YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 14:20

AYNI DALDA ERİK VE BADEMİN BENZERLİĞžİ GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

A
A
A
AYNI DALDA ERİK VE BADEMİN BENZERLİĞžİ GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Mersin`in Mut ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyünde erik ağacı, aynı dalda erik ve badem meyvesine benzer meyve vermesi görenleri şaşırttı.
Yeşilyurt Köyündeki bahçesindeki erik ağacından meyvesini toplamaya giden İsmail Uslu (40) aynı dallarda hem erik hem de badem meyvesini görünce şaşkına döndü. Ağaçtan bademe benzer meyvelerin bir kısmını toplayıp ziraatçılara gösterdim diyen Uslu, "Bana çok nadir görünen bir olaydır. Çiçek zamanı kanatlıların badem ağacındaki çiçeklerden getirdikleri döllenme dediğimiz olay olduğunu söylediler" dedi.
ABAŞ; "BADEM DEОİL ERİK CEP HASTALIОI"
Mut ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, "Bu olay eriklerde çok nadir görülen cep hastalığıdır. Çok yağış ve nem olan bölgelerde meyveler deforme olur. Şekli ve rengi bozulur. Normal büyüklüğünü kaybeder, uzun, yassı veya normalden çok daha büyük bir durum alır. İçlerinde ekseriye çekirdek bulunmaz. Meyve eti gevrek yapılıdır. Tadı ve rengi bozuktur. Renk önceleri sarımsı sonradan grimsi ve kahverengi olur ve nihayet esmerleşerek kurur ve dökülür" dedi.
Bu hastalıkla ilgili mücadele hakkında da bilgi veren Abaş, "Ağaç üzerinde kalan ve yere dökülen hasta meyveler toplanıp yok edilmeli, kuruyan dalcıklar temizlenerek yakılmalıdır. Çok yağış ve nemli geçen havalarda tomurcuklar kabardığı sırada açılmadan önce ve ikinci ilaçlama ise çiçek yaprakları takriben yüzde 80 dökülünce bordo bulamacı veya bakırlı preparatlar ilaçlamalarda kullanılmalıdır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da, şehit polisler için tören düzenlendi Adıyaman’da bir polis memuru tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer için Adıyaman’da tören düzenlendi. Adıyaman Altınşehir Şehit Ahmet yıldırım polis Merkezinde polis memuru S.U.Ş. tarafından açılan ateş ile şehit olan Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer için Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Gerçekleştirilen tören sonrası evli olan Sivas doğumlu Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’in cenazesi İstanbul’a, evli ve 2 çocuk babası olan Kahramanmaraş doğumlu Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül’ün cenazesi ise Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gönderildi. Cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İl protokolü, kurum müdürleri, STK temsilcileri, askeri erkanlar, polisler ve çok sayıda kişi katılırken, şehitlerin yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Olay bir önceki gün akşam Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezinde meydana gelmiş, polis memuru S.U.Ş., beylik tabancasıyla Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’e ateş açarak şehit etmişti. S.U.Ü., ise burada bulunan diğer polis ekiplerinin bacağına ateş etmesi sonucu yaralanmış ve etkisiz hale getirilerek hastaneye kaldırılmıştı.