YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 17:03

İNEGÖL`DE 2B ARAZİLERİ SATIŞA HAZIR

A
A
A
İNEGÖL`DE 2B ARAZİLERİ SATIŞA HAZIR

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin satışını düzenleyen ve halk arasında 2B olarak bilinen kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber Bursa`nın İnegöl ilçesinde Mal Müdürlüğü tarafından 46 köyde bulunan bin 95 adet taşınmazla alakalı işlem yapılacak.
İnegöl Mal Müdürü Ahmet Durgut, makamında düzenlediği basın toplantısında, 6831 sayılı Orman Kanunu`nun 2/B maddesinin yürürlüğe girmesi ile beraber 4 milyon 816 bin 296 metrekare 2B arazisi ile alakalı işlemlerin yapılacağını, 14 köydeki 654 taşınmazdan 584`ünün toplam satış bedelinin 13 milyon 184 bin 383 TL olduğunu kaydetti. Çayyaka, Karalar, Sarıpınar, İnayet, Kayapınar, Akıncılar, Hilmiye, Yenice, Halhalca, Tahtaköprü, Yeni, Osmaniye, Kurşunlu, Karagölet olmak üzere 14 köyde bulunan 654 adet taşınmazın kadastro güncellemesinin tamamlandığını, kıymet takdirlerinin yapıldığını ve müracaatları müteakip arazilerin hak sahiplerine satılacağını kaydeden Durgut, "Hacıkara, Fındıklı, Tüfekçikonak, Sulhiye, Akıncılar, Muratbey, Turgutalp, Saadet, Çiftlik, Mezit ve Süle olmak üzere 11 köyde kadastro güncelleme çalışmaları tamamlanarak, 145 adet taşınmaz güncellendi. Kıymet takdirlerinin yapılmasını müteakip hak sahiplerine satılacak. Sarıpınar, Gedikpınar, Doğanyurdu, Gülbahçe, Elmaçayır, Hamidiye, İclaliye, İskaniye, Kıran, Kocakonak, Lütfiye, Paşaören, Hayriye, Çaylıca, Bayramşah, Sultaniye, Sülüklügöl, Şehitler, Tekke, Tahtaköprü, Yeniyörük olmak üzere 21 köyde ise, 296 taşınmaz olup, bunların kadastro güncelleme çalışmaları henüz yapılmadı. Kadastro çalışmaları tamamlandıktan sonra satış işlemlerine başlanacak" dedi.
Kadastrosu tamamlanan ve kıymet takdirleri yapılan 14 köydeki 654 taşınmazdan 584`ünün toplam satış bedelinin 13 milyon 184 bin 383 TL olduğunu bildiren Durgut, "Kanun gereği rayiç bedelinin yüzde yetmişi esas alınacağından bu bedelin yüzde yetmişi 9 milyon 229 bin TL`ye tekabül etmektedir. Çalışmaları tamamlanan 14 köydeki taşınmazlarla ile ilgili olarak hazırlanan ve hak sahiplerini gösterir listeler, ilgili köylerde ve hükümet konağında ilan edilecektir. Başvurular her taşınmaz için ayrı ayrı yapılacaktır. Bir taşınmazı birden fazla kişi kullanması halinde, her kişiden ayrı ayrı başvuru bedeli alınacaktır. Kanuni mirasçılar birlikte müracaat etmesi halinde tek başvuru bedeli alınacaktır. Başvurularda ilçe merkezinde bulunan taşınmazlar için 2 bin TL, köylerde bulunan taşınmazlar için bin TL başvuru bedeli alınacaktır" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.