YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 10:20

İSTİKLAL İLKÖОRETİM OKULU ÖОRENCİLERDEN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ`NE HATIRA ORMANI

A
A
A
İSTİKLAL İLKÖОRETİM OKULU ÖОRENCİLERDEN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ`NE HATIRA ORMANI

Çan İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri, Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında Küçük Sanayi Sitesi`ne İstiklal Ormanı oluşturmak için fıstık çamı fidanı dikti.
İstiklal İlköğretim Okulu`nun 5, 6 ve 7. sınıflarından 40 öğrenci Çan Küçük Sanayi Sitesi`nde uygun bir alana 100 fidan dikerek örnek bir ağaçlandırma çalışmasına imza attı. Öğrenciler oluşturdukları ormana "İstiklal Ormanı" adını verdi. Okul Müdürü Turhan Çokgezer, fidan dikiminde yaptığı açıklamada "Bilinçli Gençlik kapsamında Türkiye genelinde Bilinçli Gençlik Derneği`nin yapmış 1400 proje var. Bu 1400 projeden bir tanesi bizim projemiz. Biz de sanayi bölgemizi ağaçlandırma olarak bir proje seçtik kendimize. Bu projemizin gerçekleşmesi aşamasında bize fidanları temin eden Belediye Başkanımız Abdurrahman Kuzu`ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Osman Özkan`a, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız`a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Çan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Ali Yıldız da "İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan`a, Okul Müdürü Turhan Çokgezer`e, öğretmenler Kamil Özdemir ve İsmail Kavas`a çok teşekkür ediyoruz ve bu küçük ormanımıza İstiklal Ormanı adını veriyoruz" şeklinde konuştu.
Öğrencilerin fidan dikim çalışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Okul Müdürü Turhan Çokgezer, Müdür Yardımcısı Metin Can, Koordinatör öğretmen Kamil Özdemir ve sınıf öğretmeni İsmail Kavas, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cevat İzdeş, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, Kooperatif 2. Başkanı Fahrettin Yaşar katıldı. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi yöneticileri fidan diken öğrencilere dikim sonrasında pasta ve meyve suyu ikram etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.