etmesini, dünyadaki bütün Müslümanların bir araya gelerek Filistin davasını sahiplenmesini ümit ediyoruz. Kütahya olarak bu soykırımı bütün dünyaya aktarmaya, soykırıma karşı bir arada olmaya, zalimin yanında olmadığımızı, mazlumun tarafında olduğumuzu dünyaya haykırmak için direnişimize devam edeceğiz” diye konuştu. DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve öğrenciler, Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine duyarlıkları sebebiyle teşekkür ettiler.