YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 14:04

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ GÜNEŞ TABİP ODASI`NI ZİYARET ETTİ

A
A
A
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ GÜNEŞ TABİP ODASI`NI ZİYARET ETTİ

AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının önlenmesi için mecliste komisyon kurulmasını istediklerini söyledi. Tabip Odası`nı ziyaret eden Milletvekili Güneş, doktorların insanlara faydalı olmak için çalıştığını ifade ederek hastanelerdeki artan yoğunluğa dikkat çekti.
Uşak Tabip Odası`nın genel kurul toplantısı nedeniyle odayı ziyaret eden AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, hekimlere yönelik şiddetin sona erdirilmesi için bakanlığın gerekli adımları atacağını söyledi. Milletvekili Güneş`e İl Başkanı Mehmet Gün de eşlik etti. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş`e ziyaret nedeniyle teşekkür eden Dr. Sevgi Sağlam, hekimlere yönelik şiddetin sona ermesini istediklerini ifade ederek hükümetten ve Sağlık Bakanlığı`ndan bu konuda somut adımlar atmasını beklediklerini söyledi. Ziyaret esnasında Türkiye`nin en zeki çocuklarının doktor olduğunu söyleyen Dr. Sevgi Sağlam, `` Bu ülkenin en zeki çocukları doktor oluyor. Maalesef doktorlara yönelik şiddet son dönemlerde arttı ve hekimler onurlarını kaybetti. Bunda Sağlık Bakanlığı`nın politikaları çok etkili oldu. Biz bu şiddet olaylarının bir an önce sona ermesini istiyoruz`` dedi.
Sağlık çalışanlarının fedakarca görev yaptığını kendilerini de üzdüğünü anlatan Milletvekili İsmail Güneş, ``Gaziantep`te bir doktor arkadaşımızın saldırı sonucu yaşamını yitirmesi bizi derinden üzdü. Meslektaşımızın acısını yaşamadan Van`dan daha kötü bir haber geldi. Bir BDP milletvekili doktor arkadaşımıza şiddet uyguladı. Bu milletvekilinin yaptığı saldırı anlaşılabilir yada kabul edilebilir değil. Bu saldırının siyasi olduğunu düşünüyor ve şiddetle kınıyorum. Mecliste sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların araştırılması için bir komisyon kurulmasını istiyoruz. Bildiğiniz gibi bundan sonra bakanlık şiddet olaylarında doktorlarımıza hukuki destek sağlayacak. Bir de son yıllarda hastanelere müracaatlar arttı. Bu iş yoğunluğu nedeniyle doktorlarımız bazen 36 saat aralıksız görev yapıyor. Hastalarımız ve hasta yakınları ise yoğunluk olduğu zaman kendi tedavilerinin bir an önce yapılmasını istiyor. Biraz sabırsız davrananlar oluyor. Bu tahammülsüzlük maalesef zaman zaman şiddete dönüşüyor. Biz hasta haklarının da hekim haklarının da korunmasından yanayız. İki tarafın haklarının korunması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz`` dedi.
Bu arada Uşak Tabip Odası`nın iki gün sürecek seçimli genel kurulu başladı ve ilk 9 gündem maddesi bugün görüşüldü. Yarın yapılacak seçimlerde ise yaklaşık 226 doktor oy kullanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Gölpazarı’nda Trafik Haftası’nda çocukları bilgilendirildi Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde kurulan trafik stantlarında trafik haftası etkinliği yapılırken, çocukları bilgilendirildi. Gölpazarı, Karayolları Trafik Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerle trafik güvenliğine dikkat çektiler. İlçe Emniyet Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığı trafik birimleri pazaryeri alanı girişinde öğrencilere seminer verdiler. İlçe Emniyet Amirliği, İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı trafik birimleri tarafından tanıtım stantları kurularak, vatandaşlar ve geleceğin sürücüleri olan çocuklar için bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Stantlarda genel trafik kuralları, yayaların sorumlulukları ve uyması gereken kurallar, trafik işaret ve levhalarının önemi ile anlamı gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca emniyet kemeri kullanmanın önemi ve birimlerde kullanılan araç ve teçhizatlar hakkında da detaylı bilgi verildi. Stantta trafik timlerinin uygulamalarda ve eğitimlerde kullandıkları malzemeler sergilendi. Ziyaretçilere hediyelik dergi, boyama kitabı ve benzeri materyaller dağıtıldı. Trafik kurallarına dikkat çekmek ve güvenli sürüş bilincini artırmak amacıyla bu tür etkinliklerin önemi vurgulandı. İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ferdi Erbakıcı, Gölpazarı İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Cihad Emir, Bilecik Jandarma Trafik Şube Müdürü Teğmen Fatma Aydın, İlçe Emniyet Amiri Önder Gürkan Oral ve Polis Merkezi Amiri Tamer Kurtul katılım sağladılar.
Kırşehir Kırşehir’de S plaka mağdurlarına seçimlerden 5 gün önce söz verilmiş Kırşehir Belediyesi tarafından araca takılı olmayan 51 servis plakasının iptali sonrası mağdur ediklerini düşünen servis şoförleri; Mahalli İdareler Seçimlerinden 5 gün önce Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’nun kendilerine mağduriyet yaşanmayacağı yönünde söz verdiğini söyledi. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala yaşananlar karşısında çaresizliklerini anlatan servisçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yürütüyor. Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde toplanan esnaflara söz verildiğini anlatan Mustafa Öztürk, belediye başkanının kendilerini yanılttığını söyledi. Öztürk, “Plakamı 5 yıl önce aldım. O dönem şartlarında 60 liraya plakayı satın aldım. Şuanki enflasyonla mağdur edildim. Belediye Başkanı bizi yanıltarak plakalarımızı aldı. Böyle ticari ahlak olmaz. Yanında müdürüyle seçim öncesi söz verdi, seçimden sonra da encümen kararıyla plakaları iptal etti” dedi. Emre Kanalmaz da, yaşanan süreçte belediye başkanına güvendiğini ve yanıldığını söyleyerek, "Seçimler öncesinde servisçi esnafı toplayıp mağdur etmeyeceğini söylemesine rağmen biz ‘S’ plaka mağduru olduk. Sürenin tekrar uzamasını istediğini söyleyen Selehattin Ekicioğlu’na güvenmiştik” diye konuştu. Başkana güvenip işsiz kaldılar Verilen vaatlerin ardından işsiz kaldıklarını belirten Eşref Ersoy ise, "Benim iki çocuğum var şuan için işsiz geziyor. İşimiz var ama bizler bu durumda mağdur edildik. Aynı durumu dolmuşçuluk tada gördük. Belediye otobüsleri 8-9 liraya öğrenci taşıyor. Okullar önünde istedikleri gibi indi-bindi de yapabiliyorlar. Belediye kendisi de zarar ediyor” ifadelerini kullandı. "Halkın yanında iken halkı karşısına aldı" diyen Olcay Deniz ise çok büyük zarara uğratıldıklarının altını çizdi.