YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 14:48

ŞAHİNBEY, AKDERE`DE CADDE ÜZERİNE YAPILAN EVLERİ YIKARAK YOLU AÇIYOR

A
A
A
ŞAHİNBEY, AKDERE`DE CADDE ÜZERİNE YAPILAN EVLERİ YIKARAK YOLU AÇIYOR

Çarpık yapılaşmaya müsaade etmeyen ve tıkanmış yolları açan Şahinbey Belediyesi, Akdere Mahallesinde 4 Nolu Cadde üzerine yapılan ve imar planında yol üzerinde bulunan dört evin kamulaştırması için 239 bin TL. bedel ödeyerek, evlerin yıkımlarını gerçekleştirip yolun açılmasını sağlıyor.
Akdere Mahallesine gelerek vatandaşlarla birlikte yıkım çalışmasını izleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, semt sakinleri ve çocuklarla sohbet ederek, çocuklara defter ve kalem hediye etti. İmar planı üzerinde yol olan ve 4 Nolu Cadde üzerine yapılan dört evin kamulaştırması için 239 bin TL. kamulaştırma bedeli ödeyerek yıkımlara başladıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "yıkımlar sonrasında 4 Nolu caddemiz üzerindeki engel kaldırılarak diğer yolla bağlantısı sağlanmış olacaktır. Akdere
Mahallemiz çarpık yapılaşmış bir mahalle olduğu için burada yeşil alan ve okul alanları da vatandaş mülkiyetinde kalmış yerlerimiz bulunmaktadır"dedi.
Akdere Mahallesinde okul olmadığını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, "Burada 9 bin 500 metrekare vatandaş mülkiyetinde okul arsamız bulunmaktadır. Sayın Valimizle de görüştük. Burasının okul yapılması için yapılacak kamulaştırma çalışmasını Valilimiz ve belediyemiz işbirliği ile yapacağız. Yakın zamanda kamulaştırma işlemleri tamamlanarak okul inşaatımız başlayacaktır" diye konuştu.
Daha önceleri Akdere Mahallesinde park olmadığını hatırlatan Başkan Tahmazoğlu, "göreve geldikten sonra park alanı üzerinde kamulaştırılması gereken yerlerin kamulaştırmasını yaptık ve 19 bin metrekare büyüklüğünde bir park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Parkımızın alt kısmına da çocuklarımızın çocukluklarını doya doya yaşamaları için yeni bir park inşa ettik. İçerisinde halı saha, basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Ayrıca çocukların lunaparka gitmeden o heyecanı yaşatacak oyun grupları
ile donattık. Zeminlerini kauçukla kapladık. Amacımız vatandaşımızın huzur ve refahını sağlamaktır" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta huzurevi sakinlerine akılcı ilaç kullanımı anlatıldı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü tarafından Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerine yönelik akılcı ilaç kullanımı semineri düzenlendi. Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler zincirinin son programında, yaşlı bireylerde doğru ilaç kullanımının önemi anlatıldı. Seminerde, Eczane Hizmetleri Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özten, huzurevi sakinlerine polifarmasi olarak bilinen çoklu ilaç kullanımı, ilaç etkileşimleri ve yanlış doz uygulamalarına ilişkin bilgi verdi. Yaşlı bireylerde birden fazla ilacın aynı anda kullanılmasının çeşitli riskler oluşturabileceğine dikkat çeken Özten, reçete dışı ilaç kullanımının sağlık açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Akılcı ilaç kullanımında doğru ilaç, doğru doz, doğru zaman ve doğru uygulama ilkelerinin esas olduğunu vurgulayan Özten, ilaçların hekim ve eczacı danışmanlığında kullanılması gerektiğini söyledi. Seminerde ayrıca ilaçların saklama şartları, kullanım talimatlarına uyulması ve ilaç saatlerinin düzenli takip edilmesi konularında da bilgilendirme yapıldı. Programı ilgiyle takip eden huzurevi sakinleri, merak ettikleri konulara ilişkin sorularını yöneltti. Etkinlikleri düzenleyen komiteye danışmanlık yapan Eczane Hizmetleri Bölüm Başkanı Ümit Karakaş ise programlarda görev alan öğrencileri tebrik etti. Karakaş, "Öğrencilerimizi yalnızca diploma vererek mezun etmiyor, onları topluma en faydalı olacak şekilde hem akademik hem de sosyal yönden hazırlamaya gayret ediyoruz" dedi.