DÜNYA - 29 Nisan 2012 Pazar 12:19

TRABZONSPOR`UN KEYFİ KAÇTI

A
A
A
TRABZONSPOR`UN KEYFİ KAÇTI

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 3. hafta maçında dün kendi sahasında Galatasaray`a 4-2 mağlup olan Trabzonspor`da keyifler kaçtı. Bordo-mavililerin devler ligi umutları ise gelecek seneye kaldı.
Hüseyin Avni Aker Stadyumu`nda Beşiktaş`ı 1-0 mağlup ederek son 6 resmi maçtaki galibiyet özlemine son veren Trabzonspor, sahasında Galatasaray karşısında aldığı 4-2`lık mağlubiyetle yıkıldı. Sarı-kırmızılı takıma karşı alınan farklı yenilginin şokuna yaşayan bordo-mavili takımda, devler ligi umutları da bir başka bahara kaldı.
Süper Final`i 2. sırada tamamlamayı hedefleyen Trabzonspor`un bu hayalide matamatiksel olarak biterken yeni hedef ise Süper Final`i, Beşiktaş`ın üstünde tamamlamak olarak belirlendi. Galatasaray karşısında alınan mağlubiyet teknik direktör Şenol Güneş ise çileden çıkardı. Tecrübeli teknik adamın özellikle yapılan basit top kayıpları ve gereksiz fauller nedeniyle oldukça sinirlendiği ve bekleneni veremeyen oyuncularını uyardığı öğrenildi. Güneş`in özellikle maçtan maça performanslarında ciddi değişimler
olan bazı oyuncularına ikazlarda bulundu. Kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini belirten deneyimli teknik adam, artık önlerine bakacaklarını ve bundan sonra grubu tamamlayacakları en iyi yerde bitirmek için gayret göstereceklerini belirtti.
Üst seviye takımların yapmayacağı hataları yaptıklarını ifade eden Güneş, "Sizlerin iyi niyetinde şüphem yok. Kazanma arzunuz ve isteğiniz var. Takım bütünlüğü içersinde eksiklerimiz var bu eksiklerimizi gören rakip bunu iyi değerlendiriyor. Sahamızda aldığımız bu skor bizim için olumsuz bir durum oldu. Rakibimizle evimizde oynadığımız ilk maçı da Galatasaray çok rahat kazanmıştı. İlk yarıda rakibimizden 3 gol yemek bizim için kabul edilemez bir olay. Çarşamba günü tekrar Galatasaray ile oynayacağız.
Kendimizi affettirmemiz için bir fırsat olabilir. Daha az hata yaparak maçı kazanırız" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor`un Arjantili oyuncusu Gustavo Colman, Galatasaray`ın galibiyeti hak ettiğini belirterek, "Galatasaray`ı tebrik etmek istiyorum. Nasıl oynamaları gerekiyorsa öyle oynadılar. İlk yarıda üstün oynadılar. İkinci yarıda en azından bir puanı kurtarmak için mücadele ettik. Ancak bu anlayışımızda da başarılı olamadık. Şimdi Çarşamba günü oynayacağımız ikinci Galatasaray maçına motive olmaya çalışacağız. Özellikle ilk yarıda yaşadığımız 45 dakika bize büyük bir darbe vurdu. Gol pozisyonuna girmeden
iki gol buldular. Bu bizi psikolojik olarak çöküntüye uğrattı. Bu durum da skora yansıdı" dedi.
Trabzonspor`un savunma oyuncusu Giray Kaçar, Gealatasaray karşısında bireysel hata yaptıklarını söyledi. Maça kötü başladıklarını ifade eden savunma oyuncusu, "Maça kötü başladık. Bireysel hatalar yaptık, çıkarken kaptırdığımız topları rakibimiz çok iyi değerlendirdi.
Galatasaray maçı ilk yarıda kopardı biz ise ikinci yarıda maça asıldık ama bu yeterli olmadı. İlk yarıda yediğimiz basit goller yüzünden moralimiz ve direncimiz kırıldı. Galatasaray ile 3 gün sonra İstanbul`da karşılaşacağız bu maçta yaptığımız hataları görüp, dersler çıkartacağız. O maça en iyi şekilde hazırlanıp güçlü çıkmak istiyorduz" şeklinde konuştu.
61. DAKİKA KABUSU
Trabzonspor taraftarlarının geleneksel hale getirdiği 61. dakika kutlamaları son haftalarda Trabzonspor için adeta bir kabus oldu. Trabzon`nun plaka numarası olan 61`den esinlenilerek yapılan 61. dakika şovlarında bordo-mavili taraftarlar söz konusu dakikalarda yenen gollerin üzüntüsünü yaşamaya başladı. Spor Toto Süper Final`in ilk haftasında deplasmanda oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında rakibine 2-0 mağlup olan Trabzonspor ilk golü Baroni`nin ayağından 36. dakikada yerken ikinci golü ise 61. dakikada
Moussa Sow`un ayağından yiyerek hayal kırıklığı yaşadı. Son oynanan Galatasaray maçında ise rakibine 4-2 mağlup olan Trabzonspor ilk 3 golü 20,22 ve 41 dakikalarda yerken 4 golü ise Eboue`nin ayağından 61. dakikada yedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir