DÜNYA - 28 Nisan 2012 Cumartesi 19:06

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR SÜPER FİNAL`DEKİ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

A
A
A
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR SÜPER FİNAL`DEKİ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu 2. hafta karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor`u 4-2`lik skorla mağlup ederek 3 puanla tanıştı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu`nda kalan maçlarından maksimum puan alarak, UEFA Avrupa Ligi`ne katılmayı hedeflediklerini belirterek, "Başlama vuruşu ile birlikte atak oynayan, maçı arzulayan taraf bizdik. Golü de bulduk. Ancak arka arkaya yediğimiz 2 golle geriye düştük. 2-1 geriden gelerek Sivasspor gibi bir takıma karşı 4-2 galip kolay bir iş değil. Futbolcularım bunu
başardılar. Sivasspor`un 10 kişi kalması işimizi kolaylaştırdı. Ancak 10 kişi de kalsa Sivasspor takımı güçlü bir takım. Futbolcu arkadaşlarım inanarak galip geldiler. Gidebildiğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız. Gönlümüz kalan 3 maçı da kazanmak istiyor. Benim takımım inandıktan sonra bunu başarır. İnandıktan sonra Başaracağımız çok şey var" şeklinde konuştu.
Hakem kararlarının sorulması üzerine Erdem, "Kararlar doğrudur diye düşünüyorum. Ayrıca Sivasspor takımını centilmence mücadeleleri için kutluyorum. Futbol oyun kuralları içerisinde ve kardeşçe bir mücadele oldu" dedi.
Maçı değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Serhat Gülpınar, kazandıkları için mutlu olduklarını anlatarak, "İddiamızın sürmesi için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. İki taraf da futbol oynamaya çalıştı. Kazandığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Gökhan Süzen ise, maçı kaybetmeleri halinde yarışın gerisinde kalacaklarına vurgu yaparak, "İki haftadır kolay goller yedik. Bugün maçta ikinci yarı daha üstün oynadık. 10 kişi kalınca rakibimizin direnci düştü. Sivasspor`a karşı ikinci maçımızı da kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın hakemi Abdullah Yılmaz`ın kötü bir yönetim gösterdiğini söyleyerek, "Bugün buraya galibiyet için gelmiştik. Galibiyet için istediğimiz pozisyonları da bulduk. Kötü bir takıma karşı değil iyi bir takımla oynadık. Rakibimiz 10 kişi kalmamızı değerlendirdi. Bizim 10 kişi kaldığımızda daha disiplinli olmamız gerekirdi. Hakem inanılmaz şekilde kötü yönetim gösterdi. Kendini atan, küfür eden oyuncuya bu kadar mı tolerans gösterilir? Kesinlikle mağlubiyete
kılıf aramak için söylemiyorum. Penaltıyı kaçırdıktan ve 10 kişi kaldıktan sonra zaten mağlubiyeti hak ettik ama hakem yaptığı yanlışlarla sahaya damgasını vurdu. Hakemlerden yalnızca daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bize normal bir hakem versinler yeter. Maalesef bu sezon çok sayıda hakem hatasına maruz kaldık. Zaten sezon başından beri çok sayıda şeyle uğraşıyoruz. Biraz daha dikkatli olsunlar başka bir şey istemiyoruz. Daha kötü konuşmak lazım ama konuşamıyoruz. Hakem çok kötü bir yönetim gösterdi"
açıklamasında bulundu.
Kaçırdıkları penaltıyla ilgili olarak, takımın penaltıcısının Eneramo olmadığını ancak oyuncunun atmak istediğini belirterek arkadaşından izin aldığını ve atışı kullandığını anlatan Çalımbay, "Bizim için maçın kırılma anıydı. Rahatlıkla alabileceğimiz maçı kendi kendimize kaybettik" diye kaydetti.
Çalımbay, kendileri için hiç bir şeyin bitmediğini, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacakları 4. hafta maçını kazanarak iddialarını sürdüreceklerine inandığını söyledi.
Sivassporlu futbolcu Jan Rajnoch, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kendileri için üzücü şekilde bittiğini kaydederek, ``İlk yarıda maçı bitirebilirdik, üzgünüz`` diye konuştu.
Sivassporlu futbolcu Ziya Erdal ise önemli bir maçı kaybettiklerini belirterek, sonraki haftalarda alacakları neticelerle bu maçı telafi edeceklerine inandığını dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.