POLİTİKA - 30 Nisan 2012 Pazartesi 18:06

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİNİN DURUMU

A
A
A
TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİNİN DURUMU

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, tutuklu milletvekilleri ile ilgili sorunun çok detaylı ve `yan etkileri` ile değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Birilerinin bağımsız ya da başka parti adı altına seçilip Meclis`e girmesi noktasında sıkıntıların söz konusu olup olmayacağını değerlendirmek gerekir" dedi.
Aydın, 48. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Parlamento Muhabirleri Derneği`ni (PMD) ziyaret etti. Basın mensuplarının tutuklu milletvekillerinin durumu ve muhalefet partilerinin vardığı mutabakatla ilgili düşüncelerini sormaları üzerine Aydın, bu sorunun AK Parti`nin gündeme getirdiği bir sorun olmadığını söyledi. Cezaevindeki tutuklu milletvekillerinin seçilmeden önce tutuklandıklarını belirten Aydın, "Yani tutuklu iken milletvekili seçildiler. Tabii o zaman sorun olmaya başladı. Sorun, bu arkadaşların
seçilmesi oldu, aday edilerek seçilmesi. Ancak bizlerin de gönlü de razı olmaz. Bu çok özenli ele alınması gereken bir konu. Zira bunun yan etkileri var mı yok mu, ileride başka sıkıntılar doğabilir mi, doğamaz mı? Biz tabii üzerinde muhalefet partilerinin uzlaştığı varsayılan öneri metnini görmedik. Bununla ilgili bir öneri metni gelmişse bunu partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğiz" dedi.
Aydın, sorunun çok detaylı değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Başka birilerinin de bir şekilde bağımsız ya da başka parti adı altında seçilip Meclis`e girmesi noktasında başka sıkıntılar olacak mı, bunların etkileri, yan etkileri bir bütün olarak geniş vadede değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Bu konunun hemen bugün ele alınıp, yarın sonuç alınmasının kolay görünmediğine işaret eden Aydın, "Uzun vadede bunu konuşacağız. Tabii yetkili kurullarımız belki istişareleri kısa sürede de bitirebilir. Ama şu anda kendi iç bünyemizde, grubumuzda, partinin yetkili organlarında bunu görüşmüş değiliz" dedi.
Sadece mevcut tutuklu milletvekilleri ile ilgili şahsi bir düzenleme yapılamayacağına da vurgu yapan Aydın, "Kişisel düzenleme yapamazsınız, bunun yarınlarını da düşünmek zorundasınız, daha sonraki seçimleri de düşünmek zorundasınız. Bütün bu yan etkilerle değerlendirip ona göre karar vermenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Tutuklu milletvekillerinin mahkeme kararıyla tahliye de edilebileceklerini ifade eden Aydın, "Anayasa`nın 138. maddesi açık. Yargı o süreç içinde karar verecektir. Mahkeme tutuklu da, tutuksuz da yargılayabilir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir