ASAYİŞ - 01 Mayıs 2012 Salı 17:56

HIRSIZLARI YAKALAMAK İÇİN BOLU DAОI TÜNELİNİ KAPATTILAR

A
A
A
HIRSIZLARI YAKALAMAK İÇİN BOLU DAОI TÜNELİNİ KAPATTILAR

Bolu Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, beş ilde hırsızlık suçundan aranan iki şahsı, Bolu Dağı Tüneli`ni trafiğe kaparak yakaladı.
Ersin Ç. (22) ve Ahmet P. (27) isimli iki şahıs bir ay önce İstanbul`da bir rent a car`dan 34 FJ 0223 plakalı aracı kiraladı. Şahıslar daha sonra kiraladıkları otomobille Samsun`a gitti. Ardından Çorum, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale ve çok sayıda ilçeye giden iki şahıs, girdikleri onlarca evden ziynet eşyalarını alıp kayıplara karıştı. Samsun emniyeti, biri 30 diğeri 80 sabıkadan aranan şahısların Samsun`da olduklarını tespit etti. Hemen takip başladı. İstanbul`da kiraladıkları otomobille polisin peşinde
olduğunu öğrenen iki hırsız kaçmaya başladı. Ancak polisler hırsızların izini kaybetti. Bunun üzerine Yozgat, Çorum, Kırıkkale ve Ankara ekiplerine haber verildi. Ancak dört ilin emniyeti de hırsızları yakalayamadı.
Son ihbar Bolu polisine geldiğinde sıkı takip başladı. 34 FJ 0223 plakalı otomobili Gerede`de takibe alan Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Paşaköy kavşağına iki kilometre kala bir dinlenme tesisi önünde yola barikat kurdu. Ancak azılı hırsızlar bu barikattan kurtularak İstanbul yönüne devam etti. Asayiş Şube ekipleri hırsızlardan hızlı davranarak değişik bir yöntem denedi. Bolu Dağı Tüneli`nin Ankara`dan İstanbul istikametine giden yolu trafiğe kapatılınca ekipler hırsızları yakaladı.
İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen Ersin Ç. ve Ahmet P. adliyeye sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.