YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 17:27

GÖKÇEBEY`DE NİSAN AYI OLAОAN KÖYDES TOPLANTISI YAPILDI

A
A
A
GÖKÇEBEY`DE NİSAN AYI OLAОAN KÖYDES TOPLANTISI YAPILDI

Zonguldak`ın Gökçebey ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği`nin (KÖYDES) Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.
Toplantıya; İlçe Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, İl Genel Meclis üyeleri, Kenan Çetinoğlu, Haydar Güneş ile tüm köy muhtarları katıldı. Yapılan toplantıda gündem programında yer alan Birlik Encümeni`nin seçimleri yapıldı. Birlik encümeni asil üyeliklerine il genel üyelerinden Kenan Çetinoğlu, 21 oyla ve Haydar Güneş 17 oy alarak seçildi. Köy muhtarlarından Aktarla Köyü Muhtarı İbrahim Boduroğlu 15 oy ve Muharremler Köyü Muhtarı Kenan Gideroğlu ise 11 oy alarak asil üyeliğe seçildi. İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpcu birlik çalışmaları hakkında verdiği bilgide, Bakiler ve Aktarla köylerine, 2 Kilometre bir kat yol asfaltlama, Dağdemirciler ile Duhancılar köyleri arasına da 12 Kilometre iki kat yol asfaltı yapıldığını kaydetti. Ayrıca muhtelif köylere 27 bin 380 metre kare parke taşı döşetilerek, Örmeci, Çukur ve Muharremler köylerine de üç adet 320 metre sondaj çalışması yapıldığını, Duhancılar köyü ile Muharremler köyüne de iki adet enerji nakil hattı yapılarak köylerin eksiklikleri giderildiğini belirtti. Aynı zamanda İl Özel İdaresi tarafından ilçeye yapılan köy altyapıları için 11 köye 45 bin 500 TL ödenek geldiğini, gelen ödeneğin yapılan keşifler doğrultusunda işlemleri Birlik Müdürlüğü`nce bitirildiği ifade edildi. Köylere Hizmet Götürme Birliği`nin ihtiyaçlarında ve imar, eğitim, kültür, sağlık, spor, emniyet ve diğer giderler ile personel giderlerinde kullanılmak üzere toplam 112 bin 500 TL ödenek, Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarıldı. Bu ödeneklerle köy altyapı çalışmaları için muhtarlık talepleri karşılandı. Yapılan işlemlerde İl Özel İdaresi Gökçebey Bakımevi Binası Bakımı, köy okullarında kullanılmak üzere boya alınarak okulların boya işleri, 4 bin adet çimento dağıtılarak menfez kanal ve beton yol yapımı, Cumhuriyet Okulu önüne tenis kortu, Gökçebey İlköğretim Okulu önü ılık kaplama çalışması yapıldı. Gökçebey İlçe Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, 2012 Yılı çalışmalarında yapılmasını temenni ettiği konularındaki çalışmaları ve muhtarların talebini yerinde görmek istediğini bu amaçla köylerde daire amirleri ile beraber, köy gezileri yapacağını öncelikleri bu çalışmalar doğrultusunda belirleyeceklerini söyledi. Hamitoğlu, ``Makamdan bir şey görülmez çalışmalar ve istekler bizzat tarafımdan yerinde tespit edilecektir. Bundan sonraki çalışmalarda köylerimize daire amirleri ile geziler düzenleyerek her konu ile ilgili daire amirinden yerinde bilgi alınacağım. Sizler köyün sahibi değil yöneticisisiniz, sorunları halkla paylaşıp istekleri halktan gelen talepler doğrultusunda, iletilmesini istersiniz.. Bu sebepten dolayı siz tüm köyün sorunları için çalışacaksınız, hizmetler ortaklaşa, eşit ve acili yet gereken sorundan başlanacak bizler bu konuda sizlere yardımcı ve destek olacağız`` dedi.
Köy muhtarları da kendi sorunlarını dile getirerek, köyde yapılan çalışmaların vatandaşlar tarafından memnuniyet verici olarak karşıladıklarının bunun bir göstergesinin de Hizmet Birliğince verilen malzemelerin köylerimizde birlik ve beraberlik içinde imece usulü ile yaptıklarını ve bundan da her kesin memnun göründüğünü söylediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi. Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi. Taraftarlar duygularını paylaştı Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, "Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir" dedi. Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, "Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum" diye konuştu. Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, "Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler" şeklinde konuştu.