YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 13:52

ATÇA SEBZE VE MEYVE HALİNDE ÇİLEK SEZONU AÇILDI

A
A
A
ATÇA SEBZE VE MEYVE HALİNDE ÇİLEK SEZONU AÇILDI

Aydın`ın Sultanhisar İlçesine bağlı Atça Belde Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Halinde geleneksel 3. lokma hayrı okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla Çilek Sezonu açıldı.
Başkan Mustafa Çınar, önce hal komisyoncularına yeni sezonun hayırlı olması dilekleriyle ziyarette bulundu ardından kendi elleriyle hal komisyoncularına, çilek üreticilerine ve çalışanlara lokma dağıttı. Atça Belediye başkanı Mustafa Çınar ve Hal Müdürü Okan Çevik`in kendi elleriyle lokma dağıttığı çilek sezonu açılışında, Başkan Çınar; ``Atça toptancı halimiz yılın 12 ayı çalışıyor. Yöremizde üretilen narenciye, karnabahar, karpuz gibi çok sayıda ürünlerin Türkiye`nin dört bir ucuna göndermekteyiz. Hal esnafımızın dürüst çalışması çiftçilerimizin organik sebze meyve üretmesi halimizin potansiyelini artırmaktadır`` dedi.
Hal müdürü Okan Çevik ise hal de bulunan komisyoncuların birlik ve beraberleri sonucu yapılan desteklerle lokma ile açılışı 3 yıldır geleneksel olarak yaptıklarını belirtti. Çevik; ``Yurt içi ve yurt dışında Atça çileği olarak markalaşan çileklerimizin tanıtımı ve sezonun açıldığını duyurmak amacıyla burada bulunmaktayız. Hal komisyoncuların ve çiftçilerin birlik ve beraberlik içerisinde marka olan Atça çileğine leke getirmeyecekleri inancındayım. Çünkü Atça, Aydın`ın birinci Türkiye`nin 2. çilek üretimi kalitesine sahiptir`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir