YEREL HABERLER - 29 Nisan 2012 Pazar 13:04

GÖNÜLLÜ EОİTİMDE BAYRAM YAŞANDI

A
A
A
GÖNÜLLÜ EОİTİMDE BAYRAM YAŞANDI

Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri (TODAM) aracılığıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi çocuklara gönüllü ders veren ODTÜ Mezunlar Derneği Proje ekibi Ankara Gönüllü Takımı, 23 Nisan coşkusunu öğrencilerine ODTÜ Devrim Stadyumunda yaşattılar.
Üniversite öğrencilerinden oluşan Ankara Gönüllü Takımı, 2010 Mart ayından beri Çankaya`nın Mürsel Uluç, Mimar Sinan ve Şirindere Mahallelerinde hafta sonları çocukların evlerine kadar gidip ilköğretim çağındaki çocuklara ders veriyorlar. ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Ankara Gönüllü Takımı çocuklara ders vermekle kalmayıp onlara üniversite kültürünü benimsetmeye ve onların ufkunu açmaya yönelik fikir sahibi olmalarına da katkıda bulunuyorlar.
Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi sponsorluğuyla gerçekleşen ve bayram havasında geçen `Çocuk Şenliği`ne katılan Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, "Üniversite öğrencilerinin ders alma ve dershaneye gitme imkanı olmayan yoksul öğrencilere destek olmak amacıyla başlattıkları bu proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Geleceğini inşa etmeye çalışan çocuklara yönelik böylesine yararlı projeler, toplumsal dayanışma açısından büyük önem arz ediyor. ODTÜ ve Hacettepe
Üniversite öğrencilerinin içten çabalarıyla gerçekleşen bu projeyle toplumsal dayanışmanın güzel bir örneği veriliyor" dedi.
Şimdiye kadar 52 evde 120 gönüllüyle 127 çocuğa ulaşan Ankara Gönüllü Takımı 400`ü aşkın çocukla, 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı. Bilim masalarında deneyler yaparak şenliğe başlayan çocuklar, dans ve şarkı yarışması yapmalarının yanı sıra, üniversite topluluklarının dans ve capoeira gösterilerini izleyip doyasıya müzik dinlediler. Sonrasında artık giderek yok olmaya başlayan sokak oyunlarını dilediklerince oynayan çocuklar ODTÜ Devrim Stadyumundan neşe içinde ayrıldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ER-VAK Başkanı Güzel; "Sarıkamış Harekâtı yüce Türk milletinin hafızasında hüzünlü bir sayfadır" Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Sarıkamış Harekatı’nın 111. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Türk tarihinin en trajik sahnelerinin yaşandığı bu savaş sırasında, beyaz karları kefenleri yapan Allahuekber şehitlerini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti. Güzel, çok uzun yıllar ülke gündeminden uzak tutulan ve karlar altında saklı kalan Allahuekber Şehitlerini 2003 yılında yaptıkları "Allahuekber şehitleri torunlarıyla buluşuyor" etkinliği ile gündeme taşıdıklarını ve uzun yıllar konunun takipçileri olduklarını belirterek ER-VAK’ın bu konuda büyük bir tarihi sorumluluğu yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Sarıkamış Harekatı anma proğramlarıyla ilgili açıklamalarda da bulununan Güzel, tarihin seyri ve gerçekliği içerisinde bu proğramların yapılması gerektiğine dikkat çekerek Sarıkamış’ın o tarihlerde düşman işgalinde olduğınu, harekatın Erzurum’da planlandığını ve başlatıldığını, 3.Ordu Komutanı Hafız Hakkı Paşa’nın mezarının Erzurum’da bulunduğunu hatırlatarak anma merasimlernin Kars Kapı Şehitliğin’den başlatılmasını arzu ettiklerini söyledi. Güzel onbinlerce Mehmetçiğin, toprağı vatan yapmak uğruna soğuğa, tifüse ve Ruslara karşı vermiş olduğu ve sonu hüzünle biten şanlı mücadelenin yıl dönümünde Allahuekber ve Soğanlı dağlarında bir hilal uğruna canlarını veren şühedayı saygı, rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.
Kayseri Rektör Prof. Dr. Altun; Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersini verdi Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun; Medeniyetin Burçları Derneği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersini verdi. Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun; öğrencilere ERÜ hakkında bilgi vererek, " Üniversitemiz Anadolu’da kendinden çok söz ettiren marka değeri yüksek güçlü bir üniversitedir" dedi. ERÜ’nün sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygın bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, "Sizin burada geçirdiğiniz zamanın kaliteli olması ve burada bizlere ait kültürü sizlere aktarabiliyor olmamız bence son derece önemlidir. Çünkü sizler birer kültür elçisi olarak gittiğiniz ülkenizde bizleri anlatacaksınız, bizleri temsil edeceksiniz" şeklinde konuştu. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti; "En yakın dostunuz olan kitaptan uzak durmayın. Daha çok okumak ve daha çok inceleme yaparak, disiplinlerarası süreçlerde olmalısınız." Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun da yaptığı konuşmada ERÜ’nün teknolojiyle aynı zamanda tarih, kültür ve diplomasi gibi alanlarda da önemli adımlar attığını belirtti. Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’a Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde öğrenim gören öğrencilerin kaleme aldığı kitapların takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.