ASAYİŞ - 28 Nisan 2012 Cumartesi 12:15

TUNCELİ`DE PKK`YA BÜYÜK DARBE

A
A
A
TUNCELİ`DE PKK`YA BÜYÜK DARBE

Tunceli`de bulunan Munzur Dağları mevkiinde yaklaşık 2 metre karda sürdürülen operasyonlarda terör örgütü PKK`ya ait iki sığınak ve bir depoda çok miktarda patlayıcı ile mühimmat bulundu.
Tunceli Valiliği`nden edinilen bilgiye göre, dün saat 9.30 sıralarında, Ovacık ilçesi Munzur Dağları üzerinde başlatılan hava destekli operasyonlarda terör örgütüne büyük darbe vuruldu. Yaklaşık 2 metrelik kara aldırış etmeyerek arama tarama yapan güvenlik kuvvetleri, teröristler tarafından kullanılan ve yakın zamanda terk edildiği tespit edilen 2 kış üslenme sığınağı ve bir depo içerisinde 2 adet büyük sabit telsiz, 2 adet el telsizi, 1 adet enerjili güneş paneli, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet
dürbün, 1 adet televizyon, 1 adet uydu alıcısı, 2 adet radyo, 1 adet DVD okuyucu, 2 adet kart okuyucu, 2 adet kaset, 25 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat, 1 adet ampermetre, 1 adet cep telefonu bataryası ile muhtelif miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
Arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği bölgeye havadan helikopterlerle takviye birliklerinin sevki de sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.