YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 13:47

KUŞADASI`NDA SULU EОLENCE BAŞLADI

A
A
A
KUŞADASI`NDA SULU EОLENCE BAŞLADI

Dünyanın en iyi 10 su parkı arasında gösterilen Adaland Aquapark, yaz sezonuna da müthiş yeniliklerle girdi. Bünyesinde Aquapark, Dolphinpark ve Seapark olmak üzere 3 farklı parkı bulunan Adaland, tüm parklarında yeni yatırımlar yaparak 2012 sezonuna ``˜merhaba` dedi. Dolphinpark`ı 1 Nisan`da açan Adaland, 1 Mayıs`ta da Aquaparkını açtı.
Kuşadası`nda bir dünya markası Adaland Aquapark, her yıl olduğu gibi bu yıl da yepyeni 3 adet yeni kaydırak hazırladı. 2011 yılında Dünya`nın en uzun aile kaydırağı ve 2. Yamaç kaydırağını hizmete sunan Adaland Aquapark, bu yıl da adrenalin dolu 3 adet yeni kaydırağı ile ziyaretçilerine inanılmaz eğlenceler sunmaya devam edecek. Yeni kaydıraklar Mayıs sonunda hizmete girecek. Bu kaydıraklardan iki tanesi, Loop konseptinde ikiz kaydırak ve iki ayrı kapalı tüpten oluşuyor. Looplarda İnanılmaz hızlara ulaşılıyor. O kadar ki, kaydırağın orta kısmına geldiğinizde 360 derecelik bir tam tur ile adrenalin zirveye çıkacak. Benzerli ancak bir Roller Coster`da görülebilen üçüncü kaydırak ise, kaydırak anlayışında yeni bir çığır açıyor. Botlar ile kayılabilecek bu kaydırak, yokuş yukarı kayıyor. Tam 110 metre boyunca, altınızdaki botu yokuş yukarı su gücü taşıyor. 110 metrelik bu inanılmaz tırmanıştan sonra ise, adrenalin dolu 90 metrelik bir gerçekleşiyor. Bu üç yeni kaydırak için Adaland, 1.000 KVA lık trafosuna ilave olarak, 1.600 KVA lık yeni trafo kurarak enerji gücünü de neredeyse üçe katladı.
HERKESİN SEVGİLİSİ YUNUSLAR UNUTULMAZ ANLAR YAŞATIYOR
Adaland Dolphinpark`ta ise sevimli yunuslar ve fok balıkları, 1 Nisan`dan bu yana yepyeni şovlarıyla, misafirlerine unutulmaz anlar yaşatmaya başladılar. İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli başta olmak üzere Ege bölgesinde bulunan tüm okullar, öğrencilerini Adaland Dolphinpark`ta yunuslar ile tanıştırmak için çeşitli aktiviteler düzenliyor. Türkiye ve Avrupada bir ilk olan Adaland Seapark, önceki yıllarda olduğu gibi 2012 yaz sezonuna da müthiş bir sürpriz hazırlıyor. 1 Haziran`da açılacak Adaland Seapark, yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapacak. Tropikal balıklar ile şnorkel yapma, köpek balıklarına kafes dalışları, timsahlar ve yunuslar ile tüm gün yan yana olabilme, manta balıklarını sevip onları elle besleyebilme, tropikal beyaz kumsalda tüm gün güneşlenebilme hizmetlerinin yanı sıra, Seapark`ta 2012 yılı için ilk defa bir Kuş Cenneti oluşturuyor. Yüzlerce çeşit kuşun bir arada olacağı Adaland Seapark, adrenalin ile eğlenceyi, tatil ile huzuru bir arada sunmaya devam edecek.
Adaland Seapark giriş ücretinin içerisinde öğle yemeği ve Seapark`ta bulunan 4 adet su kaydırağı da dahil. Adaland Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Alem Günaydın, ``Dünya markası olmanın gereği olarak her yıl misafirlerimize yepyeni hizmetler üretmek bize büyük keyif veriyor. Adaland parklarına gelen misafirlerimiz, her yıl başka bir yenilikle karşılaşıyor. Onların memnuniyeti ve yoğun ilgisi ise bizi kamçılayan en önemli unsur. Biz onlara en iyiyi sunmaya devam ediyoruz, onlar da bize yoğun ilgi göstererek bizi onurlandırıyorlar.`` dedi.
1 Nisan`dan bu yana açık olan Adaland Dolphinpark`a öğrenci gruplarının da çok büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Günaydın, ``Özellikle ilköğretim grubundaki çocuklarımızın Dolphinpark`a gösterdikleri ilgi görülmeye değer. Parkımız onların heyecan çığlıkları ile sezona başladı. Onları bu kadar neşeli ve heyecanlı görmek bizim için bulunmaz bir mutluluk kaynağı. 1 Mayıs`ta da Aquapark`ımızı açtık.`` diyerek, herkesi Adaland`da eğlence dolu saatler geçirmeye davet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin 14. Gezende Erik Festivali yapıldı Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Gazende Mahallesi’nde, Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Gezende Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnar Belediyesi ile Gülnar Kaymakamlığı gibi kurumların destek verdiği ’14. Gezende Erik ve Kültür Festivali’ yapıldı. Gülnar ilçesine bağlı Tarihi Ilıpınar Alanında açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen festival, yarışmalar, dans gösterileri ve konserler ile renkli gösterilere sahne oldu. En iyi erik yetiştiricilerinin büyük bir rekabetle yarıştığı festivalde İbrahim Şahin birinci, Mustafa Ak ikinci ve Mustafa Akkan üçüncü oldu. Renk, tazelik, aroma gibi kategorilerin dikkate alındığı yarışmada birinci seçilen üreticiye Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 3, ikinciye 2, üçüncüye ise 1 adet organik sıvı gübre hediye edildi. Yarışma bitiminde Akdeniz ve Iğdır Ortaokulu öğrencileri halk oyunları sergiledi. Yerel sanatçılardan Barbaros Kıroğlu ve Armağan Arslan’ın seslendirdiği şarkı ve türküler eşliğinde eğlenen yöre halkı, fantezi müziğin sevilen isimlerinden Hakkı Bulut ile de müzik ziyafeti yaşadı. Herkesin hep bir ağızdan şarkı söylediği, sık sık oyun havalarının eşlik ettiği festivalde keyifli anlar yaşandı. “Amacımız, verdiğimiz tarımsal desteklerle bölgenin kalkınmasını sağlamak” Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, coğrafi işaret tescilli Gezende eriğinin tanıtılması için düzenlenen festivalin oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Şahutoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak bölgedeki erik üreticilerinin işlerini kolaylaştırmak ve ürüne katma değer kazandırmak için erik boylama makinesi desteğinde bulunduklarını da dile getirdi. Büyükşehir olarak yöreye ve bölgeye uygun destekler yaptıklarını belirten Şahutoğlu, “Amacımız, sürdürülebilir tarım destekleriyle, bölgenin kalkınmasını sağlamak. Coğrafi işaretli ürünlerde Gezende eriğimiz var ve Mersin genelinde de 23 farklı ürünle coğrafi işaret aldık. Büyükşehir olarak çalışmalarımızla Gülnar Kuş Üzümünün de coğrafi işaretini aldık. Mersin Büyükşehir Belediyesinde, aynı zamanda ziraat mühendisi olan bir belediye başkanı ile çalışmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Onun verdiği desteklerle üreticinin yanında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz” dedi. Festivalde eğlenen herkes hem moral buldu, hem mutlu oldu Konser için Mersin’den gelen Güler Olgar, “Gayet güzeldi, ilk gelişimiz ve çok eğlendik. Olumsuz hava koşullarına rağmen konser güzeldi. Mersin’de yaşıyoruz ama festival için geldik” derken, Gülnar’da yaşayan Ayşe Demir, “Gülnar’da yaşadığımız bir ayrıcalık. Bu festival ayrı bir şans, ayrı bir güzellik oldu. Festival, Gülnar’ın tanıtımına katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.