YEREL HABERLER - 20 Şubat 2012 Pazartesi 12:54

HİSARCIK KAYMAKAMI DEPREMDE EVLERİ ZARAR GÖREN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

A
A
A
HİSARCIK KAYMAKAMI DEPREMDE EVLERİ ZARAR GÖREN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, Simav depremi nedeniyle konutları ağır hasar gören ve prefabrik konutlarda kalan vatandaşları ziyaret etti.
Kaymakam Mustafa Koç, köy gezileri kapsamında kurum amirleriyle birlikte Yukarı Yoncaağaç köyünde prefabrik konutlarda oturan 4 aileyi ziyaret ederek ihtiyaç ve taleplerini sordu. Vatandaşların sorunlarını yanında bulunan kurum amirlerine ileten Koç, “ Kütahya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce hak sahiplerine kalıcı konutları yapılıncaya kadar barınmalarının sağlanması için 21 prefabrik konut kurulmuştur. Konutlarda ikamet eden vatandaşlarımızı tek tek ziyaret edilerek ihtiyaçlarını yerinde inceledik. Görülen eksikler çözüm için ilgili birim amirlerine iletildi. Hiçbir depremzede vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. Bu arada 29 hak sahibinden merkezde ikamet edenlere 200 TL, beldede ikamet edenlere 150 TL, köyde ikamet edenlere ise 100 TL. Kira yardımı yapılmaktadır. Diğer taraftan ilçemiz belde ve köylerinde 119’u kalıcı konut olmak üzere toplam 205 civarında ahır, samanlık ve işyerinin yapımı en kısa sürede ihale edilecektir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.