YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 18:03

ÇOCUK PSİKİYATRİ SERVİSİ YENİ YERİNDE

A
A
A
ÇOCUK PSİKİYATRİ SERVİSİ YENİ YERİNDE

Niğde Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Psikiyatri Servisi yenilendi.
2011 Eylül ayından itibaren 2 çocuk psikiyatri uzmanının göreve başlamasıyla Niğde`de büyük bir eksik giderilmiş oldu.
Çocuk Psikiyatri Servisi`nin, Çocuk Poliklinikleri ile aynı koridorda bulunmasının birtakım sıkıntılar doğurduğunu ifade eden Başhekim Bahri Elmas, ``2011 Eylül ayından itibaren 2 çocuk psikiyatri uzmanımız görev yapıyor. Şu anda çocuk poliklinikleri ile birlikte aynı koridoru kullanıyorlar. Ancak zaman içerisinde idare olarak bazı hastalarımızın bu konudan rahatsızlık duyduğunu, birtakım hoşnutsuzların olduğunu gözlemledik.`` dedi.
Elmas, ``Her ne kadar randevu sistemi olsa da hastaların bekleme sürelerinde bazen uzamalar olabiliyor. Bu süre zarfında da kalabalık bir ortamda psikiyatri hastalarının beklemesinin çocuklar ve aileler açısından sıkıntılar oluşturduğunu gözlemledik. Bunun sonucunda hastanemizin daha önce aktif olarak kullanmadığımız bölümünü küçük bir tadilatla kullanılır hale getirmeye çalışıyoruz. Bu bölüm çocuk psikiyatri olarak hizmet verecek. Servis, İki çocuk psikiyatri uzmanı, psikologu, kendine ait bir sekreteri ile hastanenin normal hasta giriş çıkışının sağlandığı kapıdan farklı bir girişi olan bir kısım hizmet verecek.`` diye konuştu.
7-8 ay süren bir çalışma süresi içerisinde Çocuk Psikiyatrisi Bölümü`ne başvuran hastalardan bir grup hastanın il dışına çıktığını gözlemlediklerini ifade eden Başhekim Elmas, ``Burada da diğer hasta çocuklarla aynı ortamda bulunmama ve daha izole bir ortamda muayene olma isteğine sahip olduğunu gözlemledik. Bunun üzerine de bir tadilat çalışması başlattık, çalışmalar neticesinde güzel bir mekânın ortaya çıkacağını düşünüyoruz.`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir