DÜNYA - 28 Nisan 2012 Cumartesi 19:06

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR SÜPER FİNAL`DEKİ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

A
A
A
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR SÜPER FİNAL`DEKİ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu 2. hafta karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor`u 4-2`lik skorla mağlup ederek 3 puanla tanıştı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu`nda kalan maçlarından maksimum puan alarak, UEFA Avrupa Ligi`ne katılmayı hedeflediklerini belirterek, "Başlama vuruşu ile birlikte atak oynayan, maçı arzulayan taraf bizdik. Golü de bulduk. Ancak arka arkaya yediğimiz 2 golle geriye düştük. 2-1 geriden gelerek Sivasspor gibi bir takıma karşı 4-2 galip kolay bir iş değil. Futbolcularım bunu
başardılar. Sivasspor`un 10 kişi kalması işimizi kolaylaştırdı. Ancak 10 kişi de kalsa Sivasspor takımı güçlü bir takım. Futbolcu arkadaşlarım inanarak galip geldiler. Gidebildiğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız. Gönlümüz kalan 3 maçı da kazanmak istiyor. Benim takımım inandıktan sonra bunu başarır. İnandıktan sonra Başaracağımız çok şey var" şeklinde konuştu.
Hakem kararlarının sorulması üzerine Erdem, "Kararlar doğrudur diye düşünüyorum. Ayrıca Sivasspor takımını centilmence mücadeleleri için kutluyorum. Futbol oyun kuralları içerisinde ve kardeşçe bir mücadele oldu" dedi.
Maçı değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Serhat Gülpınar, kazandıkları için mutlu olduklarını anlatarak, "İddiamızın sürmesi için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. İki taraf da futbol oynamaya çalıştı. Kazandığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Gökhan Süzen ise, maçı kaybetmeleri halinde yarışın gerisinde kalacaklarına vurgu yaparak, "İki haftadır kolay goller yedik. Bugün maçta ikinci yarı daha üstün oynadık. 10 kişi kalınca rakibimizin direnci düştü. Sivasspor`a karşı ikinci maçımızı da kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın hakemi Abdullah Yılmaz`ın kötü bir yönetim gösterdiğini söyleyerek, "Bugün buraya galibiyet için gelmiştik. Galibiyet için istediğimiz pozisyonları da bulduk. Kötü bir takıma karşı değil iyi bir takımla oynadık. Rakibimiz 10 kişi kalmamızı değerlendirdi. Bizim 10 kişi kaldığımızda daha disiplinli olmamız gerekirdi. Hakem inanılmaz şekilde kötü yönetim gösterdi. Kendini atan, küfür eden oyuncuya bu kadar mı tolerans gösterilir? Kesinlikle mağlubiyete
kılıf aramak için söylemiyorum. Penaltıyı kaçırdıktan ve 10 kişi kaldıktan sonra zaten mağlubiyeti hak ettik ama hakem yaptığı yanlışlarla sahaya damgasını vurdu. Hakemlerden yalnızca daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bize normal bir hakem versinler yeter. Maalesef bu sezon çok sayıda hakem hatasına maruz kaldık. Zaten sezon başından beri çok sayıda şeyle uğraşıyoruz. Biraz daha dikkatli olsunlar başka bir şey istemiyoruz. Daha kötü konuşmak lazım ama konuşamıyoruz. Hakem çok kötü bir yönetim gösterdi"
açıklamasında bulundu.
Kaçırdıkları penaltıyla ilgili olarak, takımın penaltıcısının Eneramo olmadığını ancak oyuncunun atmak istediğini belirterek arkadaşından izin aldığını ve atışı kullandığını anlatan Çalımbay, "Bizim için maçın kırılma anıydı. Rahatlıkla alabileceğimiz maçı kendi kendimize kaybettik" diye kaydetti.
Çalımbay, kendileri için hiç bir şeyin bitmediğini, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacakları 4. hafta maçını kazanarak iddialarını sürdüreceklerine inandığını söyledi.
Sivassporlu futbolcu Jan Rajnoch, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kendileri için üzücü şekilde bittiğini kaydederek, ``İlk yarıda maçı bitirebilirdik, üzgünüz`` diye konuştu.
Sivassporlu futbolcu Ziya Erdal ise önemli bir maçı kaybettiklerini belirterek, sonraki haftalarda alacakları neticelerle bu maçı telafi edeceklerine inandığını dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun ODÜ, açık erişimli yayın oranında Türkiye’nin ilk 20 üniversitesi arasında Ordu Üniversitesi (ODÜ) açık erişimli bilimsel yayın performansıyla Türkiye’deki ilk 20 üniversite arasında yer aldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan "2025 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu"na göre Ordu Üniversitesi, TR Dizin ve Web of Science veri tabanlarında açık erişimli yayın oranı en yüksek olan üniversiteler arasında Türkiye genelinde ilk 20’de yer aldı. Rapora göre Ordu Üniversitesi’nin açık erişimli yayın oranı yüzde 73,31 olarak verilere yansıdı. YÖK tarafından yayınlanan raporda açık erişimin yükseköğretim sistemi genelinde önemli bir norm haline geldiği; üniversitelerin uluslararası görünürlüğünü, veri paylaşımını ve akademik iş birliklerini güçlendiren kritik bir unsur olduğu vurgulandı. ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş yaptığı açıklamada, "Açık erişimli yayın yapmak, bilginin hem toplum ve bilim dünyasıyla paylaşımı hem de üniversitelerin uluslararası görünürlüğü açısından büyük önem taşımaktadır. Yükseköğretim Kurulunun 2025 yılı değerlendirme raporunda Üniversitemizin TR Dizin ve Web of Science veri tabanlarında açık erişimli yayın oranı en yüksek olan ilk 20 üniversite arasında yer alması, araştırma kültürümüzün ve akademik kalite odaklı yaklaşımımızın somut bir göstergesidir. Bu başarıya katkı sunan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta aranan 26 şahıs ve 5 firari hükümlü yakalandı Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 26 şahıs ile firari 5 hükümlü yakalanarak cezaevine gönderildi. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince savcılık koordinesinde il genelinde suç ve suçlulara yönelik kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda Afşin ilçesinde 1 tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ile 75 tabanca mühimmatı ele geçirilirken, Dulkadiroğlu ilçesinde ise 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Aranan şahıslara yönelik operasyonlarda toplam 249 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Şüpheliler arasında çeşitli suçlardan aranan 26 kişi ile hakkında Pazarcık ilçesinde "Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya kakkında hırsızlık" suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.C. (38), Onikişubat ilçesinde "Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık" suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.B. (23), Andırın ilçesinde "On iki yaşını tamamlamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.G. (26), Elbistan ilçesinde "Çocuğu kasten öldürmek" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.E. (30), Elbistan ilçesinde "Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.A. (21) tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Öte yandan, TEM Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda Onikişubat ilçesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün "mahrem" yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen A.Ş. (54) gözaltına alınarak hakkında adli işlem başlatıldı. Aynı ilçede "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" kapsamında PKK/KCK suçu ile bağlantılı olduğu tespit edilen D.Y. (52) isimli şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.