DÜNYA - 28 Nisan 2012 Cumartesi 19:06

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR SÜPER FİNAL`DEKİ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

A
A
A
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR SÜPER FİNAL`DEKİ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu 2. hafta karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor`u 4-2`lik skorla mağlup ederek 3 puanla tanıştı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu`nda kalan maçlarından maksimum puan alarak, UEFA Avrupa Ligi`ne katılmayı hedeflediklerini belirterek, "Başlama vuruşu ile birlikte atak oynayan, maçı arzulayan taraf bizdik. Golü de bulduk. Ancak arka arkaya yediğimiz 2 golle geriye düştük. 2-1 geriden gelerek Sivasspor gibi bir takıma karşı 4-2 galip kolay bir iş değil. Futbolcularım bunu
başardılar. Sivasspor`un 10 kişi kalması işimizi kolaylaştırdı. Ancak 10 kişi de kalsa Sivasspor takımı güçlü bir takım. Futbolcu arkadaşlarım inanarak galip geldiler. Gidebildiğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız. Gönlümüz kalan 3 maçı da kazanmak istiyor. Benim takımım inandıktan sonra bunu başarır. İnandıktan sonra Başaracağımız çok şey var" şeklinde konuştu.
Hakem kararlarının sorulması üzerine Erdem, "Kararlar doğrudur diye düşünüyorum. Ayrıca Sivasspor takımını centilmence mücadeleleri için kutluyorum. Futbol oyun kuralları içerisinde ve kardeşçe bir mücadele oldu" dedi.
Maçı değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Serhat Gülpınar, kazandıkları için mutlu olduklarını anlatarak, "İddiamızın sürmesi için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. İki taraf da futbol oynamaya çalıştı. Kazandığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Gökhan Süzen ise, maçı kaybetmeleri halinde yarışın gerisinde kalacaklarına vurgu yaparak, "İki haftadır kolay goller yedik. Bugün maçta ikinci yarı daha üstün oynadık. 10 kişi kalınca rakibimizin direnci düştü. Sivasspor`a karşı ikinci maçımızı da kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın hakemi Abdullah Yılmaz`ın kötü bir yönetim gösterdiğini söyleyerek, "Bugün buraya galibiyet için gelmiştik. Galibiyet için istediğimiz pozisyonları da bulduk. Kötü bir takıma karşı değil iyi bir takımla oynadık. Rakibimiz 10 kişi kalmamızı değerlendirdi. Bizim 10 kişi kaldığımızda daha disiplinli olmamız gerekirdi. Hakem inanılmaz şekilde kötü yönetim gösterdi. Kendini atan, küfür eden oyuncuya bu kadar mı tolerans gösterilir? Kesinlikle mağlubiyete
kılıf aramak için söylemiyorum. Penaltıyı kaçırdıktan ve 10 kişi kaldıktan sonra zaten mağlubiyeti hak ettik ama hakem yaptığı yanlışlarla sahaya damgasını vurdu. Hakemlerden yalnızca daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bize normal bir hakem versinler yeter. Maalesef bu sezon çok sayıda hakem hatasına maruz kaldık. Zaten sezon başından beri çok sayıda şeyle uğraşıyoruz. Biraz daha dikkatli olsunlar başka bir şey istemiyoruz. Daha kötü konuşmak lazım ama konuşamıyoruz. Hakem çok kötü bir yönetim gösterdi"
açıklamasında bulundu.
Kaçırdıkları penaltıyla ilgili olarak, takımın penaltıcısının Eneramo olmadığını ancak oyuncunun atmak istediğini belirterek arkadaşından izin aldığını ve atışı kullandığını anlatan Çalımbay, "Bizim için maçın kırılma anıydı. Rahatlıkla alabileceğimiz maçı kendi kendimize kaybettik" diye kaydetti.
Çalımbay, kendileri için hiç bir şeyin bitmediğini, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacakları 4. hafta maçını kazanarak iddialarını sürdüreceklerine inandığını söyledi.
Sivassporlu futbolcu Jan Rajnoch, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kendileri için üzücü şekilde bittiğini kaydederek, ``İlk yarıda maçı bitirebilirdik, üzgünüz`` diye konuştu.
Sivassporlu futbolcu Ziya Erdal ise önemli bir maçı kaybettiklerini belirterek, sonraki haftalarda alacakları neticelerle bu maçı telafi edeceklerine inandığını dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis,Mainz 05 maçının ardından takımının performansı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında deplasmanda Almanya temsilcisi Mainz ile karşılaşan Samsunspor sahadan 2-0 mağlup ayrılarak ilk 8’e adını yazdıramadı. 12. sırada lig aşamasını tamamlayan kırmızı-beyazlılarda Alman Teknik Direktör Thomas Reis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" Futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olmadığını dile getiren Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, "Açıkçası bir sonraki karşılaşmayla alakalı çok bir şey söylemek istemiyorum. Bugünkü göstermiş olduğumuz performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Mainz’e baktığımızda bugün galip gelmeyi hak ettiler. Çünkü biz ikili mücadelelerde o agresifliği gösteremedik ve ikinci topları da onlar kazandı, bizler kaybettik. Emre Kılınç ile yakalamış olduğumuz çok net bir pozisyon vardı. O pozisyonu golle sonuçlandırabilmiş olsaydık normalde 1-0 öne geçen taraf olacaktık ve belki de şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Göstermiş olduğumuz performanslar ötürü üzgünüz" dedi. Dar bir kadro ile mücadele ettiklerini ve sakatlıktan dönen Ntcham’ın tekrar sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Reis, "Olivier Ntcham’ın bir kas sakatlığı oldu. Arka adalesinden sakatlandı Tabi bu bizim adımıza iyi olmadı. Zaten çok eksikle devam etmek zorunda olduğumuz bir dönemde bunun gerçekleşmiş olması bizi üzdü. Maçta da belli oldu. Takımın bir yorgunluğu da var. Birçok eksiğimiz olması sebebiyle genç oyunculara da şans vermeye çalışıyoruz. Ama tabi bu durum onlar için de zor olabiliyor. Çünkü sonradan oyuna girmek her oyuncu için zor olduğu gibi genç oyuncular için de zor oluyor. Bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sonuçta çok kısa bir süre sonra Pazar günü oynamamız gereken bir karşılaşma var. Daha sonrasında yine kısa bir aradan sonra oynamamız gereken bir kupa karşılaşması var. Umarım sakat oyuncularımız en kısa sürede tekrardan bize katılırlar. Açıkçası bu durum bizim adımıza zor bir dönem. Var olan sakatlıklar sebebiyle zoe bir süreçten geçiyoruz ama bir şekilde yolumuza devam etmek zorundayız" diye konuştu.