YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 11:32

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ FİKRİ IŞIK:

A
A
A
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ FİKRİ IŞIK:

Katıldığı bir programda 4+4+4 eğitim sistemini anlatan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, tüm ortaokul bölümlerine hazırlık sınıfı konulacağını açıkladı. Işık, ilkokul 5. sınıfların hazırlık olacağını söyledi.
Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Kocaeli Şubesi`nin düzenlediği şube idareciler toplantısına AK Parti Milletvekili Fikri Işık konuk oldu. Eğitimcilerin bir araya geldiği toplantıda 4+4+4 eğitim sistemi hakkında konuşan Milletvekili Işık, çok önemli açıklamalarda bulundu. Sendika Başkanı Süleyman Pekin`in ev sahipliğinde yapılan ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda konuşan Işık, ``Tüm okulların orta bölümüne hazırlık sınıfı koyulacak`` dedi
Bir ülke için en önemli ihtiyacın nitelikli insan gücü olduğuna dikkat çeken Işık, ``Bunu eğitimciler sağlamakta. Bizim eğitim sistemimizde tek tip insan yetiştirme mantığı uzun yıllar sürdü. Eğitimde ideolojik yaklaşım hızımızı kesen en önemli unsur oldu. Eğer bu yaklaşımı bıraksaydık eğitimde çok ilerde olurduk`` dedi. Işık, 4+4+4 sisteminin 12 yıla çıkma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.
Teklifin artık yasalaştığını hatırlatan Işık, ``Bunu üç temel başlıkta ele almamız gerekir. İlk olarak zorunlu eğitim 12 yıla çıkacak. Eğitim eğer 1997`de 5+3 olarak yasalaşsaydı biz bugün bu sistemi beklide uygulamayacaktık. İkinci olarak ise esnek ve kademeli bir yapı oluşacak. Sadece 28 Şubat`ta yapılan yanlışı düzeltmiyor, yeni bir sistemi de getiriyoruz. Üçüncü ayağın özelliği ise öğrencilerin yaptığı tercihlerden kısıtlamaya tabi olmaması`` dedi.
Konuşmasının devamında eğitim sistemi hakkında detaylı bilgi veren Işık, ``Öğrenciler hiçbir aşamada hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmayacak. Öğrenci, ortaokulda neyi seçerse seçsin lisede istediği alana gidebilecek. Türkiye`nin 15 yılını tüketen meslek liselerindeki kat sayı sorunu olmayacak" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.