GENEL - 29 Nisan 2012 Pazar 10:51

BAŞKAN GÖKÇEK`TEN KARIŞ KARIŞ DENETİM

A
A
A
BAŞKAN GÖKÇEK`TEN KARIŞ KARIŞ DENETİM

Başkentlilere, önümüzdeki iki yılın projeler açısından çok daha hareketli geçeceği müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bürokratlarıyla birlikte sahaya inerek, çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Osman Özbayrak, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes, Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz ve ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk ile birlikte denetim yaptı.
Hacı Bayram`da başlayarak Sincan`da sona eren gezide kaldırımlardan, yama gerektiren asfalta, parklardan AOÇ Bulvarı gibi dev projelere kadar pek çok noktada inceleme yapan Başkan Gökçek, işlerin daha hızlı ve sorunsuz bitirilmesi için yapılması gerekenler konusunda bürokratlarına talimatlar verdi, eksikliklerle ilgili notlar aldı. Hacı Bayram Cami avlusunda başlayan denetim turunda, çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Gökçek, ardından bürokratlarıyla otobüse binerek, Hıdırlıktepe Ofisi`ne geçti. Eski
bir Ankara evinin restorasyonuyla yapılan ofiste Başkan Gökçek, Altındağ`daki çarpık yapılaşmaya hançer vuracak kentsel dönüşüm projelerinde daha hızlı yol kat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
"HER GÜN BİR PARK"
Otobüsle sürdürülen denetim gezisinde İstanbul Yolu boyunca kaldırım, asfalt, alt ve üst geçit ile yeşil alanların daha da estetik hale getirilmesi için bürokratlarına talimatlar veren Başkan Gökçek, Hayvanat Bahçesi`ndeki kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, uzun vadede Ortadoğu`nun en büyük tema parkına kavuşacak turistik bölgede kısa vadede yapılması gereken değişikliklere dikkat çekti. AOÇ Hemzemin Geçit`e yapılan üst geçit ve yeni yapılacak bulvara bağlantı yollarında da inceleme
yaparak, bilgi alan Başkan Gökçek, ilgili bürokratlarından çalışmalarla ilgili her gün rapor vermelerini istedi. Gezisine devam eden Başkan Gökçek, hafta sonu tatili nedeniyle oldukça kalabalık bir gün yaşayan Göksu Park`ta da Başkentlilerle sohbet edip, bol bol fotoğraf çektirerek, yaz boyunca 60 parkı "Her gün bir park" sloganıyla açmayı düşündüklerini müjdeledi.
SİNCAN`A SPOR TESİSİ
Sincan sınırlarında, Belediye Başkanı Mustafa Tuna`nın da katılımıyla sürdürülen denetim gezisinde bir sonraki durak ise inşaatı yarım kalan Fatih Yüzme Havuzu oldu. Sincan Belediyesi tarafından yapımına başlanan ancak hukuki sıkıntılar nedeniyle bitirilemeyen ve Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen inşaatta incelemeler yapan Başkan Gökçek, yan tarafta bulunan futbol sahası ile birlikte genişleyen alana neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Başkan Gökçek, hukuki sıkıntıların
giderilerek bir an önce bu alanda spor tesisleri ve çok amaçlı salonların yapılması için talimat verdi.
ASO 1. Organize Sanayi Bölgesini de ziyaret eden Başkan Gökçek, çocuk oyun grupları, spor aletleri, açık alan mobilyaları yapan bir şirketi ziyaret ederek, çeşitli konularda örnek çalışmalar istedi. Başkan Gökçek inceleme gezilerini sürdürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli KOSTÜ, YÖK’ün 2025 izleme raporunda üst sıralarda yer aldı Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025"te, öğrenci memnuniyeti, uluslararasılaşma ve bağış miktarı gibi kategorilerde ilk 20 üniversite arasına girdi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, YÖK tarafından 201 üniversitenin 67 farklı gösterge üzerinden değerlendirildiği rapor yayımlandı. Eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme, proje ve yayın, uluslararasılaşma ile topluma hizmet kategorilerinde yapılan değerlendirmelerde Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin performansı dikkati çekti. Memnuniyet ve erişilebilirlikte üst sıra Raporda yer alan Türkiye Üniversite Deneyim Araştırması verilerine göre Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, "Erişilebilirlik Memnuniyeti" göstergesinde yüzde 77,50’lik oranla Türkiye genelinde 10’uncu sırada yer aldı. Üniversite, "Öğretim Üyelerinden Memnuniyet" alanında ise yüzde 79,41 ile Türkiye’nin en iyi 18’inci üniversitesi oldu. Üniversitenin kazandırdığı bağış miktarının bir önceki döneme göre artış göstererek 351,7 milyon liradan 638,5 milyon liraya yükseldiği belirtildi. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi,, bu rakamla bağış miktarı kategorisinde Türkiye genelinde 3’üncü sırada yer aldı. Bilimsel bilginin yaygınlaşması kapsamında ise üniversite adresli yayınların yüzde 80,13’ünün açık erişimli olması, kurumu bu alanda Türkiye 6’ncısı yaptı. Öğrenci sayısında yüzde 21 artış Rapora göre, üniversitenin toplam öğrenci sayısı bir yılda 3 bin 927’den 4 bin 756’ya yükselerek yaklaşık yüzde 21’lik büyüme kaydetti. Uluslararasılaşma başlığında da yüzde 16,41’lik uluslararası öğrenci oranıyla Türkiye’de bu alandaki ilk 20 üniversite arasında yer alındı. Ayrıca üniversitenin, 24 bilim iletişimi faaliyeti ile "topluma hizmet ve bilimi toplumla buluşturma" başlığında en aktif ilk 20 kurum arasına girdiği bildirildi.