YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 23:00

(ÖZEL HABER) BİR GARİP ASANSÖR HİKAYESİ

A
A
A
(ÖZEL HABER) BİR GARİP ASANSÖR HİKAYESİ

Balıkesir`de ilginç bir asansör hikayesi yaşandı. Geçirdiği trafik kazasında vücudunun belinden aşağısı felç olduğu için yürüyemeyen şahıs, birinci kattaki evin balkonuna dışarıdan asansör yapmak isteyince komşu engeliyle karşılaştı.
Plevne Mahallesindeki kendi evlerinde ikamet eden Yüksel - Dilek Dinç çifti, insanlık namına ilgi bekliyor. 2010 yılında karı-koca içinde bulundukları araçla geçirdikleri trafik kazasından biri burnu dahi kanamadan kurtulurken diğeri ise omurilik kemiği kırıldığı için ölümden dönüp felç kalan Dinç çifti, aylardır verdikleri, `asansör` mücadelesiyle ilgi çekti. Bacakları tutmadığı için evin tekerlekli sandalyeye mahkum olan, o da olmayınca sürünerek gitmeye çalışan Yüksel Dinç, 5 katlı binanın birinci katındaki evinde dışarıya çıkıp girebilmek için tekerlekli sandalyesiyle rahat hareket edebileceği bir asansör yaptırmaya karar vermiş. Bunun için izin istediği site yöneticisi, "Hırsıza davetiye çıkaracaksın" diyerek karşı çıkmış. Komşusundan cevap gelmeyince belediyeye başvuran Dinç çifti, buradan aldıkları sözlü olur ile evlerinin balkonuna asansör için çalışmaya başladı. Ancak, birkaç gün sonra eve gelen belediye ekipleri, "Hakkınızda şikayet var. Komşunuz bu asansörün yapılmasına karşı çıkıyor. Hiçbir şey yapamazsınız" diyerek işi durduruyor. Devam edecek olmaları halinde ise mühürlemek zorunda kalacaklarını anlatıp ayrılıyorlar. Çaresizlik içinde kalan Dinç çifti ise anlayış istiyor. Felç kısmının fizik tedavi ile zaman içerisinde iyileşebileceğini söyleyen Yüksel Dinç, geçici bir süre için de olsa asansör yapmalarına izin verilmesini istedi. Yüksel Dinç, "2007`de emekli oldum, 3 Kasım 2010`da kaza yaptım. 4 ay hastanede yattım, Uludağ üniversitesinde. Arabayı mıcıra kaptırdık, takla attı. Kazada omurilik kırıldı, ameliyat oldum belimden aşağı tutmuyor, yürüyemiyorum. Tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım. Dışarı çıkmak için çare arıyoruz. Önce ev aradık, Edremit, Altınoluk, Akçay, Akhisar, Soma, Balıkesir. Ev var ama fiyatları bizi aşıyor. Tekerlekli sandalye ile evime rahat girip çıkayım istiyorum. Gezebilirsem egzersiz ile kas yapıp iyileşme ihtimalim var. 4-5 ay ev aradık bulamadık. Şimdi oturduğumuz kendi evimiz, birinci kattayız. Eve tek başıma gelip gidebilmek için balkona asansör yapmak istedik. Yöneticiye söyledim, bana `hırsıza kapı açarsın` dediler. `Hırsıza kapı olmaz` dedim. Bekledim, cevap yok. Belediyeye gittik, bize siz başlayın, Encümene havale ederiz dediler. Eğer bu konu mahkemeye düşerse siz haklı çıkarsınız dediler. Biz de başladık, ama şikayet olmuş belediyeden geldiler `bunu yapamazsınız` deyip durdular" dedi.
ENGELLİYE İNSAN ENGELİ
Yüksel Dinç`in eşi Dilek Dinç de komşularının duyarsızlığından yakındı. Neden böyle davranıldığını anlamadıklarını söyleyen 3 çocuk annesi Dilek Dinç (46), "Kazaya kadar hiçbir sorunumuz yoktu. Bir buçuk yıl önce eşimle Soma`ya giderken aracı ben kullanıyordum, mıcırda takla attık, ben hiç yara almadan kurtuldum eşimi öldü diye götürdüm. Çok ağırdı durumu. Emniyet kemeri bozuk olduğu için takılı değildi, benim takılıydı. Eşim 20 gün Bursa`da yattı, ameliyat oldu. O kazadan beri felç, yürüyemez halde. Ev aradık, bütçemize uygun bulamadık. Engelli diye eşimin yaşama hakkını elinden alamam. Düşündük, taşındık, girişe rampa yapsam uygun değil. Çünkü merdiven çok dik. Eşimin kimseye muhtaç olmadan dışarı çıkıp, eve girmesi gerekiyor. Asansörden başka çare bulamadık. Burada 10 bin TL istediler. Soma`daki yeğenimden rica ettik, ustası yardımcı oldu 3 bin 600 TL ile anlaştık. Kredi çektik, usta asansör için işe başladı. Ama bunlardan önce site yöneticisi ile görüştük, bekledik cevap alamadık. Sonra belediyeye başvurduk. Başlayın dediler biz de başladık. Kıyamet koptu. Hırsız bahanesiyle karşı çaktılar. Ama anlatamadık, düz duvar gibi olacak, içinde asansör kabini olacak. Belediye yapabileceğimiz bir şey yok diyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Benim bu insanı yardımsız dışarıya çıkarmam imkansız. Eşim kimseye bağımlı kalmadan çıkıp girebilsin,. Bunu sağlamak zorundayız. Engelliye insan engeli bu. Düşüncedeki engelleri kaldırmak gerekiyor önce. Biz anlayış bekliyoruz, engelliye insan engeli konmasın. Hangimizin elinde senet var, benim başıma gelmez diyebilir miyiz? Kim diyebilir ki bunu?" diye konuştu.
Başlı kalan asansör ile kendi evlerine hırsız girme tehlikesinin arttığı Dinç çifti, bir umutla asansör sistemini tamamlamalarına izin verilmesini bekliyor. Eşi ve kendisi öğretmen olan site yöneticisi ise konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.