DÜNYA - 28 Nisan 2012 Cumartesi 22:11

GALATASARAY TRABZONSPOR`A KARŞI ZORLANMADAN KAZANDI

A
A
A
GALATASARAY TRABZONSPOR`A KARŞI ZORLANMADAN KAZANDI

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 3. haftasında Galatasaray, Trabzonspor`u deplasmanında 4-2 mağlup etti.
Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzon`dan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "İstanbul dışındaki son deplasmanımız. Trabzonspor ile Çarşamba günü İstanbul`daki maçımız da kolay olmayacak. Buradan 3 puan aldığımız için sevinçliyiz. Biz 2 tane içerde oynarken rakibimiz 2 tane dışarıda oynayacak. 2 puanla yarışı önde götürüyoruz. 9 puan önde götürürken 7 puan birden kaybettik. Dolayısıyla Trabzon`da
Trabzonspor`dan 3 puan almak bizi en azından kaybettiğimiz puanların telafisi açısından önemliydi" dedi.
Golü erken bulmalarının Trabzonspor adına talihsizlik olduğunu da ifade eden Terim, "Bugün bulduğumuz pozisyonları attık ancak geçen hafta bu pozisyonları atamamıştık. Geçen hafta bir yol kazası, bir trafik kazası ne derseniz deyin bir kaza geçirdik" diye konuştu.
Fatih Terim, geçen hafta Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan Mehmet Topuz`la ilgili basında çıkan haberler ve Lig TV muhabiri ile yaşadığı diyalog ile ilgili soru üzerine, "Mehmet Topuz konusunda bir bilgi kirliliği var. Bir defa sahada kim ne yaptı ben bilmiyorum, kızmam için bir sebep de yok. Benim duyduğum bir yerde bunun cevabı verilir. Nerde olursa olsun bu sadece Galatasaray Arena`da değil Türkiye`nin her türlü koridorunda bunun cevabı verilir. Kendi söyledi kendi dinlediyse bilmiyorum. Ayrıca Topuz
çizgiyi aşmayacak kadar bizi tanır. Gerçi Galatasaray kulübü açıklama yapmıştır. Bizi tanıyanlar bunu duysak cevapsız kalmayacağını bilir. Öbür arkadaşa gelince Lig TV ceketini unutup, forma giymiş gibi davrandı. Taraftar kimliği kurumsal kimliğini ezdi. Bağlı bulunduğu kurumu karıştırmış" ifadelerini kullandı.
Galatasaraylı futbolculardan Eboue, kendileri için çok önemli bir maça çıktıklarını anlatarak, "Allah`a teşekkür etmek istiyorum, böyle bir galibiyeti bize nasip ettiği için. Çok önemli bir 3 puan aldık" şeklinde konuştu.
Vatandaşı Zokora`nın Fenerbahçeli futbolcu Emre ile ilgili yaşadığı tatsızlık ile ilgili soru üzerine ise Eboue "Zokora ile çok iyi bir arkadaşlığımız var. Yaşı benden büyük olduğu için babam diye de nitelendirebilirim. Babam gibi seviyorum. Ben Emre`yi İngiltere`den de tanıyorum. İngiltere`de de böyle şeyler yaşanmıştı. Hiç hoş bir şey değildi" yorumunu yaptı.
Sarı-kırmızılı kaleci Muslera ise, "Mutlaka çok önemli bir maçtı. Çok önemli bir galibiyet aldık. İlk yarıda çok iyiydik. 2. yarıda birkaç pozisyon verdik ama kazanmasını bildik" açıklamasında bulundu.
Muslera penaltı pozisyonu için ise "Penaltı değildi" cevabını verdi.
TRABZONSPOR CEPHESİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yaptıkları hataların mağlubiyeti getirdiğini dile getirerek, "Bugün özellikle ilk yarıda yaptığımız hatalar ile rakibe avantaj sağladık. 3-0`dan sonra Galatasaray önemli bir üstünlük sağladı. 2. yarıda oyuna asıldık ama kaybedilen ama olmadı. Kaybedilen 3 puan bizi üzmüştür. Galatasaray çok rahat galibiyet aldı. Yaptığımız top kayıpları ve hatalar rakibe üstünlük sağladı. Olmayacak goller yedik. 3-1`den sonra yediğimiz 4. gol dikkatimizin ne kadar kötü olduğunu
gösterdi. Anormal hatalar yaptık. Sabırsız oynama anlayışı hataları arttırdı. Rakibe verdiğimiz pozisyonlar basit pozisyonlardı. Duran toptan yediğimiz 2 gol oyunu kopardı. Çarşamba günü daha az hata yapacağımızı umuyoruz" diye kaydetti.
Ayrıca Şenol Güneş, golcü oyuncu Burak Yılmaz`ı hazır olmadığı için oynatmadığını belirtti.
Trabzonsporlu futbolcu Colman Galatasaray`ı tebrik ederek, "Maçı nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadılar. İlk yarıda çok iyi oynadılar. Galatasaray hak ettiği bir galibiyeti aldı. Özellikle ilk yarıda rakip 2 duran toptan 2 gol yaptı. Bu bizi ister istemez çöküntüye uğrattı. Toparlanmaya çalıştık ama yeterli olmadı" dedi.
Bordo-mavili oyuncu Olcan Adın ise, mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirterek, "Kendi sahamızda oynadığımız maçı kazanmak için çıkmıştık ama maçı nerdeyse 2-0 geride başladık. 3. sıradaki yerimizi sağlamlaştırmak için Çarşamba günkü maçı kazanmamız gerekiyor. Penaltı pozisyonu bence de penaltı gibi değildi" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri gerçekleştirildi. Konsere gelenler, deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İletişim Fakültesi, Kurumsal İletişim Direktörlüğü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri düzenlendi. Konsere, seyirciler, bilet yerine 28-42 numara yeni spor ayakkabı ile giriş sağladı. Bu ayakkabılar köy okullarındaki çocuklara ulaştırılacak. Bu konserle birlikte, ihtiyaç sahibi çocuklara yardım edilmesi amaçlanıyor. Konseri Çanakkale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci izledi. Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi toplumsal faaliyetlerinden bir yenisini daha gerçekleştiriyor. Şahane bir konser verilecek. Konserde temel amacımız köy okullarındaki öğrenciler için izleyici, dinleyicilerden birer spor ayakkabı getirmesini istedik. Bugün gelen misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabı getirdiler. Bu ayakkabılar bayramdan önce köy okullarındaki minik öğrenciler ile buluşturulacak. Konserde müzik ve sahne sanatları fakültesi orkestrası ile barış koromuz sahne alacak” dedi. Projeye spor ayakkabı ile destek vererek, konseri izlemeye gelen Osman Acar, “İhtiyacı olan çocuklar için bu birlikteliğin sağlanmış olması çok önemli. Bizde çorbada ki tuz misali bu katkıyı yapabildiğimiz için kendimizi çok mutlu hissediyoruz” diye konuştu.