YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 14:48

ŞAHİNBEY, AKDERE`DE CADDE ÜZERİNE YAPILAN EVLERİ YIKARAK YOLU AÇIYOR

A
A
A
ŞAHİNBEY, AKDERE`DE CADDE ÜZERİNE YAPILAN EVLERİ YIKARAK YOLU AÇIYOR

Çarpık yapılaşmaya müsaade etmeyen ve tıkanmış yolları açan Şahinbey Belediyesi, Akdere Mahallesinde 4 Nolu Cadde üzerine yapılan ve imar planında yol üzerinde bulunan dört evin kamulaştırması için 239 bin TL. bedel ödeyerek, evlerin yıkımlarını gerçekleştirip yolun açılmasını sağlıyor.
Akdere Mahallesine gelerek vatandaşlarla birlikte yıkım çalışmasını izleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, semt sakinleri ve çocuklarla sohbet ederek, çocuklara defter ve kalem hediye etti. İmar planı üzerinde yol olan ve 4 Nolu Cadde üzerine yapılan dört evin kamulaştırması için 239 bin TL. kamulaştırma bedeli ödeyerek yıkımlara başladıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "yıkımlar sonrasında 4 Nolu caddemiz üzerindeki engel kaldırılarak diğer yolla bağlantısı sağlanmış olacaktır. Akdere
Mahallemiz çarpık yapılaşmış bir mahalle olduğu için burada yeşil alan ve okul alanları da vatandaş mülkiyetinde kalmış yerlerimiz bulunmaktadır"dedi.
Akdere Mahallesinde okul olmadığını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, "Burada 9 bin 500 metrekare vatandaş mülkiyetinde okul arsamız bulunmaktadır. Sayın Valimizle de görüştük. Burasının okul yapılması için yapılacak kamulaştırma çalışmasını Valilimiz ve belediyemiz işbirliği ile yapacağız. Yakın zamanda kamulaştırma işlemleri tamamlanarak okul inşaatımız başlayacaktır" diye konuştu.
Daha önceleri Akdere Mahallesinde park olmadığını hatırlatan Başkan Tahmazoğlu, "göreve geldikten sonra park alanı üzerinde kamulaştırılması gereken yerlerin kamulaştırmasını yaptık ve 19 bin metrekare büyüklüğünde bir park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Parkımızın alt kısmına da çocuklarımızın çocukluklarını doya doya yaşamaları için yeni bir park inşa ettik. İçerisinde halı saha, basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Ayrıca çocukların lunaparka gitmeden o heyecanı yaşatacak oyun grupları
ile donattık. Zeminlerini kauçukla kapladık. Amacımız vatandaşımızın huzur ve refahını sağlamaktır" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara (Düzeltme) Ankara’da sürekli trafik kazalarının yaşandığı türbede yine kaza oldu Ankara Altındağ’da yer alan Tezveren Sultan Türbesi’ne kontrolden çıkan otomobil çarptı. Benzer olaylar nedeniyle sık sık gündeme gelen türbenin etrafında kazadan dolayı hasar oluştu. Kaza, gece 03:00 sırlarında Altındağ ilçesi Talatpaşa Bulvarı’nda yer alan Tezveren Sultan Türbesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği 34 PDE 213 plakalı otomobil, türbeye çarparak durabildi. Kazanın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, türbeyi koruyan demir korkularda ile etrafındaki beton bariyerlerde ve çarpan araçta hasar oluştu. Kazanın olduğu türbede daha önce de benzer kazalar yaşanırken, ekipler tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı. "Gece karanlık olduğu için sürücü muhtemelen türbeyi görmedi" Olayla ilgili konuşan Tolga Kurt: "Kaza sabaha karşı olmuş. Araçta 2 kız 2 erkek varmış. Alkollü değillermiş. Sürücü sanırım türbenin olduğu yeri yol zannetmiş. O nedenden dolayı kazayı yapmış. Daha sonra çekici geldi. Aracı olduğu yerden kaldırdı. Gece karanlık olduğu için sürücü muhtemelen türbeyi görmedi. Bu buradaki ilk kaza değil. Aynı kazalar daha önce de olmuştu. Burada evliyalardan birisi yatıyor. Belli ki alkollü veya hızlı araç kullananları sevmiyor. Bir de bu yolda uyarı ışıkları yok. O yüzden de sürücüler süratle ilerliyor ve türbe de kör noktada olduğundan dolayı görmüyorlar. Türbede de hasar oluştu. Öndeki taş aracın içeriye girmesini engellemiş. Demirler ve öndeki taşlarda hasar var" dedi.
Erzurum MHP İl Başkanı Yurdagül, Ülkü Ocakları başkanları ile bir araya geldi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından organize edilen programda, mevcut ve geçmiş dönemlerde görev yapmış il ve ilçe Ülkü Ocakları başkanlarıyla bir araya geldi. Program, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu "Terörsüz Türkiye" ideali doğrultusunda bilgilendirme ve istişare amacıyla gerçekleştirildi. Ülkücülük beşikten mezara bir onurdur MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül yaptığı açıklamada, ‘Liderimize sadakat şerefimizdir ilkesiyle mücadele ettiğimiz Milliyetçi Ülkücü davamızda tüm kardeşlerimiz bizim başımızın tacıdır. Bu kapsamda kadim şehrimiz Erzurum’da geçmişten günümüze, kutlu yuvamız Ülkü Ocaklarımızda görev yapmış tüm başkanlarımızla bir araya gelerek, başta Terörsüz Türkiye olmak üzere bir çok konu üzerine istişarelerde bulunduk. Birlik, beraberlik ve davamıza sadakat ruhuyla gerçekleştirdiğimiz, bu istişare toplantısına katılım sağlayan tüm ülküdaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, programın gerçekleşmesini sağlayan Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanımız, değerli kardeşim Mevlüt Özcan’a teşekkür ediyorum’ dedi. Liderimize sadakat şerefimizdir Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Mevlüt Özcan ise ‘Liderimize sadakat şerefimizdir ilkesiyle mücadele ettiğimiz Milliyetçi Ülkücü davamızda tüm kardeşlerimiz bizim başımızın tacıdır. Bu kapsamda kadim şehrimiz Erzurum’da geçmişten günümüze, kutlu yuvamız Ülkü Ocaklarımızda görev yapmış İl Ocak başkanlarımız Semt ve ilçe Ocak başkanlarımızla bir araya gelerek, başta Terörsüz Türkiye olmak üzere bir çok konu üzerine istişarelerde bulunduk. Birlik, beraberlik ve davamıza sadakat ruhuyla gerçekleştirdiğimiz, bu istişare toplantısına katılım sağlayan Milliyetçi Hareket Partisi il başkanımız sayın Adem Yurdagül beyefendiye ve tüm ülküdaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum’ dedi.