GENEL - 29 Nisan 2012 Pazar 13:48

"ARAP HALKLARININ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜYÜŞÜ" TOPLANTISI SONA ERDİ

A
A
A
"ARAP HALKLARININ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜYÜŞÜ" TOPLANTISI SONA ERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Arap ülkelerinden temsilcilerini İstanbul`a buluşturan toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, "Arap ülkelerinin yabancı modellere ihtiyaç duyulmadan kendi özgün çizgilerini oluşturacaklarına güvenilmektedir" dedi.
"Değişen Mevsimler: Arap Halklarının Demokrasi ve Özgürlük için Yürüyüşü" temalı konferans, İstanbul`da sonlandı. Konferansın son gününe katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, oturumları dikkatle takip etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, toplantı sonunda bir basın açıklaması yaparak toplantıyla ilgili bilgiler verdi.
CHP olarak toplantıdan aldıkları izlenimleri sıralayan Loğoğlu, "Arap halklarını özgürlük, adalet ve demokrasi için başlattığı mücadeleyi desteklemekte ve bu yürüyüşün barış istikrar ve güvenlik içerisinde sürdürülmesi istenmektedir. Arap ülkelerinin bağımsızlık, egemenlik, toprak bütünlüğü ve ulusal birliklerinin korunması, ülke kaynaklarının ülke halkının refahı için kullanılması, uluslararası toplumun her noktada meşruiyet içerisinde hareket etmesi, dış müdahale ve dayatmalar olmaması, şiddetin
durdurulması, muhtaç olanlara insani yardım yollarının açılması ilke ve esaslarının tüm taraflarca gözetilmesi istenmektedir" dedi.
CHP`nin Araplar arası ihtilaflara ve komşu ülkeleri iç işlerine Türkiye`nin karışmaması yönündeki tutumunun katılımcılar tarafından takdirle karşılandığını belirten Loğoğlu, "Arap ülkelerinin ortak tarafları kadar her birinin farklı özellikleri olduğu bilinmekte. Yabancı modellere ihtiyaç duyulmadan kendi özgün çizgilerini oluşturacaklarına güvenilmektedir. Konferanstan çıkardığımız bir sonuç da bu" diye konuştu.
Toplantıda Suriye konusuna da değinildiğini ifade eden Loğoğlu, şunları söyledi:
"Suriye ile ilgili olarak şiddete son verilmesi ve siyasi bir süreç başlatılması hedefleri doğrultusunda Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi`nin yürütmekte olduğu süreç desteklenmektedir. BM ve Arap Ligi temsilcisi Kofi Annan planının bütün unsurlarının uygulanması, özellikle şiddetin durdurulması için Suriye`deki bütün taraflara sorumluluk düştüğüne dikkat çekilmektedir. Suriye yönetimi ülkedeki insani krizin giderilmesi için acil adımlar atmaya çağırılmaktadır"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya Büyükşehir iştiraki ANSET’e operasyonda 14 şüpheli tutuklandı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve suçtan elde edilen gelirin aklanması" suçları kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ANSET’e yönelik yürütülen soruşturmada adliyeye sevk edilen 27 kişiden 14’ü tutuklandı. Savcılık sorgusunun ardından 11 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ANSET’e yönelik çalışma başlatıldı. Mülkiye Başmüfettişi tarafından hazırlanan tevdi raporu ve emniyet birimlerince yapılan araştırmalar doğrultusunda, ANSET tarafından gerçekleştirilen ihalelerde usulsüzlük tespit edildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında, ihalelerde yetkili olan kişiler ile aralarında suçtan elde edilen geliri aklama amacıyla para geçişleri tespit edilen şüpheliler hakkında işlem başlatıldı. Dosyada, 113 milyon 426 bin TL kamu zararı tespit edildiği bildirildi. 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi Şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik 30 Nisan 2026 tarihinde Antalya merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Denizli ve Edirne’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında ilk etapta 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Süreç içinde 1 kişinin daha gözaltına alınmasıyla dosya kapsamındaki kişi sayısının 35’e yükseldiği öğrenildi. Muhittin Böcek ve Cansel Tuncer de dosyada yer alıyor Dosya kapsamında, İçişleri Bakanlığı kararıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer’in de aralarında bulunduğu isimler hakkında işlem yapıldı. 27 kişi adliyeye sevk edildi Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 27’si, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından 11 kişi serbest bırakıldı. Sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 14’ü tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dosya kapsamında 2 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı, 1 kişinin hastanedeki tedavisinin sürdüğü, 3 firari şüpheli hakkında yakalama çalışmalarının devam ettiği, 2 kişinin ise cezaevinde bulunduğu öğrenildi.
Kars Kars’ta Karahan Çayı 30 yılın rekorunu kırdı: Kalkankale’de ekili araziler sular altında Kars’ta etkili olan sağanak yağışlar, Akyaka ilçesine bağlı Kalkankale köyünde taşkına neden oldu. Köyün ortasından geçen Karahan Çayı’nın debisi aniden yükselirken, taşan sular geniş ekili tarım arazilerini sular altında bıraktı. Kars’ın Akyaka ilçesinde son günlerde aralıklarla devam eden yağışların ardından Karahan Çayı taştı. Çayın yatağından çıkarak çevreye yayılması sonucu köydeki çok sayıda tarım arazisi zarar gördü. Sel suları, özellikle ekili alanlarda büyük tahribata yol açarken, çiftçiler zor anlar yaşadı. Kalkankale köyü muhtarı Metin Okcu, yaşanan taşkının son 30 yılın en büyüğü olduğunu belirterek, "Yaklaşık 30 yıldır bu çayın bu kadar taştığını görmedik. Ekili arazilerimiz tamamen su altında kaldı. Yetkililer köyümüzde taşkın koruma projesini hayata geçirmelidir" dedi. Öte yandan Karahan Çayı’nın ıslah edilmesi ve taşkınlara karşı önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Muhtar Murcu, sel sularının ekili arazilere zarar verdiğini sözlerine ekledi. Öte yandan bölgede hasar tespit çalışmalarının yapılması beklenirken, Ermenistan sınırına sıfır noktada bulunan Kalkankale köyünden geçen Karahan Çayı’nın debisinin daha fazla yükselmesi köylüleri kara kara düşündürüyor. Kentte yağışlı hava aralıklarla devam ediyor.