YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 11:53

ADANA-NABUEL KARDEŞ ŞEHİR OLDU

A
A
A
ADANA-NABUEL KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Adana, Tunus`un Nabeul kenti ile kardeş şehir oldu. Protokolü Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zinhi Aldırmaz ile Nabuel Valisi Mouhmut Jaballah imzaladı.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş Başkanlığı`nda Tunus`a giden AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Tunus`un Fahri Konsolosu M. Nuri Sabuncu, Seyhan Belediyesi`nin AK Partili Meclis üyesi Ahmet Nuri Sabuncu`dan oluşan heyet bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Özellikle Osmanlı dönemine ait tarihi yerlerin ziyaretinden sonra Nabuel Valiliği`ne geçen Türk heyeti, Vali Mouhmut Jaballah ile bir süre görüştü. Burada, Türkiye ile Tunus arasındaki ilişkilerin her alanda en üst düzeye çıkması ve Adana ile Nabuel`in ``˜kardeş şehir` olması için protokol imzalandı. Protokolü Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Nabuel Valisi Mouhmut Jaballah imzaladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.