YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 15:28

TÜRK HAVA KURUMUNUN ÜRETECEĞžİ UÇAKLAR TÜRK YAPIMI OLACAK

A
A
A
TÜRK HAVA KURUMUNUN ÜRETECEĞžİ UÇAKLAR TÜRK YAPIMI OLACAK

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım tekrar faaliyete geçen ve resmi açılışı Haziran ayında yapılacak olan THK`nın uçak fabrikasında üretilecek olan uçakların yüzde 90 Türk yapımı olacağını söyledi. Yıldırım, uçak jantlarının da, Türk Hava Kurumu Aydın Şubesi Başkanı Ercan Çerçioğlu`nun genel müdürlüğünü yaptığını Jantsa`dan alınacağını söyledi.
THK`nın önemli şubelerinden olarak gördüğü Aydın`da 2011 yılını değerlendirdiklerini ve 2012 yılı için hedeflerini belirlediklerini ifade ederken, ``2011 yılında Ankara Merkezli Havacılık ve Uzay Üniversitesi`ni kurduk. Okulumuz herkese açık. İzmir`in Selçuk ilçesinde de Havacılık ve Uzay Meslek Yüksek Okulu eğitimini sürdürüyor. Havacılık ve uzay konusu şu anda dünyada önde giden konulardan biri. Türkiye`de havacılık konusunda ilerlemekte`` dedi.
THK`nın uçak fabrikasını da tekrar faaliyete sunduklarını ve resmi açılışının Haziran ayında yapılacağını ifade eden Yıldırım şunları söyledi: ``Küçük ölçekli uçakları üretmeye başladık. Aydın`da da THK Aydın Şubesi Başkanı Ercan Çerçioğlu`nun genel müdürlüğünü yaptığı Jantsa firması da jant üretiyor. Jantsa`nın ürünlerinden uçaklarımızda faydalanacağız. Fabrikanın açılışında bize destek olan tüm siyasi partilere teşekkür ediyoruz``
AYDIN`DA HAVACILIK KURSU AÇILACAK
Aydın`da Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi odası ve Aydın Belediyesi`nden müthiş bir enerji aldıklarını kaydeden Yıldırım; ``Aydın`da yamaç paraşütü yapılabilir. Bunun için bir havacılık kursu açmayı planlıyoruz`` diye konuştu.
THK Aydın Şube Başkanı Ercan Çerçioğlu ise yaptığı açıklamada yamaç paraşütü ile ilgili çalışmaları yaptığını söyledi. THK`nın uzmanlarının Aydın`a gelerek incelemelerde bulunduğunu kaydeden Çerçioğlu, `` Aydın`ın kuzeye bakan yüksek kesimlerinden havalanılabilecek. Buradan ovaya iniş yapılması uygun görünüyor. Amacımız hem Türk gençliğine hizmet etmek, hem de Aydın`a turizm hizmeti kazandırmak. Turizm açısından bakarsak Denizli`nin Babadağ bölgesi ve Fethiye`nin Ölüdeniz bölgesi örnek gösterilebilir `` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP İzmir Milletvekili Nalbantoğlu: "Genel Başkanımız partiyi kuruluş kodlarına yeniden çevirmek için çok zor bir görev üstlendi" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Rıfat Turuntay Nalbantoğlu, "Genel Başkanımız partiyi kuruluş kodlarına yeniden çevirmek için çok zor bir görev üstlendi" dedi. CHP’li Nalbantoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ile konutunda görüştü. Görüşmenin ardından CHP İzmir milletvekili Nalbantoğlu, konut önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Genel Başkanımız partiyi kuruluş kodlarına yeniden çevirmek için çok zor bir görev üstlendi" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olup destek vereceklerini aktaran Nalbantoğlu "Genel başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Daha önce de bunu defalarca dile getirmiştik. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin çok büyük ihtiyacıdır. Genel Başkanımız partiyi kuruluş kodlarına yeniden çevirmek için çok zor bir görev üstlendi. Biz de elimizden geldiğince yanında olmak, destek olmak için gayret içinde olacağız" açıklamasında bulundu. "Umarız bu birliğimizi, bütünlüğümüzü korumayı başarırız" 28 Mayıs günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezinde bayramlaşma programına katılacağını ifade eden Nalbantoğlu, "Herkes gibi genel başkanımız da bu görüntülerden rahatsızlık duymuştur. Bundan rahatsız olmayacak herhangi bir insan yok. Ama bütün bunlar nasıl oluştu? Nasıl bu süreçler buralara geldi? Bu apayrı bir şey. Dünkü görüntülerden rahatsız olmamak, olumlu bulmak başka bir şey ama Kemal Bey çok tecrübeli bir siyasetçidir. Genel başkanımız 28’inde genel merkeze geçecek. Hem partilerle hem de katılacak olan milletvekillerimizle bir bayramlaşma töreni gerçekleşecek ve böylece genel başkanımız başlamış olacak. Umarız bu birliğimizi, bütünlüğümüzü korumayı başarırız" diye konuştu.
Erzurum Downhill Türkiye Şampiyonası’nda madalyalar sahibini buldu Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2026 yılı resmi faaliyet takviminde yer alan Downhill Türkiye Şampiyonası kapsamında Palandöken Dağı’nda düzenlenen yarışlar sona erdi ve madalyalar sahibini buldu. 23-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada, Türkiye’nin 81 ilinden gelen elit sporcular zorlu parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Elit erkek, genç erkek, yıldız erkek, master erkek, elit kadın ve yıldız kadın kategorilerinde düzenlenen yarışlarda sporcular, uluslararası standartlarda hazırlanan etaplarda derece elde edebilmek için pedal çevirdi. Palandöken’in zorlu pistlerinde rakiplerini geride bırakarak dereceye giren sporcular, düzenlenen törenle madalyalarını aldı. Programda konuşan Vali Aydın Baruş, Palandöken’in yüksek irtifa sporlarının başarıyla gerçekleştirildiği önemli merkezlerden biri hâline geldiğini belirterek, her yıl binlerce sporcunun burada antrenman yaptığını ve ulusal ile uluslararası birçok organizasyonun Palandöken’de düzenlendiğini ifade etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Downhill Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldık. Erzurum; sahip olduğu doğal parkurları, spor altyapısı ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan vizyonuyla sporun merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şampiyonada mücadele eden tüm sporcularımızı ve dereceye giren kardeşlerimizi gönülden tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum" dedi. Downhill Türkiye Şampiyonası’nın üçüncü kez Palandöken’de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Aydın Baruş, Temmuz ayında Romanya’da gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası ile Ağustos ayında Bulgaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için seçmelerin de bu organizasyonda yapıldığını ifade etti. Sporcuların ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edeceklerine yürekten inandığını belirten Vali Baruş, Eylül ayında gerçekleştirilecek Cross Country Olympic MTB ve Class 1 yarışlarına da tüm spor ve bisiklet tutkunlarını davet etti
Trabzon Trabzon’da ekiplerin sel ve heyelan seferberliği Trabzon’da dün etkili olan sağanak yağış sonrası Araklı ve Sürmene ilçelerinde meydana gelen sel, heyelan ve su taşkınlarına karşı Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu. Sahada 63 personel, 13 araç ve 22 iş makinesiyle görev alan ekipler, sel ve heyelanlar nedeniyle kapanan 16 mahalle yolunu yeniden ulaşıma açtı. Trabzon’da etkili olan ve metrekareye 53 kilogram yağışın düştüğü sağanak sonrası Araklı ile Sürmene ilçelerinde meydana gelen sel, heyelan ve su taşkınlarına karşı Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun çalışma yürüttü. İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı toplam 63 personel, 13 araç ve 22 iş makinesi sahada görev aldı. Çalışmalara ayrıca AFAD, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri ile ilçe belediyeleri de destek verdi. Kurumlar arası koordinasyon kapsamında toplam 106 personel, 20 araç ve 40 iş makinesiyle bölgede müdahale çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucunda, Araklı ilçesinde ulaşıma kapanan Birlik, Hasköy, Ayvadere, Yiğitözü, Kaymaklı, Değirmencik, Yoncalı, Merkezköy, Yeşilköy, Erenler, Kestanelik, Yüceyurt, Çamlıktepe, Pervane ve Turnalı mahalleleri ile Sürmene ilçesi Çavuşlu Mahallesi olmak üzere toplam 16 mahalle yolunda ulaşım yeniden sağlandı. Ekiplerin ara yollarda yürüttüğü çalışmaların ise aralıksız devam ettiği bildirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şehir genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından tüm ekiplerin hızlı şekilde sahaya sevk edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "İlimizde etkili olan yoğun yağışlar sonrasında meydana gelen sel, heyelan ve su taşkınları nedeniyle vatandaşlarımızın mağduriyetinin engellenmesi için ekiplerimiz anında müdahale çalışmalarına başlamış ve yoğun bir gayreti ortaya koymuştur. AFAD, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyelerimizle yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde ulaşıma kapanan mahalle yollarımız yeniden açılmış, ekiplerimiz ara yollarda ve riskli bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği önceliğimizdir."
İstanbul Esenyurt metrosu için önemli görüşme Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, İstanbul’un en yoğun nüfusuna sahip ilçesi Esenyurt’ta yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunları için önemli bir temas gerçekleştirdi. Başkan Vekili Aksoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya gelerek Esenyurt metrosu başta olmak üzere ilçedeki ulaşım problemlerini kapsamlı şekilde ele aldı. Gerçekleşen görüşmede özellikle Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nın mevcut durumu değerlendirilirken, ilçede her geçen gün büyüyen trafik yoğunluğu ve raylı sistem ihtiyacının aciliyeti gündeme geldi. Başkan Vekili Aksoy, Bakan Uraloğlu’na Esenyurt’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Yaklaşık 1 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Esenyurt’ta ulaşım sorunu vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Özellikle yoğun işçi nüfusu, sanayi bölgeleri ve hızlı yapılaşma nedeniyle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. İlçede metro, tramvay ve benzeri yüksek kapasiteli raylı sistemlerin bulunmaması ise sorunun daha da büyümesine neden oluyor. Uzun süredir kamuoyunun gündeminde yer alan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı projesiyle ilgili belirsizlik de devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılında çalışmalarına başlandığı duyurulan projede, aradan geçen sürede Esenyurt etabında somut ilerleme sağlanamaması vatandaşların tepkisini çekiyor. Aksoy metro konusunu gündeme taşımıştı Vatandaşların yaşadığı ulaşım mağduriyetine dikkat çekmek amacıyla daha önce ilçenin farklı noktalarına "İBB Esenyurt Metrosu Nerede?" yazılı billboardlar astıran Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, ulaşım ve trafik sorununun kamuoyu yoklamalarında yüzde 42 ile ilk sırada yer aldığını açıklamıştı. Aksoy açıklamasında, "Esenyurt’ta trafiğin en önemli sebebi raylı ulaşımın olmaması. Çalışan nüfusun yoğun olduğu ilçede mesai saatlerinde trafik kilitleniyor. Vatandaşların hayatına en çok etki eden trafik sorununun tek çözümü metro" ifadelerini kullanmıştı. Metro henüz Esenyurt aşamasına ulaşmadı Öte yandan, vatandaşların daha önce İBB’ye yaptığı başvurulara verilen yanıtlarda, metro çalışmalarının henüz Esenyurt aşamasına ulaşmadığı bilgisinin paylaşıldığı öğrenildi. İlçe sakinleri ise projenin akıbetine ilişkin net açıklama yapılmasını ve raylı sistem yatırımlarının hızlandırılmasını bekliyor. Görüşme Esenyurtlular için umut oldu Esenyurt’a metroyu kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un, Bakan Abdulkadir Uraloğlu ile gerçekleştirdiği görüşme ilçede umut oluşturdu. Metro ve ulaşım sorunlarının detaylı şekilde ele alındığı görüşmenin ardından gözler, Esenyurt metrosuyla ilgili atılacak yeni adımlara çevrildi.