YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 14:32

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLE UTSO ORTAKLAŞA GERİ KAZANIM KONGRESİ DÜZENLEYECEK

A
A
A
UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLE UTSO ORTAKLAŞA GERİ KAZANIM KONGRESİ DÜZENLEYECEK

Uşak Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ortaklaşa geri kazanım kongresi ve sergisi düzenleyecek. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ile UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, 2-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek kongre öncesi değerlendirme toplantısı yaptı.
Uşak Üniversitesi`nin ev sahipliğinde yapılacak olan ve UTSO tarafından desteklenecek ``1. Geri Kazanım Kongresi ve Sergisi`` bundan sonra iki yılda bir yapılacak. Rektör Çelik ile UTSO Başkanı Kuvvet, bu konuda prensip anlaşmasına vardı. 1.Geri Kazanım Kongresi`ne 20 farklı üniversiteden 81 akademisyenin katılacağını ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik, kongrede sektörle ilgili son teknolojik yenilikler ile bilimsel araştırmalar ve atık-çevre-enerji-ekonomi çerçevesindeki gelişmelerin masaya yatırılacağını söyledi. UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet ise kongre ve serginin kent ekonomisine ve sektöre katkı sağlayacağını ifade etti.
Düzenlenecek kongrenin üniversite- sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik,``Çevrenin ve doğal kaynaklarımızın korunması ve atık miktarının azaltılarak ekonominin iyileştirilmesi amacıyla düzenlenen 1. Geri Kazanım Kongremize 20 farklı üniversiteden 81 akademisyen bildiri gönderdi. Çeşitli atıkların geri kazanımına yönelik son teknolojik gelişmeler, bilimsel araştırma sonuçları ve atık-çevre-enerji-ekonomi çerçevesindeki en yeni gelişmelerin sunulacağı kongre üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek`` dedi.
UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ise Uşak`ın tekstil teleflerinin geri kazanımında önemli bir il olduğunu söyleyerek ``Uşak geri kazanımda Türkiye`nin lider ili olmaya aday. Tüm dünyada geri dönüşüm sektörüne ciddi destekler veriliyor. Geri kazanım sektörü şehrimiz ve ülkemiz için ekonomik karlılığı bulunan bir sektör. Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 1. Geri Kazanım Kongre ve Sergisi hem şehrimiz hem de ülkemiz için önemlidir. Kongrede sektörün sorunları ve çözümler ortaya konulacak. Biz Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak böyle bir çalışmaya destek olmaktan dolayı mutluyuz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Minik Dahiler, Kazdağıları Bilim Köyünü ziyaret etti Balıkesir’in Havran ilçesinde, Kazdağları Bilim Köyünü, kendilerine Minik Dahiler diyen 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencileri ziyaret etti. Minik Dahiler bilim köyünde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Kazdağları Bilim Kampını ziyaret eden Minik Dahiler burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar ve Kazdağları’nın endemik bitki türlerini yakından tanıma fırsatı buldular. Kazdağları Bilim Köyü ve AR-GE Firması sahibi Faruk Durukan Kazdağları Bilim Köyü’nün onlarca bilimsel çalışmaya ev sahipliği yaptığını ifade ederek “Şu anda Kazdağları’nda 700 rakım yükseklikteyiz. Burası Kazdağları Bilim Köyü. Burada bilimsel çalışmalar yapılıyordu; bugüne kadar yine yapılıyor. Üniversitelerimiz bilimsel çalışma için geliyor fakat bugün ilk defa minik dahileri aldık, 5 yaş grubu” dedi. Kazdağları’nın farklı ve özel yapısı ile bilimsel çalışmalara ev sahipliği yaptığını ifade eden Durukan “Şu anda yapılan Kazdağı’ndaki bilimsel çalışmalar hakkında miniklere bilgi verdik. Onlar da çok heyecanlandı, biz de çok heyecanlandık. Buradaki amacımız çok küçük yaşta minik çocuklara bilimsel çalışmaları aşılamak, öğretmek, o heyecanı vermek. Bunu yaptığımız için de çok da mutluyuz. Çocuklarımız da çok mutlu. Bu projelerimiz bu şekilde 5 yaş grubuna kadar inmeyi başardık. O da bize büyük mutluluk veriyor” dedi.