YEREL HABERLER - 02 Mayıs 2012 Çarşamba 17:47

YAŞLI ADAMIN SAFRA KESESİNDEN 120 BİN TAŞ ÇIKTI

A
A
A
YAŞLI ADAMIN SAFRA KESESİNDEN 120 BİN TAŞ ÇIKTI

Manisa`da, safra kesesinde aşırı şişme ve ağrı nedeniyle hastaneye başvuran yaşlı adamdan 120 bin taş çıkarıldı.
Safra kesesindeki aşırı şişme ve ağrı nedeniyle Merkez Efendi Devlet Hastanesi`nde ameliyata alınan Ali Gündoğdu (82)`nun safra kesesinden 1 ile 3 milim büyüklüğünde, 70 gram ağırlığında 120 bin adet taş çıktı. 29 Nisan günü Turgutlu Devlet Hastanesi`ne giden Mehmet Ali Gündoğdu, buradan Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi`ne sevk edildi. Gündoğdu, burada Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murad Önal ve ekibi tarafından acil ameliyata alındı. İki saat süren operasyonla, Gündoğdu`nun safrakesesinden 1 ile 3 milim
büyüklüğünde, 70 gram ağırlığında 120 bin taş çıkarıldı.
Gündoğdu`nun hastaneye geldiğinde safra kesesinin patlamak üzere olduğunu ifade eden Dr. Murad Önal, başarılı bir ameliyatla Gündoğdu`nun sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Gündoğdu`nun aşırı taştan dolayı safra kesesinde iltihaplanma meydana geldiğini ve bu yüzden aşırı ağrı çektiğini kaydeden Dr. Önal, şöyle konuştu: "Taşlar, Gündoğdu`nun safra kesesinde yıllardan beri birikmiş ve safra kesesi yolunu tıkamış. Bu taşları Gündoğdu`nun kendi vücudu üretmiş. Bildiğimiz kadarıyla hiçbir insanın safra kesesinden bu kadar taş çıkmadı. Ez fazla taş sayısının 8 bin 422 olduğunu biliyoruz. Gündoğdu`nun safra kesesindeki taşlar o kadar fazla olduğu için portakal büyüklüğündeki
safra kesesi kavun büyüklüğüne ulaşmış. Gündoğdu, ameliyattan sonra sağlığına kavuştu."
SAОLIОIMA KAVUŞTUM
Safra kesesinden 120 bin taş çıktığını duyunca çok şaşırdığını belirten Mehmet Ali Gündoğdu da doktorların ameliyatı gerçekleştirerek kendisini büyük bir rahatsızlıktan kurtardığını söyledi. Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu aktaran Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doktorlar hayatımı kurtardı, sağlıma kavuştum. Doktorlardan Allah razı olsun."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.